علت شکستن ناخن کمبود کدام ویتامین است

0
علت شکستن ناخن از وسط ، قرص برای جلوگیری از شکستن ناخن ، علت شکستن ناخن پا ، درمان شکستن ناخن ، جلوگیری از شکستن ناخن ها

علت شکستن ناخن کمبود کدام ویتامین است

ناخن ایده آل به ناخنی می گویند که در برابر ضربه تا حدودی مقاوم باشد و دارای خاصیت ارتجاعی بوده و راحت شکسته و خم نشود ولی گاهی ناخن ها شکننده می شوند که دلایل مختلفی در شکننده بودن آن ها تاثیر گذارند،در همین راستا در ادامه ی این مطلب به برخی از دلایل شکستن ناخن ها و راه های جلوگیری از آن اشاره کرده است.

مراقبت از ناخن مجله سلامت سلامت ناخن درمان شکنندگی ناخن در طب سنتی استحکام ناخن

دلایل شکستن ناخن و راه های جلوگیری از آن

ناخن‌های شما نشان‌دهنده سلامت شماست. در حالت طبیعی فرم، حالت، رنگ و استقامت ناخن‌ها بستگی به فاکتورهای سلامتی مختلف دارد. از همه مهم‌تر، ناخن‌ها نمایانگر وضعیت تغذیه شما هستند؛ مثلا ناخن‌های مشکل‌دار این هشدار را می‌دهند که بدن شما مواد غذایی لازم را دریافت نمی‌کند.

ناخن‌ ایده‌آل، ناخنی است که در برابر ضربه تا حدودی مقاوم باشد، خاصیت ارتجاعی داشته باشد و راحت خم بشود؛ نه اینکه بشکند. داشتن چنین ناخنی بستگی به نوع تغذیه شما دارد اما ما در اینجا به شما مراقبت‌های ساده‌ای را آموزش می‌دهیم.

دلایل شکستن ناخن

برای جلوگیری از شکسته شدن ناخن هایتان، آنها را مرطوب نگه دارید

برای اینکه ناخن‌هایی سالم داشته باشید نیاز به این است که ناخن و پوسته اطراف آن را به صورت مرتب چرب کنید و همیشه کرم مرطوب کننده همراهتان باشد. به‌طور کلی بهتر است با استفاده از کرم‌های مرطوب‌کننده هر روز به ویژه در هوای سرد و خشک، ناخن‌ها را مرطوب کنید.

برای جلوگیری از شکسته شدن ناخن های تان دستکش را فراموش نکنید

در صورتی که دستان‌تان با آب زیاد تماس دارد، برای جلوگیری از آسیب رسیدن به ناخن، و نرم شدن آنها از دستکش استفاده کنید. هنگام ظرف شستن وشست و شوی منزل، استفاده از دستکش ضروری است.

کمبود آهن از دلایل شکستن ناخن

برای جلوگیری از شکسته شدن ناخن های تان، آهن را فراموش نکنید

اگر آهن کافی دریافت نکنید ناخن‌هایتان آن را نشان می‌دهد. کمبود آهن که در خانم‌ها رایج است سبب شکنندگی ناخن‌ها می‌شود؛ بنابراین کسانی که این مشکل را دارند باید غذاهای پرآهن مصرف کنند که بهترین منبع دریافت آهن، اسفناج و گوجه فرنگی است. همچنین منابع حیوانی آهن عبارت است از گوشت گاو، بوقلمون، اردک، مرغ، میگو و تخم مرغ. منابع گیاهی آهن سویا، عدس، لوبیا و سبوس است. با مصرف ویتامین C می‌توانید به جذب آهن حیوانی به بدن کمک کنید؛ البته سعی کنید مواد غذایی غنی از آهن، زینک، ویتامین B و گوگرد مصرف کنید چون مواد غذایی پروتئینی که غنی از اسیدهای آمینه، ویتامین B و گوگرد هستند، سبب سخت و زیبا شدن ناخن‌هایتان می‌شوند.

