آشنایی با شرکتهای وارد کننده موبایل با ارز دولتی

0

با اسامی شرکت‌های دورو و مدیرانشان آشنا شوید!

از خرید با ارز دولتی تا فروش با ارز آزاد و قیمت هایی که دلالان مشخص می‌کنند، راهی است که برخی شرکت های وارد کننده گوشی تلفن همراه در کشورمان در ماه های اخیر طی کرده‌اند و به ازای آن سود سرشاری به جیب زده‌اند.

پس از آنکه التهابات بازار ارز در روزهای اخیر تا حدودی شدت گرفت و شیب صعود قیمت ها افزایش یافت، برخی فعالان اقتصادی دست به اعتراضاتی زدند که نتیجه آن تا به این لحظه، شفاف سازی بوده است؛ شفاف سازی مواردی که جا داشت پیش از اینها در دستور کار قرار گیرد.

در پی وعده آذری جهرمی، وزیر ارتباطات که در جمع معترضان حضور یافته بود، لیست شرکت های وارد کننده گوشی تلفن همراه که ارز دولتی (به نرخ ۴۲۰۰ تومان) دریافت کرده بودند منتشر شد تا حقایقی برملا شود که محل تعجب است. از جمله تغییر در موضوع فعالیت شرکتی که بر اساس فهرست منتشر شده توسط وزیر، ۲۶ میلیون یورو از دولت گرفته تا گوشی تلفن همراه به کشور وارد کند.

خرید بزرگی که نه به نرخ دولتی، که با نرخ آزاد در بازار به فروش می‌رسد تا رقم زننده بخشی از ناامنی های روانی در جامعه باشد و امنیت روانی مردم را نشانه برود. اتفاقی شوم که انتظار می‌رود در پی انتشار لیست شرکت های دریافت کننده ارز دولتی، به برخورد با ایشان و بازگشت نرخ ها در بازار به روال عادلانه و منصفانه گره بخورد.

اما این شرکت های چه نام دارند و مدیرانشان چه افرادی هستند؟ بر اساس اطلاعیه ای که روابط عمومی وزارت ارتباطات منتشر کرده، بیش از سی شرکت برای واردات تلفن همراه ارز دولتی دریافت کرده اند؛ شرکت هایی که موظفند در گمرک ۱۸ درصد نرخ مبنای کالاهای خود را به عنوان هزینه رجیستری و مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کنند و پس از آن با افزایش سود متعارف، محصولاتشان را روانه بازار کنند.

بنابر این روال و با توجه به نرخ مبنای گوشی های تلفن همراه که به راحتی از طریق سایت کمپانی های سازنده و نرخ های اعلام شده توسط گمرک؛ می‌توان قیمت تمام شده یک دستگاه تلفن همراه را بدست آورد. جماران بر این مبنا قیمت های فروش شرکت هایی که در لیست اعلامی وزارت ارتباطات هستند را بررسی کرده و به نتایج زیر رسیده است.

با این توضیح که برای بررسی عملکرد این شرکت ها، قیمت گوشی های اپل ایکس ۶۴، اپل ایکس ۲۵۶ و سامسونگ s9، ال جی v30 که به ترتیب ۹۴۴ یورو، ۱۰۸۵ یورو، ۸۵۰ دلار و ۹۴۴ دلار هستند، مورد بررسی قرار گرفته‌اند که قیمت تمام شده (به تومان) آنها حدودا ۴.۷۲۰.۰۰۰، ۵.۵۰۰.۰۰۰، ۳.۶۵۰.۰۰۰ و ۳.۹۶۴.۸۰۰ است. شیوه کار نیز این بوده که قیمت های اعلام شده توسط شرکت های قرار گرفته در لیست اعلامی وزارت ارتباطات مورد بررسی قرار گرفته و انحرافشان از قیمت تمام شده مدنظر بوده است.

۱. شرکت «نودیس پرداز» وارد کننده شرکت اپل، گوشی های آیفون ایکس ۶۴ گیگ و ۲۵۶ گیگ خود را با قیمت های ۶۴۷۷.۰۰۰ و ۷.۳۹۴.۰۰۰ به فروش می‌رساند.

۲. شرکت «هماهنگ پردازش هوشمند» گوشی سامسونگ s9 خود را به قیمت ۴۶۴۰.۰۰۰ تومان به فروش می رساند.

