آموزش درست کردن فالوده خوشمزه در خانه (مرحله به مرحله)

0

نکات آشپزی جدید خوب مواد لازم فالوده مجله آشپزی مثبت فوت و فن آشپزی طرز تهیه فالوده دسر های خنک تابستانی خلاقیت آشپزی تزیین دسر ترفند های آشپزی بهترین سایت آشپزی انواع دسر های تابستانی انواع دسر آموزش انواع دسر آموزش آشپزی آشپزی مدرن آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی خانگی آشپزی بدون فر
در روزهای گرم سال چه چیزی بیشتر از یک نوشیدنی یا دسر خنک به شما می‌چسبد؟ به نظر می‌رسد از انواع نوشیدنی،میلک‌ شیک، اسموتی و گلاسه گرفته تا دسرهای سنتی‌تر مثل بستنی فالوده هم سرحال‌ تان می‌آورند. در این میان پالوده یا فالوده شیرازی و یزدی هر کدام با پیشینه‌ای تاریخی، مدعی‌اند که خوشمزه‌ ترین فالوده هستند. فالوده را هم با نشاسته و هم با رشته درست می‌کنند.

طرز درست کردن فالوده یزدی در خانه

نکات آشپزی جدید خوب مواد لازم فالوده مجله آشپزی مثبت فوت و فن آشپزی طرز تهیه فالوده دسر های خنک تابستانی خلاقیت آشپزی تزیین دسر ترفند های آشپزی بهترین سایت آشپزی انواع دسر های تابستانی انواع دسر آموزش انواع دسر آموزش آشپزی آشپزی مدرن آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی خانگی آشپزی بدون فر

مواد لازم

آب جوشیده گرم : ۲ پیمانه

آب سرد : ۸ پیمانه

نشاسته گل : ۲ پیمانه

گلاب : ۴ قاشق غذاخوری

تخم شربتی : ۳ قاشق غذاخوری

مواد لازم برای شهد فالوده

شکر : ۴ پیمانه

گلاب : ۴ قاشق غذاخوری

آب : ۲ پیمانه

نکات آشپزی جدید خوب مواد لازم فالوده مجله آشپزی مثبت فوت و فن آشپزی طرز تهیه فالوده دسر های خنک تابستانی خلاقیت آشپزی تزیین دسر ترفند های آشپزی بهترین سایت آشپزی انواع دسر های تابستانی انواع دسر آموزش انواع دسر آموزش آشپزی آشپزی مدرن آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی خانگی آشپزی بدون فر

مرحله اول؛ درست کردن شهد فالوده یزدی

برای درست کردن فالوده یزدی در خانه ابتدا باید شکر را با دو پیمانه آب در یک قابلمه بریزید و زیر شعله را زیاد کنید تا به دمای جوش برسد. سپس زیر شعله را کم کنید تا قوام پیدا کند و به غلظت مناسب برسد. در این فاصله مرتب آب و شکر را هم بزنید. وقتی شهد به غلظت مورد نظر شما رسید گلاب را اضافه کنید و شعله گاز را خاموش کنید.

مرحله دوم؛ حل کردن نشاسته در آب و گلاب

برای درست کردن فالوده ابتدا تخم شربتی را در مقداری آب خیس کنید تا نرم و باز شود. در یک ظرف جداگانه نشاسته، آب سرد و ۲ قاشق گلاب را با هم مخلوط کنید تا نشاسته در آب و گلاب حل شود. برای این‌که ترکیب یکدستی داشته باشید و مایه نشاسته صاف‌تر شود آن را از صافی رد کنید.

مرحله سوم؛ قرار دادن مایه نشاسته در یخچال

مایه نشاسته را در یک قابلمه مناسب بریزید و به مدت ۲۰ دقیقه روی شعله ملایم گاز مرتب هم بزنید تا طعم خامی آن گرفته شود و به غلظتی مثل غلظت ماست برسد. مایه را در یک سینی فلزی بریزید و در تمام نقاط سینی پخش کنید تا یکدست شود. سینی را به مدت ۶ ساعت در یخچال بگذارید تا حسابی سرد شود و خودش را بگیرد.

