بازار خودرو در سربالایی قیمت

0

اخبار خودرو

مجله خودرو ساتین– چندی پیش با افزایش نرخ دلار، قیمت‌ها در بازار خودرو نیز صعودی شد. این در حالی است که با بخشنامه جدید بانک مرکزی برای فروش ارز و عرضه گسترده ارز در بازار روند قیمت دلار در بازار آزاد نزولی شد و انتظار می‌رفت که روند افزایشی قیمت‌ها در بازار خودرو نیز متوقف شود. اما نه تنها رشد قیمت‌ها متوقف نشد بلکه بررسی‌ها حاکی از گران شدن برخی خودرو‌ها هستند.

بر اساس گزارش ها، پراید ۱۱۱ با قیمتی حدود ۲۰۶ میلیون تومان در بازار داد و ستد می‌شود. کوییک R نیز با قیمتی نزدیک به ۲۲۶ میلیون تومان در دسترس خریداران قرار دارد. متقاضیان تیبا صندوقدار باید پیش از رفتن به بازار حساب خود را حدود ۱۹۵ میلیون تومان شارژ کنند؛ بنابراین تیبا صندوقدار فاصله چندانی تا قله ۲۰۰ میلیون تومانی ندارد و تداوم همین روند باعث خواهد شد این خودرو طی روز‌های آینده وارد کانال ۲۰۰ میلیون تومانی شود. محصول نوبرانه سایپا یعنی شاهین با قیمتی حول و حوش ۳۸۶ میلیون تومان در بازار حاضر است. فروشندگان ساینا معمولی برچسب ۲۱۷ میلیون تومان را روی خودروی خود نصب کرده‌اند. به نظر می‌رسد سمند LX که وارد کانال ۳۰۰ میلیون تومانی شده، توانسته قیمت خود را در این کانال ثبیت کند و با قیمت حدود ۳۰۴ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود. خریداران پژو ۲۰۶ تیپ دو برای در اختیار گرفتن این خودرو باید حدود ۳۰۶ میلیون تومان پرداخت کنند و دنا معمولی نیز ورود خود به کانال ۴۰۰ میلیون تومانی را جشن گرفته و با قیمت ۴۰۳ میلیون تومان در بازار حاضر است.

افزایش قیمت‌ها پایان ندارد!

فربد زاوه، کارشناس صنعت خودرو با اشاره به نوسان قیمت‌ها در بازار خودرو به «ابتکار» گفت: قیمت‌ها در بازار افزایشی بوده و دلیل اصلی آن سیاست‌های کلان اقتصادی دولت است و دولت به هیچ وجه نمی‌پذیرد که مشکل اصلی سیاست‌های کلان است. البته با خروج وزیر کار از کابینه این امید به وجود می‌آید که شاید تیم اقتصادی دولت یک تیم متخصص و معقول‌تری بشود. هرچند این امید بوده و ممکن است به سرعت از بین برود.
وی افزود: دولت باید بپذیرد که روش مدیریت، روش غلطی بوده و تا زمانی که این مسئله پذیرفته نشود آشتفتگی‌ها از بین نخواهد رفت.


بیشتر بخوانید: خودرو‌های چینی در راه ایران؟


این کارشناس صنعت خودرو در بخش دیگری از گفت و گو با بررسی روند قیمت‌ها در بازار ادامه داد: افزایش قیمت‌ها در بازار پایانی ندارد و تا زمانی که سیاست‌های کلان اقتصادی در کشور تغییر نکند و همچنین تا زمانیکه فقط به دنبال شعار هستیم روند افزایشی قیمت‌ها ادامه خواهد داشت و هیچ پایانی برای این مسئله وجود ندارد.

زاوه در پایان صحبت‌هایش به خریداران خودرو توصیه کرد: من همیشه می‌گویم اگر کسی قصد خرید و پول کافی دارد بدون توجه به حرف‌ها خرید خود را انجام دهد. نوسان‌گیری یک کار تخصصی بوده و افرادی که سال‌ها در این حوزه فعالیت می‌کنند هم ممکن است ناموفق شوند؛ بنابراین اگر قرار باشد که خریداران معمولی با چند خبر و تحلیل نوسان‌گیری کنند حتما بازنده خواهند بود. پس خریداران بدون توجه به نوسانات لحظه‌ای خرید خود را انجام دهند و مطمئن باشند که در بلندمدت بازی را برده‌اند.

گرانی خودرو زیر سایه افزایش نرخ دلار

مرتضی مصطفوی، کارشناس بازار خودرو نیز افزایش اخیر قیمت‌ها در بازار خودرو را مرتبط با نرخ ارز دانست و دراین‌باره گفت: برخلاف افرادی که تصور می‌کنند قیمت‌ها در بازار به دلیل کمبود عرضه در حال افزایش است و نوسان دارد من تصور می‌کنم که تنش‌ها در بازار ارز سبب افزایش قیمت خودرو شده است. واقعیت این است که بازار‌های غیرمولدما دلاری شده و با نوسانات دلار بازار‌های اقتصادی به ویژه غیرمولد‌ها دچار هیجان می‌شوند و تحت تاثیر قرار می‌گیرد؛ بنابراین بازار خودرو نیز متناسب با دلار شاهد افزایش و یا کاهش قیمت می‌شود.

این کارشناس بازار خودرو ادامه داد: هرگاه هر تنشی در بازار ارز اتفاق افتاد و فیمت دلار بالا رفت، قیمت خودرو نیز افزایش یافت.

مصطفوی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به برخی مسائل که منجربه نااطمینانی در اقتصاد شده است اشاره کرد و درباره تاثیر آن گفت: اکنون نااطمینانی در اقتصاد ما افزایش یافته است. به بیانی روشن‌تر تنش‌هایی در حوزه توافقات به وجود آمده است. از سوی دیگر احتمال درگیری در منطقه و جود دارد، پس مسائلی همچون عدم توافق نااطمینانی‌هایی را به وجود آورده و دلار را جهشی کرده است. این مسائل بازار خودرو را نیز تحت تاثیر قرار داده و شاهد افزایش قیمت خودرو در بازار هستیم.

وی تاکید کرد: افزایش قیمت خودرو تا زمانی ادامه پیدا می‌کند که موضوع مذاکرات تعیین و تکلیف بشود. هرگاه شرایط سیاسی حاکم بر فضای مذاکرات باثبات شد آن موقع می‌توانیم امیدوار باشیم که قیمت‌ها در بازار خودرو به ثبات برسد.

منبع: روزنامه ابتکار

بازار خودرو در سربالایی قیمت

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