کوکو مرغ گیلانی (چخرتمه بادکوبه ای) + سس مخصوص
کوکو بادکوبه ای ، غذایی از نواحی سر سبز گیلان است که اسم سنتی آن کوکو چقرتمه بادکوبه ای است و به دلیل استفاده از مرغ به آن کوکو مرغ نیز می گویند. در ادامه با طرز تهیه این غذای محلی آشنا خواهید شد:
مواد لازم برای تهیه کوکو مرغ:
مرغ پخته : ۱کیلو
تخم مرغ : ۸ عدد
پیاز داغ طلایی : ۴ ق غ
زعفران آب زده : ۳ ق غ
آب لیمو : ۳ ق غ
ماست چکیده : ۲ ق غ
نمک و فلفل : به مقدار لازم
روغن مایع : مقدار لازم
مواد لازم جهت تهیه سس مخصوص:
کره : ۵۰ گرم
آرد : ۱ ق غ
جعفری ریز شده : ۳ ق غ
رب گوجه فرنگی : ۴ ق غ
زعفران آب زده : ۲ ق غ
سس گوجه فرنگی : ۲ ق غ
سس تند : ۱ ق چ
آب مرغ : ۱ لیوان
نمک و فلفل
طرز تهیه کوکو مرغ:
تخم مرغ ها را خوب بزنید تا یک دست شوند. سپس نمک و فلفل را به همراه ماست اضافه کرده و هم بزنید. پیاز داغ ها را اضافه و مخلوط کنید. مرغ را ریز کرده و به مواد بیافزایید، سپس آبلیمو و زعفران را ریخته و مواد را مخلوط کنید. روغن را در ظرف مناسب داغ کرده، مواد را اضافه و کف ظرف صاف کنید، سپس در طبقه وسط فر با درجه ۲۲۰-۲۴۰ درجه سانتی گراد به مدت ۲۰ دقیقه قرار دهید.
تهیه سس کوکو مرغ:
کره را آب کرده، آرد را بیافزایید و ۳ دقیقه تفت دهید. آب مرغ را افزوده هم بزنید تا آرد گلوله نشود. رب گوجه و نمک و فلفل را اضافه کنید و بر روی حرارت هم بزنید. زعفران آب کرده و جعفری ریز شده را نیز افزوده و بعد از کمی حرارت در ظرف مناسب بریزید. سس گوجه و سس تند را اضافه و سرو کنید.
چند نکته:
۱- میتوانید در مواد از نصف قاشق چای خوری دارچین نیز استفاده کنید.
۲- در بعضی دستورات جوش شیرین نیز به اندازه یک قاشق غذا خوری استفاده می شود.
۳- بعضی ها قارچ و نخود فرنگی و فلفل دلمه ای ریز شده هم در مواد میزنند که به سلیقه افراد بستگی دارد ولی در دستور اصلی این غذا نیست.