عید مبعث ۱۴۰۰ چه روزی است مبعث پیامبر اکرم به چه معناست

0

عید مبعث در چه تاریخی است ، عید مبعث چه روزی است سال ۹۹ ، تاریخ عید مبعث ۱۴۰۰ ، انشا در مورد مبعث پیامبر ، مقاله در مورد مبعث پیامبر اکرم ، معنی مبعث یعنی چه ، شب مبعث ۹۹

روز مَبْعَث، روزی است که حضرت محمد، پیامبر گرانقدر اسلام، به درجه پیامبری برگزیده شد. در تقویم هجری قمری، ۲۷ رجب روز مبعث است.

یکی از اعیاد بزرگ مسلمانان عید مبعث است، روزی که برای اولین بار نخستین آیات الهی بر رسول مهربانی پیامبر اکرم (ص) در غار حرا نازل شد. « اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّکَ الَّذِی خَلَقَ ﴿۱﴾ ».

عید مبعث چه روزی است؟

حضرت محمد مصطفی در روز (۲۷ رجب) سال ۴۰ عام الفیل، همزمان با سال ۱۳ پیش از هجرت پیامبر اسلام، در غار حرا، توسط (جبرئیل) و از سوی خدا به پیامبری نایل آمد و مأمور شد که چندخداپرستی و بت‌پرستی را از زمین بردارد و خداپرستی را رواج دهد و پیام وحی را به مردم برساند.

تاریخ دقیق روز مبعث سال ۱۴۰۰ در تقویم شمسی

تاریخ دقیق روز مبعث سال ۱۴۰۰ در تقویم شمسی مصادف است با:

سه شنبه، ۱۰ اسفند ۱۴۰۰
۱۴۰۰/۱۲/۱۰


تاریخ دقیق روز مبعث سال ۱۴۰۰ در تقویم قمری ۱۴۴۳

تاریخ دقیق روز مبعث سال ۱۴۰۰ در تقویم قمری ۱۴۴۳ مصادف است با:

الثلاثاء، ۲۷ رجب ۱۴۴۳
۱۴۴۳/۰۷/۲۷


تاریخ دقیق روز مبعث سال ۱۴۰۰ در تقویم میلادی ۲۰۲۲

تاریخ دقیق روز مبعث سال ۱۴۰۰ در تقویم میلادی ۲۰۲۲ مصادف است با:

Tuesday, 1 March 2022
۲۰۲۲/۰۳/۰۱


تاریخ دقیق روز مبعث سال ۱۳۹۹ در تقویم شمسی:

پنج شنبه، ۲۱ اسفند ۱۳۹۹
۱۳۹۹/۱۲/۲۱

تاریخ دقیق روز مبعث سال ۱۳۹۹ در تقویم قمری ۱۴۴۲:

۲۷ رجب ۱۴۴۲
۱۴۴۲/۰۷/۲۷

تاریخ دقیق روز مبعث سال ۱۳۹۹ در تقویم میلادی ۲۰۲۱:

Thursday, 11 March 2021
۲۰۲۱/۰۳/۲۰

تاریخ دقیق عید مبعث ۹۹

یکشنبه ، ۳ فروردین [ حَمَل ] ۱۳۹۹

۳ / ۱ / ۱۳۹۹

تاریخ عید مبعث سال ۹۹ به میلادی

۲۰۲۰ March 22 , Sunday

۲۲ – ۳ – ۲۰۲۰

تاریخ دقیق عید مبعث در تقویم سال ۹۹ به قمری

الأحد ، ۲۷ رجب [ ماه حرام ] ۱۴۴۱

۲۷ / ۷ / ۱۴۴۱

تاریخ عید مبعث ۹۸

چهارشنبه ۱۴ فروردین ۱۳۹۸ (تعطیل)

۳ april 2019

۲۷ رجب ۱۴۴۰

تاریخ عید مبعث ۹۷

تاریخ عید مبعث ۹۷ در تقویم شمسی برابر با روز شنبه ۲۵ فروردین ۱۳۹۷ است. همچنین این روز مصادف با ۱۴ آوریل سال ۲۰۱۸ میلادی بود.