۳. شرکت «مدیا پردازش» وارد کننده گوشی های ال جی، اطلاعات شفافی در سایت خود قرار نداده اما در مطلبی در سایت خود نوشته:

«این روزها ارز مبادلاتی به واردات گوشی تعلق نمی‌گیرد و ضمانت‌نامه گمرکی را از صنف تلفن همراه نمی‌پذیرند؛ بنابراین وضعیت بازار موبایل چندان خوب نیست. بر این اساس با ثبات نداشتن نرخ ارز و اختصاص نیافتن ارز دولتی به واردکنندگان، افزایش قیمت گوشی اجتناب‌ناپذیر است. با تصمیم جدید ارزی دولت، سامانه‌ای طراحی شده که بر اساس آن سه نرخ رسمی برای دلار در آن در نظر گرفته شده است…نحوه تخصیص ارز برای واردات تلفن همراه به قیمت دستگاه مورد نظر بستگی دارد؛ در واقع موبایل اگر حداکثر ۳۰۰ دلار قیمت داشته باشد در دسته دوم ارزی قرار می‌گیرد از طریق ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد کشور می‌شود اما در صورتی که تلفن همراه بیشتر از ۳۰۰ دلار قیمت داشته باشد در اولویت سوم قرار می‌گیرد و از طریق فرمول نرخ دلار ۴۲۰۰ تومانی به اضافه قیمت اظهارنامه صادراتی تامین اعتبار می‌شوند.»

این توضیحات عجیب در حالی است که بر اساس فهرست منتشر شده از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، این شرکت بیش از ۲۰ میلیون یورو از دولت ارز گرفته و ۸ میلیون یورو کالا از گمرک ترخیص کرده است!

۴. شرکت «ایما همراه»: اطلاعات خاصی در خصوص این شرکت در اینترنت موجود نیست، جستجوهای نام این شرکت همگی به سایت مایکروتل پلاس می انجامد که مشخص نیست ارتباط خاصی بین این دونام وجود دارد یا خیر . اما شرکت مایکروتل پلاس قیمت هیچ کدام ازمحصولات خود را درج نکرده است .

۵.شرکت سام تل پارس قشم نیز از درج قیمت محصولات خود، خودداری کرده است.

۶. اطلاعات خاصی در مورد شرکت ارتباطات ویژن یافت نشد.

۷. شرکت کاریان همراه که وارد کننده گوشی های سامسونگ است از درج قیمت های خود خودداری کرده است.

۸. شرکت اسپیناس تجارت نیکان وارد کننده آیپد و گوشی اپل نیز از درج قیمت های خود خودداری کرده است.

۹. شرکت داتیس امرتات وارد کننده گوشی اپل خرید اینترنتی محصولات خود را به سایت دیجی کالا حواله داده است. مشاهده در سایت دی جی کالا نشان میدهد که تمام قیمت های گوشی های اپل قید نشده و اظهار کرده است که این گوشی ها ناموجود هستند!

این در حالی است که طبق اطلاعیه وزارت ارتباطات این شرکت ۹ میلیون یورو بابت واردات گوشی ارز دولتی طی سه ماهه اخیر دریافت کرده است که حدود ۵ میلیون آن را ترخیص کرده است. گوشی هایی که توسط این شرکت وارد شده است الان کجا هستند؟

۱۰. شرکت تجارت یاس جهان هیچ گونه اطلاعات شفافی در مورد محصولات خود در سایتش ندارد.

۱۱. شرکت همراه تجارت بزرگمهر هیچ اطلاعات شفافی در سایت خود بازگزاری نکرده است.

۱۲. شرکت قائم همراه نیز علی رغم دریافت ۴ میلیون یورو ارز دولتی اطلاعات شفافی در مورد گوشی های لوکس کلاسیکش ارائه نداده است.

۱۳. شرکت توسعه ارتباطات هما علی رغم دریافت ارز ۴۵۰۰.۰۰۰ یورویی دولتی و وجود قابلیت خرید آنلاین در وبسایت خود، اما از درج قیمت ها خودداری کرده است.

برخی فروشگاه تک فروشی گوشی با گارانتی این شرکت با قیمت تقریبا ۹ میلیون تومان در حال معامله است.

