طرز تهیه کله پاچه خانگی به روش بازاری
طرز تهیه کله پاچه خانگی به روش بازاری ، راز خوشمزه شدن کله پاچه ، طرز تهیه کله پاچه گوسفندی ، زمان پخت کله پاچه در قابلمه ، طرز تهیه کله پاچه ساده خانگی ، طرز تهیه کله پاچه با رب گوجه ، عکس کله پاچه خوشمزه ، طرز تهیه کله پاچه طباخی ، طرز تهیه کله پاچه برای ۴ نفر ، طرز تهیه کله پاچه برای ۲۰ نفر
طرز تهیه کله پاچه خانگی به روش بازاری
فهرست مطالب
کله پاچه یک غذای اصیل ایرانی پر چرب و پر انرژی است که از طبخ قسمتهای سر، پا و دست گوسفند تهیه میشود. این غذا به علت چرب بودن بسیار لذیذ و پرطرفدار است ولی نحوه تمیز کردن کله پاچه و پخت آن در طعم و مزهاش نقش زیادی دارد.
در نظر داسته باشید که قسمتهایی از کله پاچه را نباید خورد. در واقع قسمتهای قابل طبخ و مصرف کله پاچه در پاچه، زبان، مغز، بناگوش و گوشت صورت مورد استفاده قرار میگیرد. ما در این مطلب قصد داریم شما را با همه نکات لازم برای تمیز کردن کله پاچه و بهترین نحوه پخت آن آشنا سازیم.
طرز تهیه کله پاچه برای ۴ نفر
مواد لازم برای تهیه کله پاچه برای ۴ نفر ارائه گردیده است و زمان پخت آن حدود ۴ ساعت است.
مواد لازم | |
کله پاچه | ۱ دست |
پیاز متوسط | ۵ عدد |
نخود | ۱۰۰ گرم |
زردچوبه | ۱.۵ قاشق چایخوری |
سیر | ۴ تا ۵ حبه |
فلفل سفید و پودر دارچین | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازم |
دستور تهیه:
۱. اولین مرحله اسموکت کردن (روسوز کردن) کله پاچه است. حتی اگر کله پاچه از نظر ظاهری تمیز به نظر برسد و موهای آن کاملا گرفته شده باشد باز هم مقداری موی ریز دارد که باید با سوزاندن از بین برود. از طرفی اسموکت کردن در طعم و مزه این غذا نقش زیادی دارد و باعث خوشمزه تر شدن آن میشود. برای این منظور میتوانید از کپسول های فشار قوی کوچک استفاده کنید یا در صورت عدم دسترسی، کله پاچه را روی اجاق گاز اسموکت کنید به صورتی که پوست روی آن قهوهای رنگ شود.
۲. برای اینکه آبگوشت تمیز و شفافی داشته باشید پس از اسموکت کردن کله و پاچه ها، در یک قابلمه بزرگ که کله پاچه در آن جا شود آب بریزید و کله پاچه را در آن قرار دهید طوری که روی آن را کاملا آب بپوشاند.
۳. اجازه دهید کله پاچه ۵ دقیقه در آب بماند؛ پس از آن، آن را بخوبی با دست بشویید تا سیاهی آن گرفته شود. بهتر است آن را دو بار بشویید تا خوب تمیز شود.
۴. کله را از کنار زبان از قسمت لپ با چاقو ببرید و از دو طرف بکشید تا نصف شود.
۵. قسمت بینی را کامل ببرید، چاک راه کنار آن را بشکنید و تمیز بشوئید تا خونابههای آن کاملا شسته شود.
۶. با یک مسواک یا برس زبر روی دندانها و زبان بکشید تا تمیز شود.
۷. در یک قابلمه بزرگ که کله پاچه در آن جا شود تا حدی آب بریزید که روی کله پاچه را آب بگیرد و اجازه دهید تا آب به جوش آید.
۸. کله پاچه را در آب جوش قرار دهید و اجازه دهید تا چند دقیقه جوش بخورد. وقتی کله پاچه جوش خورد، روی آب آن کف جمع میشود، کفها را از روی آب بر دارید.
۹. پیازها را پوست گرفته، تمیز بشوئید و خرد کنید و سیرها را پوست بگیرید و ریز خرد کنید.
۱۰. نخودها را ۳ الی ۴ ساعت خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود.
۱۱. در یک ماهی تابه کمی روغن بریزید و پیاز و سیر و نخود خیس خورده را کمی تفت دهید. (نیازی نیست سرخ شوند فقط تفت بخورند.)
۱۲. سپس زرد چوبه و فلفل را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا کمی تفت بخورد تا زردچوبه رنگ بیاندازد. این مرحله برای این است که با تفت دادن، زردچوبه خوشرنگتر میشود.
۱۳. پیاز، سیر، نخود و ادویه های تفت خورده را به قابلمه کله پاچه اضافه کنید.
۱۴. حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا کله پاچه بپزد و در حین پخت چند بار کله را زیر و رو کنید تا همه قسمتهای آن کاملا بپزد.
۱۵. وقتی کله پاچه تقریبا پخته شد، نمک را اضافه کنید. زمان مناسب برای اضافه کردن نمک ۱ ساعت قبل از تکمیل پخت است، زیرا اگر نمک را در همان ابتدا به قابلمه اضافه کنید، باعث دیر پز شدن کله پاچه میشود و اگر در پایان پخت اضافه شود نمک به خورد غذا نمیرود و بیمزه میشود.
