نوشابه مشکی مضرتر است یا زرد؟!
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تشریح مضرات متفاوت نوشابه مشکی و نوشابه زرد گفت: کسانی که در برنامه غذایی خود آب و غذا به اندازه کافی مصرف میکنند، تا آنجا که برایشان مقدور است، ماءالشعیر ننوشند.
آزیتا حکمت دوست با اشاره به فواید و مضرات دلستر اظهار داشت: گاز دلستر باعث مشکلات گوارشی، التهاب و رفلاکس معده میشود، شیرینی آن چاق کننده و یکی از عاملان پوسیدگی دندان است.
متخصص تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه طعمهای دلستر مصنوعی است، افزود: توصیه میشود دلستر بدون طعم و بدون شیرینی مصرف شود.
حکمت دوست عنوان کرد: دلستر از نوشابه بهتر است با این تفاوت که دلستر دارای ویتامین ث و گروه ویتامین ب و برای دفع سنگ کلیه مفید است، در حالیکه نوشابه جذب کلیه را مختل میکند، چاق کننده است، فسفر بالایی دارد، کلسیم را دفع میکند و باعث پوکی استخوان میشود، همچنین نوشابه مشکی از زرد مضرتر است.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: اگر نوشابه بلافاصه بعد از غذا نوشیده نشود کلسیم بدن را دفع نمیکند.
حکمت دوست توصیه کرد: کسانی که در برنامه غذایی خود آب و غذا به اندازه کافی مصرف میکنند تا جایی که ممکن است ماءالشعیر ننوشند.
نارنجی، سفید یا مشکی؟ مساله این است!
به گفته دکتر سعیدی، میزان ضرر نوشابهها در رنگ آنها نیست، ولی نوع مشکی در مقایسه با نوشابههای دیگر مضرتر است چون اسیدفسفریک بیشتری دارد و مزه تیزی که به دنبال نوشیدن این نوشابه احساس میکنید، ناشی از همین اسیدهاست؛ مادهای که مانع جذب کلسیم در بدن میشود و به دلیل اسیدی کردن خون، باعث برداشت املاح از استخوانها و کاهش تراکم آنها شده و خطر ابتلا به پوکی استخوان را بشدت افزایش میدهد. فراموش نکنید این مشکلات استخوانی با مصرف نوشیدنیهای گازدار، برای سالمندان یا کسانی که پا به سن میگذارند و ناراحتیهای استخوانی هم در کمینشان است، بیشتر میشود.
امان از سنگ کلیه
از طرفی بالا رفتن میزان اسید فسفریک در خون روی عملکرد کلیهها تاثیر منفی میگذارد و باعث وارد آمدن فشار مضاعف به کلیهها خواهد شد. همچنین مصرف نوشابههای گازدار باعث میشود کلسیم خارج شده از استخوانها در خون جریان پیدا کند که این موضوع میتواند رسوب کلسیم اضافی و تشکیل سنگهای کلسیمی در کلیهها را به همراه داشته باشد.