مرحله آخر در تهیه فالوده یزدی

سپس سینی را از یخچال بیرون بیاورید و با یک چاقوی تیز آن را به صورت نوارهای کوچک یا مربعی برش بزنید و تکه تکه کنید (فالوده یزدی معمولا به جای رشته حاوی تکه‌های مربعی نشاسته است). شهد را با آب سرد و تخم شربتی و چند قالب یخ مخلوط کنید و اجازه دهید حسابی سرد شود سپس رشته‌های نواری یا مکعبی فالوده را به آن اضافه کنید و هم بزنید. مقداری عرق بیدمشک یا هر نوع عرقیجات دیگری که دوست دارید به فالوده یزدی اضافه و سپس میل کنید. خوب است بدانید که کرمانی‌ها هم فالوده را به همین روش درست می‌کنند.

طرز تهیه فالوده شیرازی در خانه

نکات آشپزی جدید خوب مواد لازم فالوده مجله آشپزی مثبت فوت و فن آشپزی طرز تهیه فالوده دسر های خنک تابستانی خلاقیت آشپزی تزیین دسر ترفند های آشپزی بهترین سایت آشپزی انواع دسر های تابستانی انواع دسر آموزش انواع دسر آموزش آشپزی آشپزی مدرن آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی خانگی آشپزی بدون فر

مواد لازم

رشته برنجی چینی یا همان نودل : ۱ بسته (از فروشگاه‌های زنجیره‌ای یا سوپر مارکت‌ها تهیه کنید)

آب : ۲ لیوان

گلاب : ¼ پیمانه

شکر : ۱ و نیم پیمانه

مرحله اول؛ آماده کردن شهد فالوده شیرازی

برای درست کردن فالوده شیرازی در خانه شکر و آب را در یک قابلمه بریزید و روی شعله زیاد گاز بگذارید. وقتی این محلول به جوش آمد شعله گاز را کم کنید و مرتب هم بزنید تا شکر در آب حل شود و یک شهد غلیظ به دست بیاورید. گلاب را اضافه کنید و شعله گاز را خاموش کنید. وقتی این شهد در دمای محیط خنک شد به مدت ۶ ساعت در فریزر بگذارید تا یخ بزند. برای این‌که فالوده زعفرانی داشته باشید می‌توانید در صورت دلخواه به شهد در حال درست شدن مقداری زعفران دم کرده هم اضافه کنید.

مرحله دوم؛ ریختن رشته در آب جوش

در یک قابلمه آب را جوش بیاورید و رشته چینی را به ۲ یا چهار تکه تقسیم کنید و در آن بریزید تا به مدت ده دقیقه در آب جوش روی شعله ملایم گاز نرم شود. سپس آن‌ها را مثل ماکارونی آبکش کنید و زیر آب سرد. شهد یخ زده را بعد از شش ساعت از فریزر بیرون بیاورید. با یک قاشق چوبی شهد یخ زده را بخراشید و حالت پوره کنید.

مرحله آخر تهیه فالوده شیرازی

در یک ظرف فلزی ابتدا یک لایه رشته بریزید و روی آن یک لایه پوره شهد یخ زده بگذارید. به همین ترتیب عمل کنید تا به لایه آخر برسید. لایه آخر باید پوره شهد یخ زده باشد. ترکیب فوق را به مدت ۳۰ دقیقه در فریزر بگذارید سپس به آرامی با هم ترکیب کنید و در ظرف‌های مناسب سرو کنید. فالوده شیرازی را معمولا با آبلیمو یا شربت آلبالو و بستنی سرو می‌کنند.

نکات آشپزی جدید خوب مواد لازم فالوده مجله آشپزی مثبت فوت و فن آشپزی طرز تهیه فالوده دسر های خنک تابستانی خلاقیت آشپزی تزیین دسر ترفند های آشپزی بهترین سایت آشپزی انواع دسر های تابستانی انواع دسر آموزش انواع دسر آموزش آشپزی آشپزی مدرن آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی خانگی آشپزی بدون فر

نکته تهیه فالوده

مصرف فالوده همانطور که فواید شگفت انگیزی دارد و در فصل گرما مثرف آن توصیه می شود اما افرادی که مزاج و یا به اصطلاح معده سرد و تر دارند، بهتر است که از خوردن فالوده بپرهیزند. ضمن اینکه برای سالمندان و سرد مزاجان جهت شیرین کردن فالوده توصیه می شود از عسل استفاده کنند.

منبع : مجله افق کوروش

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