روز مبعث، روز برانگیختن خردهایی است که در تابوت خُرافه گرایی، هوس پرستی و جهل پیشگی دفن شده بود. روز مبعث روز تولّد عاطفه هاست؛ عاطفه هایی که در رقص شمشیرها زخمی می شد و در جنگل نیزه ها جان می باخت. آن روزها، دخترکان معصوم، به جای آغوش گرم مادر، در دامان سرد خاک می خفتند. جوانان بلندقامت، در جنگ جهالت ها، جان به بارش تیرها می دادند و زنان بی پناه، در بند اسارت می زیستند. آه که چه خارهایی به پای بشریّت می خلید و چه زخم هایی دل عاطفه ها را می خَست.

مناسبت های ملی و مذهبی مبعث یعنی چه ماه رجب چه ماهی است عید مبعث چندم است زندگینامه حضرت محمد زندگینامه پیامبر تقویم و سالنامه تقویم قمری تاریخ مبعث پیامبر تاریخ عید مبعث تاریخ شمسی عید مبعث

روز مبعث، روز مرگ قساوت ها و شرارت ها بود؛ روز مرگ کرامت هایی که به پای بت ها قربانی می شد؛ روز مرگ جهل و شرک و پرستش های ناروا بود.

روز مَبْعَث ،روزی است که پیامبر اسلام(ص) ، به درجه پیامبری برگزیده شد و مأمور شد که چندخداپرستی و بت‌پرستی را از زمین بردارد و خداپرستی را رواج دهد و پیام وحی را به مردم برساند. حضرت محمد( ص) در این زمان چهل سال داشت و در مکه زندگی می‌کرد.

 

بی ‏تاب از حرارت تکلیم، از قله «نبوت» باز می‏ گردد.
اینک ندای «اقرأ باسم ربک الذی خلق» در جانِ روشن پیامبر صلی‏ الله‏ علیه‏ و‏آله طنین انداخته است .
قرآن، بر قلب مبارک پیامبری نازل می‏ شود که امین وحی است و دلسوز مؤمنان…
مردی از نسل ابراهیم، به پیامبری مبعوث می‏ شود تا دیگر بار کعبه را از آلایش بت‏ها پاک سازد.
پیامبری می ‏آید تا تجلی رحمتِ خداوند باشد…

 

بعثت پیغمبر اسلام یا برانگیخته شدن آن حضرت به مقام عالى نبوت و خاتمیت، حساس‏ترین فراز تاریخ درخشان اسلام است. بعثت پیغمبر درست در سن چهل سالگى حضرت انجام گرفت. پیغمبر تا آن زمان تحت مراقبت روح القدس قرار داشت، ولى هنوز پیک وحى بر وى نازل نشده بود. البته قبلا علائمى از عالم غیب دریافت مى ‏داشت، ولى مامور نبود که آن را به آگاهى خلق هم  برساند.

مناسبت های ملی و مذهبی مبعث یعنی چه ماه رجب چه ماهی است عید مبعث چندم است زندگینامه حضرت محمد زندگینامه پیامبر تقویم و سالنامه تقویم قمری تاریخ مبعث پیامبر تاریخ عید مبعث تاریخ شمسی عید مبعث

در آن زمان میان مردم قریش و ساکنان مکه رسم بود که سالى یک ماه را به حالت گوشه گیرى و انزوا در نقطه خلوتى مى‏ گذرانیدند. درست روشن نیست که انگیزه آنها از این گوشه‏ گیرى چه بوده است، اما مسلم است که این رسم در بین آنها جریان داشت و معمول بود. نخستین فرد قریش که این رسم را برگزید و آن را معمول داشت عبدالمطلب جد پیغمبراکرم بود که چون ماه رمضان فرا مى ‏رسید، به پاى کوه حرا مى ‏رفت، و مستمندان را که از آنجا مى‏ گذشتند  یا به آنجا مى ‏رفتند، طعام مى ‏داد. به طورى که تاریخ اسلام گواهى مى‏ دهد، پیغمبر نیز پیش از بعثت ‏به عادت مردان قریش، بارها این رسم را انجام می داد. از شهر و غوغاى اجتماع فاصله مى‏ گرفت و به نقطه خلوتى مى رفت و به تفکر و تامل مى ‏پرداخت.  پیغمبر چند سال قبل از بعثت، سالى یک ماه در حرا به سر مى ‏برد  و چون روز آخر باز مى‏ گشت، نخست‏ خانه خدا را هفت دور طواف مى‏ کرد، سپس به خانه مى ‏رفت.

