تشخیص سلامتی و بیماری از روی رنگ ناخن!!
رنگ ناخن گواهی دهد از سرّ درون
متخصص پوست و مو گفت: ناخنها یکی از ضمائم پوست هستند و تغییراتی که در آنها رخ میدهد تابعی از تغییرات پوست است به صورتی که گاهی ناخنها رنگهای مختلفی پیدا میکنند. یکی از شایع ترین تغییرات ناخنها لکههای کوچک سفیدی است که علت ایجاد آن اختلال در مسیر رشد ناخنها میباشد و از کمبود کلسیم و یا املاح دیگری به وجود نیامده و نگران کننده نخواهد بود و خود به خود از بین میروند.
وی ادامه داد: گاهی ممکن است صفحهی ناخن به صورت کامل سفید شود که این تغییر کلی مربوط به بیماریهای پوستی نظیر قارچ ناخن است که در این حالت از فرد آزمایش گرفته میشود تا در صورت ابتلا به قارچ ناخن روند درمان شروع شود.
ساکت در خصوص تغییر رنگ ناخن اظهار داشت: گاهی ناخن به رنگ سبز در میآید که این موضوع در افرادی که خیلی مواقع از ناخنهای مصنوعی استفاده میکنند مشاهده میشود. همچنین اگر تغییر رنگ زرد در ناخنها به وجود آید ناشی از لاک یا مواد دیگری است که ممکن است روی ناخن باشد که در این حالت ناخنها ضخیم میشوند.
وی در خصوص مهمترین تغییر رنگ ناخن ها بیان کرد: تغییر رنگ ناخنها به رنگ سیاه بسیار حائز اهمیت است و گاهی در اثر وارد شدن ضربه یا صدمه به ناخنها ایجاد میشود و منجر به خونریزی زیر صفحهی ناخن میشود که پس از مدتی با رشد ناخنها دوباره به حالت طبیعی خود باز میگردند.
دکتر ساکت افزود: گاهی تغییر رنگ سیاه ناخن ممکن است مدتها طول بکشد و نوارهای مشکی رنگی در صفحهی ناخن ایجاد شود که در نتیجه باعث تغییر شکل و تخریب ناخنها شود که در این مواقع حتما باید به پزشک متخصص مراجعه شود چون لکههای سیاه ممکن است دلیلی برای سرطان ناخن و ملانوم باشد.
وی خاطر نشان کرد: افراد اگر زیاد در تماس با آب هستند باید از دستکش استفاده نمایند اگر ناخنهای خشک دارند سعی در مرطوب نگه داشتن آنها کنند، ناخنهای خود را زیاد بلند نکنند چون رشد ناخنها صدمه به آنها را افزایش میدهد و نیز در صورت مشاهده هر گونه تغییر رنگ به پزشک متخصص مراجعه کنند.
هر مشکل ناخن، نشان از یک بیماری دارد
آیا می دانستید که ناخن های شما می توانند سرنخ هایی از سلامت کلی شما را ارائه دهند؟ وجود سفیدی در ناخن یا وجود اثر خفیفی از رنگ قرمز و یا مقداری ناهمواری در ناخن ها ممکن است نشانه ای از بیماری در بدن باشند.
ناخن بخشی از دستگاه پوششی بدن است. بخشهای دیگر این دستگاه شامل پوست، مو و غشاهای مخاطی هستند.صفحات حفاظتی که ناخن نامیده میشوند، انتهای انگشتان دست و پا را میپوشانند. ناخن ها اساسا از کراتین که یک پروتئین درشت مولکول در مو و پوست است، تشکیل شدهاند.ناخن ها از ماتریکس که زیر یک چین پوستی به نام کوتیکول قرار دارد و از لانولا (ماهک) که منطقهای هلالی شکل در قاعده ناخن است، رشد میکنند.
ناخن ها منعکس کننده عادت های خوب و بد فـرد هستند . جدا از جنبه زیبایی، ناخن هـا وظایف دیگری نیز بر عهده دارند، از جمله کمک به بــلند کردن اجـسـام با ایجاد تکیه گاه برای بافت انگشتان، و یا دسـت کاری اجسام، و از هـمـه مهم تر آن که ناخن هـا سلامت عمومی بدن را منعکس می کنند.
