عید قربان ۱۴۰۱ چندم است

0

عید قربان ۱۴۰۱ چندم است

عید قربان ۱۴۰۱ چند شنبه است ، عید قربان چندمه ، عید قربان چه روزی است ، عید قربان ۱۴۰۱ ، عید قربان در چه ماهی است ، در عید قربان چه کارهایی انجام میدهیم ، فضیلت عید قربان ، قربانی عید قربان

عید قربان از اعیاد بزرگ مسلمانان سراسر جهان است که در بسیاری از کشورهای اسلامی تعطیل است. دهمین روز از ماه ذی الحجه عید قربان نامیده شده که با توجه به تغییرات تقویم قمری، تاریخ دقیق عید قربان در هر سال متفاوت است.

تاریخ عید قربان ۱۴۰۱ چه روزی است

تاریخ عید قربان در تقویم شمسی برابر با روز یکشنبه ۱۹ تیرماه ۱۴۰۱ و در تقویم میلادی مصادف با ۱۰ جولای ۲۰۲۲ می‌باشد.

تاریخ دقیق عید قربان در تقویم قمری

تاریخ دقیق عید قربان سال ۱۴۰۱ در تقویم قمری مصادف است با ۱۰ ذی الحجه ۱۴۴۳

عید قربان چه روزی است تاریخ عید قربان امسال

اعمال عید قربان

روز عید قربان روز پر فضیلتی است. اعمال این روز چند چیز است:

غسل: که به گفته علامه مجلسى، غسل در آن روز سنّت مؤکّد است تا آنجا که بعضى از علما آن را واجب دانسته‌اند.

نماز عیدقربان: این نماز در زمان حضور امام معصوم (ع) واجب است؛‌ اما در زمان غیبت امام زمان (عج) مطابق فتوای مشهور فقهاى شیعه، مستحب مؤکّد است (خواه به صورت جماعت خوانده شود یا فرادى).

مستحب است دعاهایى را که پیش از نماز عید و قبل از آن وارد شده است خوانده شود. بهترین دعاها، دعای چهل و هشتم صحیفه سجادیه است که با عبارت «أللّهُمَّ هذا یَومٌ مُبارَک» آغاز می‌شود و اگر دعای چهل و ششم قرائت شود بهتر است.

دعای ندبه: خواندن دعای ندبه در این روز و سایر اعیاد مستحبّ است.

قربانی کردن: انجام قربانی بر حاجیان حاضر در مکه واجب است؛ اما انجام قربانی در این روز برای همه مسلمانان مستحبّ مؤکّد است، تا آنجا که برخی از علما آن را بر کسانی که توانایی دارند واجب دانسته‌اند و مستحب است بعد از نماز عید، کمی از گوشت آن خورده شود. مستحبّ است هنگام قربانی این دعا که از امام صادق (ع) نقل شده است خوانده شود(دعای ذبح قربانی): «وَجَّهْتُ وَجْهِی لِلَّذی فَطَرَ السَّمواتِ وَ الارْضَ، حَنیفاً مُسْلِماً وَ ما أنَا مِنَ الْمُشْرِکینَ، إنَّ صَلاتی وَ نُسُکی وَ مَحْیای وَ مَماتی لِلّهِ رَبِّ الْعالَمینَ، لا شَریکَ لَهُ، وَ بِذلِکَ أُمِرْتُ وَ أَنَا مِنَ الْمُسْلِمینَ. اَللّهُمَّ مِنْکَ وَلَکَ، بِسْمِ اللّهِ وَاللّهُ اَکْبَرُ. اَللّهُمَّ تَقَبَّلْ مِنّی»در حدیثی نقل شده است که امام صادق (ع) فرمود: امام سجاد(ع) و امام باقر (ع) گوشت قربانی را سه قسمت می‌کردند: یک قسمت آن را به همسایگان می‌دادند و یک قسمت آن را به نیازمندان و قسمت سوم را برای اهل خانه نگه می‌داشتند.

تکبیرات مشهور این روز گفته شود: برای کسانی که در این ایام در مراسم حج و صحرای منا هستند، بعد از پانزده نمازهای روزانه این تکبیرها را بخوانند یعنی از نماز ظهر روز عید، شروع کرده تا نماز صبح روز سیزدهم؛ ولی کسانی که در آن جا نیستند، بعد از ده نماز آنها را می خوانند، از نماز ظهر روز عید آغاز نموده، تا نماز صبح روز دوازدهم، و آن تکبیرها مطابق روایت کتاب کافی چنین است: «اَللهُ اَکْبَرُ اَللهُ اَکْبَرُ، لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ وَ اللهُ اَکْبَر اَللهُ اَکْبَرُ، و للهِ الْحَمْدُ اَللهُ اَکْبَرُ عَلی ما هَدانا ااَللهُ اَکْبَرُ عَلی ما رَزَقَنا مِنْ بَهیمَهِ الانعامِ وَ الْحَمْدُ لِلّهِ عَلی ما أبْلانا»

زیارت امام حسین (ع)

مراسم عید قربان

برگزار کردن مراسم قربانی در این عید بر همه واجب نیست و تنها بر زائران کعبه در مراسم حج واجب است، اما بسیاری از مسلمانان در سراسر جهان در این روز، گوسفند، گاو یا شتری را قربانی کرده و گوشت آنرا بین همسایگان و مستمندان تقسیم می‌کنند.

حاجیان در این روز پس از به پایان رساندن مناسک حج، حیوانی را  ذبح می‌کنند و پس از قربانی آنچه بر آنان در حال احرام، حرام شده‏ بود – مانند نگاه کردن در آینه، گرفتن ناخن و شانه زدن مو -، حلال می‌گردد و با توجه به اینکه حج، یکی از عبادتهای بسیار مهم در اسلام است، توانایی به انجام رساندن آن نیز برای هر مسلمانی بسیار شادی آور است، در نتیجه، روزی که پس از انجام وظایف‏ حج، به عنوان جایزه الهی و اتمام احرام پیش می‌آید را عید می‌دانند.

منابع :

ویکی شیعه

موسسه امام هادی (ع)

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