پارلمان اروپا تغییر ساعت ها را کنار گذاشت /کاری که احمدی نژاد سال ۸۴ انجام داد

0

قانون‌گذاران اتحادیه اروپا به عدم تغییر ساعت فصلی از سال ۲۰۲۱ میلادی به بعد رای مثبت دادند. این موضوع که در پارلمان اتحادیه اروپا به رای گذاشته شده بود با ۴۱۰ رای موافق در مقابل ۱۹۲ رای مخالف تصویب شد.

قرار بود تغییر ساعت فصلی از سال جاری متوقف شود اما اتحادیه اروپا این تصمیم را به دو سال دیگر موکول کرد.

اتحادیه اروپا در سال ۲۰۰۱ از همه کشورهای عضو خواست که برای صرفه جویی در زمان، ساعت‌ رسمی خود را در آخرین یکشنبه مارس یکشنبه یک ساعت به جلو ببرند و در آخرین یکسنبه اکتبر به عقب برگردانند.

تغییر ساعت فصلی برای اولین بار در جنگ جهانی اول صورت پذیرفت و در طول بحران نفتی سال ۱۹۷۰ نیز با هدف صرفه جویی در مصرف انرژی اجرا شد.

کمیسیون اروپا در سپتامبر ۲۰۱۸ پیشنهاد کرد تا این عمل متوقف شود و نظرسنجی‌ها در تمامی اتحادیه حاکی از آن بود که بخش بزرگی از جامعه اروپایی با آن موافق است.

همچنین در گزارش‌های پارلمان اروپا آمده است که مساله تغییر ساعت به دلیل ایجاد اختلال در ساعت بیولوژیکی بدن خطر بیماری‌ها را افزایش می‌هد و باعث صرفه‌جویی در مصرف انرژی نیز نخواهد شد.

براساس پیشنهاد کمیسیون کشورهای عضو اتحادیه اروپا قادر نخواهند بود که ساعت‌های خود را در سال آینده در جلو و عقب تغییر دهند، اما می‌توانند تصمیم بگیرند ساعتشان را براساس کدام منطقه زمانی تنظیم کنند.

***

تغییر ساعت زمستانی و تابستانی در ایران هم به همان دلایلی که در همه دنیا عملی شد،‌ یک قاعده رسمی بود که تا انقلاب ۵۷ اجرایی می شد،‌ بعد از انقلاب،‌ این قاعده به فراموشی سپرده شد؛ تا ۱۳۷۰ زمانی که اکبر هاشمی رفسنجانی رییس جمهور بود و اعلام شد که با تغییر ساعت می توان روزانه در ساعت اوج مصرف تا ۱۰۰ مگاوات ساعت،‌ برق صرفه جویی کرد و در نتیجه هیات دولت در مصوبه ای اعلام کرد که تغییر ساعت تابستانی و زمستانی دوباره در دستور کار قرار دارد.

با این وجود در زمان دولت محمود احمدی نژاد در همان اسفند ماه سال ۱۳۸۴،‌ هیات دولت اعلام کرد که مصوبه تغییر ساعت سال ۷۰ را ملغی کرده است و دیگر ساعت ها را جلو و عقب نخواهند برد،‌ استدلال این بود که این کار به کاهش بار ترافیک کمک می کند و با نزدیک کردن ساعت ناهار و نماز،‌ از اتلاف وقت در میانه روز جلوگیری می کند. در همین زمان اما مدیر دفتر مدیریت مصرف برق شرکت توانیر اعلام کرده بود که با تغییر ساعت در اول فرودین مصرف برق در سرتا سر کشور به صورت میانگین ۱.۵ درصد کاهش پیدا می کند.

این تصمیم دولت البته خیلی پایدار نماند،‌ در سالهای ۸۵ و ۸۶ مجلس تلاش‌هایی برای برگرداندن ساعت تابستانی و زمستانی کرد و در نهایت در مرداد ۸۶،‌ قانونی در این زمینه تصویب شد که دولت را مکلف می کرد هر سال دوبار ساعت رسمی کشور را متناسب با وضعیت کره زمین تغییر دهد،‌ اول فرودین ساعت را یک ساعت به جلو ببرد و در پایان شهرویور آن را یک ساعت عقب برگرداند.

گذر زمان همه چیو ثابت میکنه عملکرد دولت احمدی نژاد سوابق هاشمی رفسنجانی زمان تغییر ساعت دانستنی های جالب تغییر ساعت رسمی بیوگرافی هاشمی رفسنجانی افکار هاشمی رفسنجانی اخبار اروپا اخبار احمدی نژاد احمدی نژاد را بهتر بشناسیم

رنگ آبی یعنی کشورهایی که تغییر ساعت دارند، رنگ نارنجی یعنی کشورهایی که تغییر ساعت داشته‌اند و آن را کنار گذاشته‌اند و رنگ قرمز یعنی کشورهایی که هرگز تغییر ساعت را در دستور کار قرار نداده‌اند.

ساتین

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