مشکلات موجود در کبد، ریه ها و قلب می توانند در ناخن خود را نشان دهند
نشانه ها را بخوانید
آیا می دانستید که ناخن های شما می توانند سرنخ هایی از سلامت کلی شما را ارائه دهند؟
وجود سفیدی در ناخن یا وجود اثر خفیفی از رنگ گلگون و یا مقداری ناهمواری در ناخن ها ممکن است نشانه ای از بیماری در بدن باشند.
مشکلات موجود در کبد، ریه ها و قلب می توانند در ناخن خود را نشان دهند.
۱- ناخن های رنگ پریده
گاهی اوقات ناخن های بسیار رنگ پریده می توانند نشانه ای از یک بیماری جدی باشند، مانند:
– کم خونی
– نارسایی احتقانی قلب
– بیماری های کبدی
– سوء تغذیه
—————————————-
۲- ناخن های سفید رنگ
اگر اغلب قسمت های ناخن، سفید همراه حاشیه ای تیره تر باشد، می تواند مشکلات کبدی مانند هپاتیت را نشان دهد.
در این تصویر شما می توانید زردی انگشتان که یکی دیگر از نشانه های مشکلات کبدی است را نیز مشاهده کنید.
—————————————-
۳- ناخن های زرد رنگ
یکی از شایع ترین دلایل زرد بودن ناخن ها، عفونت های قارچی است.
با بدتر شدن عفونت، بستر ناخن ممکن است فرو برود و ناخن ها ممکن است ضخیم تر شوند.
در موارد نادر، ناخن های زرد می توانند نشان دهنده یک بیماری جدی مانند بیماری شدید تیروئید، بیماری های ریه، دیابت یا پسوریازیس باشند.
—————————————-
۴- ناخن های آبی رنگ (کبود)
ناخن با رنگ مایل به آبی می تواند به این معنا باشد که بدن اکسیژن کافی دریافت نمی کند.
همچنین می تواند نشان دهنده وجود یک عفونت در ریه مانند پنومونی باشد.
برخی از مشکلات قلبی نیز با ناخن های مایل به آبی همراه هستند.
—————————————-
۵– ناخن های با سطح ناصاف
اگر سطح ناخن موج دار و یا حفره دار باشد، این امر ممکن است نشانه اولیه پسوریازیس و یا آرتریت های التهابی باشد.تغییر رنگ ناخن شایع است. پوست زیر ناخن می تواند به رنگ قهوه ای مایل به قرمز به نظر برسد.
—————————————-
۶- ناخن های ترک خورده و یا دو نیم شده
ناخن های خشک و شکننده که دائما دچار ترک یا دو نیم شدن می شوند، با بیماری تیروئید مرتبط می باشند.ترک یا شکاف ناخن در ترکیب با رنگ زرد، بیشتر احتمال یک عفونت قارچی را مطرح می کند.
—————————————-
۷- چین ناخن پف دار
اگر پوست اطراف ناخن، قرمز و پف کرده به نظر برسد، به عنوان التهاب ناخن شناخته می شود.ممکن است ناشی از لوپوس و یا یکی دیگر از بیماری های بافت همبند باشد.عفونت نیز می تواند باعث قرمزی و التهاب ناخن شود.
—————————————-
۸- خطوط تیره در زیر ناخن
خطوط تیره در زیر ناخن باید در اسرع وقت مورد بررسی قرار گیرند. آنها اغلب در ملانوم که خطرناک ترین نوع سرطان پوست است ایجاد می شوند.
—————————————-
۹- ناخن های جویده شده
جویدن ناخن ها ممکن است چیزی بیش از یک عادت قدیمی نباشد، اما در برخی موارد آن را نشانه ای از اضطراب دائمی می دانند.ناخن جویدن و کندن ناخن با اختلال وسواس نیز در ارتباط است.اگر شما نمی توانید جویدن ناخن را متوقف کنید، بهتر است با پزشک خود مشورت نمایید.
ناخن ها فقط بخشی از پازل هستند
اگرچه تغییرات ناخن همراه با بسیاری از بیماری ها اتفاق می افتند، اما این تغییرات به ندرت اولین علامت بیماری می باشند.از طرفی بسیاری از ناهنجاری های ناخن بی ضرر هستند، مثلا همه افرادی که ناخن سفید دارند مبتلا به هپاتیت نمی باشند.اگر شما در مورد ظاهر ناخن های خود نگران هستید، با یک پزشک متخصص پوست مشورت کنید.