آغاز جداسازی اینترنت از اینترانت خانگی

0

علی حکیم جوادی در گفت‌وگو با فارس با اشاره به مراحل اجرایی شدن جداسازی اینترنت از اینترانت اظهار داشت: این کار به دو بخش دستگاه‌های دولتی و کاربران خانگی تقسیم شده است.

معاون وزیر ارتباطات افزود: در بخش دستگاه‌های دولتی ۱۴۰ هزار نقطه دولتی به یکدیگر متصل شده‌اند.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران تصریح کرد: به این معنی که هم‌اکنون تمام زیرمجموعه‌های مربوط به یک اداره در سراسر کشور به یکدیگر متصل شده‌اند و از طریق مرکز داده خودشان در تهران بی نیاز به اینترنت با یکدیگر تبادل اطلاعات می‌کنند که این کار اجرایی شده است.

وی ادامه داد: قدم بعدی نیز به اشتراک‌گذاری اطلاعات بین دستگاه‌ها از طریق IX‌ است؛ به این معنی که ارتباط داخلی بین دو دستگاه‌ بدون نیاز به اینترنت برقرار شود که این کار هنوز عملیاتی نشده است.

حکیم جوادی توضیح داد: با به اشتراک‌گذاری واقعی اطلاعات بین دستگاه‌ها برای مثال دیگر نیاز به ارائه کارت ملی در ادارات نیست؛ زیرا تمام ادارات به معنی واقعی به یکدیگر متصل‌اند و با مراجعه به هر اداره‌ای در آنجا دسترسی به کارت ملی فرد از طریق سازمان ثبت احوال فراهم است.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: در زمینه جداسازی اینترنت از اینترانت کاربران خانگی، نیز در سال گذشته پایلوت این کار با همکاری شرکت‌های ارائه‌دهنده اینترنت پر سرعت و شرکت مخابرات ایران اجرا شد و کاملا موفقیت آمیز و انجام شدنی بود.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران ادامه داد: بنابراین با توجه به نتیجه این آزمایش که نشان داد این کار برای کاربران خانگی کاملا انجام شدنی است و نیز تصویب آیین‌نامه مربوطه در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، هم‌اکنون آمادگی داریم تا در هر زمان جداسازی اینترنت از اینترانت کاربران خانگی را اجرا کنیم.

وی خاطر نشان کرد: برای این کار منتظر اخذ مجوز پهنای باند ۲ مگابیت بر ثانیه هستیم که با جداسازی اینترنت از اینترانت، پهنای باند اینترانت ۲ مگ به کاربران ارائه شود.

حکیم جوادی گفت: با توجه به اینکه مجوز افزایش پهنای باند باید از سوی شورای عالی فضای مجازی صادر شود، حدود یک سال پیش درخواست افزایش پهنای باند به ۲ مگابیت بر ثانیه را به این شورا ارائه‌ کردیم و به محض دریافت مجوز، بلافاصله اینترنت از اینترانت کاربران خانگی جدا خواهد شد.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: این کار موجب افزایش سرعت دسترسی به سایت‌های داخلی و در نتیجه رونق گرفتن سایت‌های ایرانی خواهد شد که در نهایت به توسعه دیتاسنترهای (مرکز داده) را نیز در پی دارد.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