۱۶. تقریبا ۴ الی ۵ ساعت طول میکشد تا کله پاچه کاملا بپزد.
۱۷. پس از اینکه کله پاچه کامل پخته شد، روغن روی آن را جدا کنید و در یک ماهی تابه بریزید، ماهی تابه را روی حرارت قرار داده، کمی دارچین به آن اضافه کنید و ۲ الی ۳ دقیقه صبر کنید تا دارچین در آن کاملا حل شود. از این سس آماده شده میتوانید برای روی آبگوشت و روی کله پاچه استفاده کنید تا طعم بینظیری به آن اضافه شود.
۱۸. آبگوشت را در کاسه و کله پاچه را در ظرفی مناسب بکشید و مقداری از سس را روی آن بریزید.
نکات تکمیلی طبخ کله پاچه
- کله پاچه را میتوانید به همان شکل کامل در ظرف بکشید یا گوشت آن را جدا کنید و در ظرف بکشید.
- استفاده از نخود برای تهیه کله پاچه اختیاری است؛ ولی توصیه میشود که از نخود برای تهیه این غذای خوشمزه استفاده کنید؛ زیرا استفاده از نخود باعث میشود تا آبگوشت آن خوشمزهتر شود. علاوه بر این استفاده از نخود بوی کله پاچه را از بین میبرد. از این رو این را به عنوان راز خوشمزه شدن کله پاچه میدانند.
- در صورت تمایل میتوانید لیمو عمانی را نیز در آخر پخت به آن اضافه کنید.
- در خرید کله دقت کنید که تازه باشد و کله بز یا میش نباشد.
- اضافه کردن فلفل سفید باعث خوشرنگ تر شدن این غذا میشود.
راز خوشمزه شدن کله پاچه
در طول مقاله شما را با نکات مربوط به خوشمزه شدن کله پاچه آشنا کردیم؛ با اینحال در این قسمت، مجددا این نکات را با هم مرور میکنیم:
- یکی از نکات کلیدی برای خوشمزه شدن کله پاچه، اسموکت کردن یا روسوز کردن کله پاچه است. بنابراین حتی اگر کلهای که خریداری کردهاید روسوز شده است، در صورت امکان آن را قبل از پخت مجدد کمی روسوز کنید.
- برای خوشمزه شدن کله پاچه حتما از نخود در طبخ این غذای خوشمزه استفاده کنید. همانگونه که گفته شد، نخود علاوه بر خوشمزه کردن کله پاچه، بوی بد آن را نیز از بین میبرد.
- یکی دیگر از رازهای خوشمزه شدن کله پاچه این است که بعد از برداشتن کفها، به آب جوش و کله پاچه ادویههای معطر مثل زردچوبه، دارچین و برگ بو بزنید.
سوالات متداول
طبع کله پاچه چیست؟
کله پاچه طبع سرد دارد و بهتر است با لیموترش، دارچین، ترشی سیر و یا آب نارنج میل کنید.
کله پاچه را چه زمانی بخوریم؟
بهتر است کله پاچه را در فصول سرد سال یا در وعده صبحانه میل کنید.
مصلح کله پاچه چیست؟
بعد از خوردن کله پاچه، زنجبیل دم شده میل کنید. ادویهجات گرم مثل فلفل قرمز سردی کله پاچه را خنثی میکنند. مصلح زیره یا آویشن هم به صورت دم کرده بعد از خوردن کله پاچه توصیه میشوند.
برای هضم کله پاچه چی بخوریم؟
سویق به هضم کله پاچه کمک میکند.
آیا خوردن کله پاچه در سه ماهه اول بارداری ضرر دارد؟
خوردن کله پاچه در سه ماهه اول بارداری مضر نیست اما مصرف خوراکیهای پرکالری مثل کلهپاچه چربی فراوانی دارد و در طول دوران بارداری چندان توصیه نمیشود.
آیا مصرف زیاد کله پاچه در دوران بارداری مضر است؟
مصرف زیاد کله پاچه در طول بارداری علاوه بر خطر اضافه وزن و افزایش چربی خون زنان باردار خطر ابتلا به برخی بیماریهای ویروسی را هم افزایش میدهد.
مصرف کله پاچه باعث سقط جنین میشود؟
بد نیست بدانید مغز بعضی حیوانات دارای میکروبهایی مثل «لیستریا» است که با مصرف آن علائمی شبیه آنفولانزا در مادر ایجاد میشود و ممکن است باعث سقط جنین شود.
کلام آخر
امیدواریم بتوانید این غذای لذیذ را تهیه و از میل کردن آن در کنار عزیزانتان لذت ببرید.
اگر به سیرابی نیز علاقه دارید، پیشنهاد میکنیم حتما مقالات روش پاک کردن سیرابی نیز آشنا شوید. به نظر شما رعایت چه نکاتی را میتوان در تهیه کله پاچه باعث لذیذتر شدن آن میشود؟ نظرات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
صبحانه ای خوشمزه و پرانرژی
کله پاچه زیاد خوردم ولی هیچ کدوم مثل دست پخت مادربزرگم نمیشه واقعا خوشمزه درست میکنه
مادربزرگ منم وقتی کله پاچه میخرید همه رو دعوت میکرد خونشون به صرف کله پاچه آخه دسته جمعی مزه اش چیز دیگه است چه قدر دلم برا اون روزها تنگ شده
چه عکس های هوس برانگیزی دلم خواست
مخصوصا با ترشی بادمجان شکم پر
یه غذای خوشمزه و مقوی مخصوص زمستون و دورهمی