ثریا دارابی ، ثروتمندترین دختر ایرانی + عکس و راز موفقیت
نه کسی شانسی موفق می شود و نه کسی شانسی موفقیت خود را از دست می دهد. موفقیت مثل رسیدن به هر خواسته دیگری در این دنیا برای خود مراحلی دارد و فقط کسانی که از این موضوع باخبرند می توانند به موفق بودن خود امیدوار باشند.
ثریا دارابی (Soraya Darabi) که اکنون ۲۹ ساله است در دنیای اینترنت چهرهای شناخته شده به حساب میآید. آخرین ابتکار او سایتی به نام Zady است که هنوز فعالیتش را شروع نکرده ولی درآمدی ۳/۱ میلیون دلاری از مرکز آموزش ملی آمریکا داشته است.
ثریا دارابی پیش از این با راهانداختن سایت Foodspotting مشهور شد و ثروت زیادی به دست آورد. در این سایت کاربران میتوانند، عکسها غذاهای جالب و خوشمزهای را که هر روز میخورند، به اشتراک بگذارند.
این سایت شاید برای خیلیها حکم وقتگذرانی را داشته باشد اما برای پایهگذار آن، سودی سه میلیون دلاری داشته است.حال حساب کنید در آمد ماهیانه این دختر به پول ایران چقدر میشود.
در دنیای اینترنت، هر روز ایده های تازه ای متولد می شود؛ ایده هایی که شاید تا چندی پیش، توجه کسی را به خود جلب نمی کردند. سیر صعودی استفاده از تکنولوژی های نوین، امروزه به شکل گیری جامعه جوان مدیران خلاق و آشنا با تکنولوژی های روز انجامیده است.
آلکسا یک توریست متعهد به اطرافش است که متوجه می شود مردم از غذای آنها در سفرهایشان عکس می گیرند و پرسشی که در ذهن الکسا ایجاد می شود این است که این عکس ها از کجا سر در می آورند.
ولی الهام اصلی کسب و کار از آنجا به سراغش آمد که در بازگشت به سانفرانسیسکو، کلی عکس از غذاهای مختلف داشت که نمی توانست مشخصا بگوید کجا این غذا را خورده است یا نامش چیست! بنابراین تصمیم گرفت کتابی گردآوری کند و عکس های غذاها سر از آن کتاب درآوردند.
در آن زمان، ثریا که هنوز در مجله تایمز کار می کرد، بسیار از ایده این کسب و کار استقبال کرد، چون فکر می کرد این ایده سه چیز را همزمان در خود دارد: یک ماشین توصیه به مشتریان، نرم افزاری برای پیداکردن چیزهای جدید و یک فعالیت تعاملی بین کاربران! و البته غذا هم موضوعی بود که برای همه افراد جذاب بود.
ثریا به زودی متوجه شد که می توان گروه بزرگی از کاربران را حول این نرم افزار گردآوری کرد. ثریا کماکان مشاوره هایی به فود اسپاتینگ می داد و در حالی که از تایمز به Drop.io می رفت تا تجربیاتی در خصوص توسعه محصول بیندوزد، فود اسپاتینگ نرم افزار آیفون را در SXSW2010 در معرض نمایش عموم گذاشت.
ثریا دارابی
ثریا کم کم حس کرد که می خواهد بیشتر درگیر این پروژه باشد، پس ملاقات هایی با تد و آلکسا ترتیب داد و اینها شرکتی را به وجود آوردند تا کار این نرم افزار را دنبال کند. اولین استخدام آنها در سپتامبر ۲۰۱۰ بود. اما قبل از فود اسپاتینگ هزاران هزار سایت و برنامه برای توصیه کردن رستوران ها به افراد وجود داشت، ولی فود اسپاتینگ اولین برنامه ای است که این قدر در جزئیات ریز می شود تا بتواند به شما پیشنهاد دهد حالا که در این رستوران هستید چه غذایی را امتحان کنید.
چه بخواهید در خیابان های ویتنام غذا بخورید چه در خیابان های دیگر… فود اسپاتینگ در خدمت شماست. از طرفی ممکن است بسیاری از افراد پرمشغله حتی هفته ای سه بار در رستوران غذا بخورند، ولی به ندرت خطر سفارش دادن یک غذای جدید را به جان بخرند.
اما در آن سوی داستان ثریا در خانواده ای بزرگ شده که عاشق غذا بوده اند؛ مادربزرگش آشپز بوده و خاله اش خدمات غذای مجالس ارائه می داد. او موفقیت های زنان دیگر همچون کاترینا فیک را می ستاید، به طوری که مشارکت های او در وبت سایت Flickr غیرقابل چشم پوشی است و می گوید تقریبا هر روز با یک زن کارآفرین ملاقات می کند که ایده ای در زمینه تغییر چشم انداز مدیا و تکنولوژی دارد.
ثریا همچنین در فود اسپاتینگ، همکاری با برنامه جهانی غذا را شروع کرده است. در این فراخوان که با درخواست هزینه یک برگر ۱۰($) که می تواند ۴۰ کودک را سیر کند منتشر شده است، همکاران او امیدوارند تا بت وانند با جمع آوری کمک های مردمی، برای ۱۰ هزار کودک غذا فراهم کنند.
او موفقیتش را مدیون گستره ارتباطی است که از ابتدای کار در فود اسپاتینگ با شرکت هایی همچون google، Facebook و Twitter داشته است. اخیرا فود اسپاتینگ با همکاری فیس بوک پروژه F8 را بنا نهاده که به کاربران اجازه می دهد از طریق فیس بوک هم اطلاعات موردنر خود را به اشتراک گذاشته و یا دریافت نمایند.
این پروژه توسط شخص مارک زوکربرگ معرفی شد.
ثریا دارابی نقشش را جوش دادن شرکت های برند فود اسپاتینگ با سایر برندها و ایجاد رابطه های همزیستی با سازمان هایی مانند Bravo, Travel Channel مجله New York و مجله Goutmet می داند. بد نیست بدانید که حضور فود اسپاتینگ در نمایشگاه SXSW2010 به پشتیبانی مالی بلک بری انجام شد و اکنون آنها در حال خلق نرم افزاری برای بک بری هستند که بدون این همکاری و شراکت هیچ یک از این دو دستاورد برای محصول جالب آلکسا اتفاق نمی افتاد.
فود اسپاتینگ ارتباط تنگاتنگی نیز با فیس بوک و گوگل دارد و به پشتوانه این همکاری ها توانسته است این موفقیت خیره کننده را به دست آورد.
ثریا دارابی در حال حاضر استراتژیست در زمینه رسانه های جدید است که در ABC News کار می کند با Archtitzer نیز همکاری دارد. توییتر او بیش از ۴۲۴ هزار و گوگل پلاس او حدود ۱۴۳ هزار دنبال کننده دارد.
منم عاشق غذام ولی امریکا امکان پیشرفت هست نه تو ده کوره ما انیشتنم بود نمی توانست پیشرفت بکنه …
سلام
در تمام عمری که از خدا گرفتم فقط یک چیز و فهمیدم که این شعر مصداق اونه …..
(زندگی بافتن یک قالیست … نه همان نقش و نگاری که خودت میخواهی
نقشه را اوست که تعیین کرده … تو در این بین فقط میبافی .)
شرایط ، انسانها رو میسازه … هر شخص دیگری هم در شرایط این خانوم بود و بزرگ میشد جایگاه فعلی ایشون و داشت .
یاحق