حضرت محمد(ص) در سن چهل سالگى به پیامبری مبعوث شدند

نزول اولین وحی

به عقیده اکثر علمای شیعه، بعثت پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) در روز ۲۷ ماه رجب، پنج سال پس از تجدید بنای کعبه، اتفاق افتاد و پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) در این هنگام، چهل سال داشتند. پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم)، طبق رسم خویش چند روزی بود که برای عبادت و تفکر به غار حرا آمده بودند. در روز بیست و هفتم ماه رجب بود که جبرئیل (یکی از چهار فرشته مقرب الهی و مأمور ابلاغ وحی از جانب پروردگار به پیامبران) به سوی ایشان نازل شد. او بازوی پیامبر را گرفت و تکان داد و گفت: ای محمد بخوان. پیامبر فرمود: چه بخوانم؟ جبرئیل آیات آغازین سوره علق را از جانب خداوند نازل نمود:

“بسم الله الرحمن الرحیم. اقرأ باسم ربک الذی خلق. خلق الانسان من علق. اقرأ و ربک الاکرم. الذی علم بالقلم. علم الانسان مالم یعلم.

به نام خداوند بخشنده مهربان. بخوان به نام پروردگارت که بیافرید. آدمی را از علق بیافرید. بخوان و پروردگار تو ارجمندترین است. خدایی که به‌وسیله قلم آموزش داد و به آدمی آنچه را که نمی‌دانست، آموخت.”

مناسبت های ملی و مذهبی مبعث یعنی چه ماه رجب چه ماهی است عید مبعث چندم است زندگینامه حضرت محمد زندگینامه پیامبر تقویم و سالنامه تقویم قمری تاریخ مبعث پیامبر تاریخ عید مبعث تاریخ شمسی عید مبعث

بازگشت از کوه حرا

پس از این پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) از کوه پایین آمدند و به سمت مکه و خانه خویش عازم شدند. هنگامی که به خانه رسیدند ماجرای بعثت خویش را برای همسر گرامیشان حضرت خدیجه (سلام الله علیها) بازگو نمودند. خدیجه (سلام الله علیها) نیز که در سالهای همسری با پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) آثار بزرگی و پیامبری در ایشان را دیده بود، گفت:
“به خدا دیرزمانی است که من در انتظار چنین روزی، بسر برده‌ام، و امیدوار بودم که روزی تو رهبر خلق و پیغمبر این مردم شوی.”

پیامبر (ص) در غار حرا به پیامبری مبعوث شدند

نزول سوره مدثر

در همین روزهای آغازین بعثت رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) بود که در هنگام استراحت ایشان، جبرئیل برای بار دیگر بر پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) نازل شد و آیات نخستین سوره مدثر را بر ایشان خواند که:

“بسم الله الرحمن الرحیم، یا ایها المدثر، قم فأنذر، و ربک فکبر و ثیابک فطهر و الرجز فاهجر و لاتمنن تستکثر و لربک فاصبر

به نام خداوند بخشنده مهربان،ای کسی که جامه به خود پیچیده ای، برخیز و قوم خود را از عذاب خدا بیم ده و خدا را به بزرگی یاد کن و لباست را پاکیزه دار و از ناپاکی دوری گزین و بر هرکس احسان کنی ابداً منت نگذار و برای خدا صبر پیش گیر”

می‌توان گفت مفاد این سوره این است که از این پس، پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) باید پیوسته به فکر بیم دادن مردم از نافرمانی خداوند بوده و لحظه‌ای از آن غافل نباشد و بدین گونه بود که اولین آیه‌های کتاب آسمانی دین اسلام به پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) نازل شد و ایشان از جانب خداوند به مقام رسالت برگزیده شدند.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