۱۴. جست و جوها در مورد شرکت رایان شناس ایرانیان که بیش از سه میلیون یورو ارز دولتی دریافت کرده است نتیجه ای در بر نداشت. تمام جست و جوها به شرکتی با نام مشابه رایان لاله ختم می شود که وارد کننده تجهیزات اکسسوری(لوازم جانبی) است.

۱۵.شرکت ماناتل پارس که حدود ۳۵۰۰.۰۰۰ یورو دولتی دریافت کرده است قیمت محصولات خود را درج نکرده است. جالب اینجاست که این شرکت تقریبا نیمی از ارز تحویل گرفته خود را در گمرک بابت واردات کالا خرج کرده است.

۱۶.شرکت پیشرو الکترونیک فراسو که خود را وادرد کننده محصولات تهویه هومکس معرفی کرده است در صفحه محصولات خود حتی محصولی به نام تلفن همراه را ندارد و جالب اینجاست که برای واردات موبایل ۳۵۰۰.۰۰۰ یورو به این شرکت تخصیص داده شده است. عجیب تر اینحا که این شرکت دومیلیون یورور کالا ترخیص کرده است.

۱۷.شرکت پارس سل قشم دیگر شرکتی است که طبق لیسا اعلامی وزارت ارتباطات ۲۶۰۰.۰۰۰ یورو ارز دریافت کرده که نیمی از آن مبلغ را کالا ترخیص کرده است. این شرکت در فروش اینترنتی خود قیمت های خود را ارزانتر از همه جا اعلام کرده است. گوشی آیفون ۶۹۴۰.۰۰۰ و ۵۹۴۰.۰۰۰ تومان از طریق این شرکت به فروش می رسد.

۱۸. اطلاعات خاصی در خصوص شرکت الماس پرشین سیستم و محصولات آن که حدود ۲۱۶۰.۰۰۰ یورور طبق لیست وزارت ارتباطات دریافت کرده است، یافت نشد

۱۹. شرکت پرتو تجارت پارس که بیش از ۱.۸۰۰.۰۰۰ یورو در لیست وزارت ارتباطات اعتبارات به خود تخصیص داده است اطلاعات خاصی در مورد محصولات و فعالیت خود در دسترس قرار نداده است.

۲۰. شرکت اسمارت تکتنولوژی قشم نیز که در لیست اعلامی وزارت ارتباطات بیش از ۱۸۰۰.۰۰۰ یورور ارز تخصیص داده شده، دریافت کرده اطلاعات شفافی در مورد محصولات خود را در دسترس قرار نداده.

۲۱. شرکت پارس نوین مدیا نیز اطلاعات خاصی را در دسترس کاربران قرار نداده است. این شرکت نیز طبق لیست وزارت ارتباطات بیش از ۱۸۰۰.۰۰۰ یورو دریافت کرده است.

۲۲. جست و جو ها در خصوص شرکت مهندسی نگار سازان پردیس آریا ما را به سایت فروشگاه محصولات میزو می رساند. این سایت نیز محصولاتش بدون قیمت معرفی شده است است.

۲۳. شرکت یکتا توسعه پیشگامان همراه که در لیست وزارت ارتباطات ۱۴۰۰.۰۰۰ یورو ارز با نرخ دولتی برای واردات گوشی دریافت کرده است، هیچ گونه اطلاعات شفافی را در سامانه درج نکرده است.

۲۴. شرکت زرین صدف اطلس جزو شرک ت هایی که ارز رولتی دریافت کرده است اما اطلاعات به خصوصی را در اختیار عموم قرار نداده است. ردیف دریافتی این شرکت در لیست وزارت ارتباطات رقم ۱۴۰۰.۰۰۰ یورویی را به ما نشان می دهد.

۲۵. شرکت همراه سیستم آترا نیز با ارز ثبت شده در لیست وزارت ارتباطات که معادل ۱۲۵۰.۰۰۰ یورو می باشد لزومی برای ارائه اطلاعات شفاف نمی بیند.

۲۶. جست و جوها برای یافتن نشانه ای از فعالیت های شرکت پیشتازان فناوری سیب طلایی نتیجه ای در بر داشت. طبق اعلام وزارت ارتباطات به این شرکت حدود ۱ میلیون یورو ارز اختصاص یافته. شرکت مشابهی به نام سیب طلایی هوشمند در فضای وب وجود دارد که قیمت محصولات خود را قید نکرده اند.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