دلایل شکستن ناخن ها و راه های جلوگیری از آن

لاک باعث شکسته شدن ناخن های تان می شود

استفاده بیش از حد از لاک سبب خشکی و شکننده شدن ناخن‌ها می‌شود. لاک موجب می‌شود که سوراخ‌های سطح ناخن بسته شوند و ناخن با مشکل کمبود اکسیژن مواجه شود؛ بنابراین استفاده نکردن از لاک در طولانی‌مدت همراه با رعایت بقیه اصول گفته شده می‌تواند باعث بهتر شدن وضعیت ناخن شود؛ پس تنها در شرایط خاص لاک بزنید.

ناخن های تان را در زمان مناسب کوتاه کنید

همیشه بعد از حمام ناخن‌های خود را بگیرید چون آسیب کمتری به آن می‌رسد. در بقیه مواقع ناخن شکنندگی دارد که به سطح ناخن آسیب می‌رساند ولی بعد از حمام، ناخن نرم است و شکننده نیست.

کمبود آب بدن از دلایل شکستن ناخن

برای جلوگیری از شکسته شدن ناخن های تان آب بنوشید

یک آزمایش ساده برای تشخیص کمبود آب بدنتان این است که سطح ناخن را محکم فشار دهید تا ناخن از صورتی به سفید تغییر رنگ دهد؛ سپس ناخن را رها کنید و ببینید در چه زمانی به رنگ اولیه خود برمی‌گردد. اگر ناخن کمتر از دو ثانیه به رنگ اصلی‌اش باز نگردد یعنی بستر ناخن دچار کمبود آبی است. در طولانی مدت این کمبود آب باعث شکنندگی ناخن می‌شود؛ بنابراین برای حفظ سلامتی ناخن‌هایتان به مقدار کافی آب بنوشید.

برای جلوگیری از شکسته شدن پروتئین را فراموش نکنید

کمبود پروتئین، خود را به صورت یک نوار سفید در عرض ناخن نشان می‌دهد. ناخن‌ها بیشتر از پروتئین ساخته شده‌اند؛ بنابراین برای اینکه ناخن‌هایی بلند، قوی و جذاب داشته باشید باید روزانه به مقدار مناسب پروتئین مصرف کنید. کراتین، عنصر اصلی مو و ناخن، از آمینواسیدها به خصوص سیستئین ساخته شده است. با این وجود به این معنا نیست که شما به مکمل‌های سیستئین نیاز دارید. خوردن منابع پروتئینی متنوع می‌تواند به شما این اطمینان را بدهد که برای داشتن ناخن‌هایی سالم به اندازه کافی آمینو اسید مصرف کرده‌اید. حال این پروتئین به میزان قابل توجهی در ماهی قزل‌آلا، ماست و گردو وجود دارد. منابع دیگر پروتئین شامل ماهی، میگو، بوقلمون، مرغ، گوشت، سویا، تخم مرغ، آجیل و لبنیات است.

شکستن و خرد شدن ناخن نشانه ای از کمبود ماده حیاتی بدن

شکستن راحت ناخن های دست یا تکه تکه شدن آن ممکن است نشانه‌ای از کمبود ماده‌ای حیاتی در بدن باشد.

یکی از ضروری ترین مواد در بدن افراد منگنز است که در آن انواع آنتی اکسیدان ها وجود دارد. وجود این ماده معدنی در بدن برای رشد استخوان ها و تنظیم سوخت و ساز بسیار ضروری است. در منگنز مواد مفیدی برای بهبود زخم ها و نیز جذب ویتامین های C و B از مواد غذایی وجود دارد.

به گفته کارشناسان، افرادی که در رژیم غذایی روزانه ‌شان منگنز وجود دارد به احتمال پایین‌تری به انواع سرطان مبتلا می شوند.

علائمی از جمله کاهش قدرت شنوایی، احساس سرگیجه، حالت تهوع و استفراغ، شکستن ناخن ها و تارهای مو همگی با کمبود منگنز در بدن بروز پیدا می‌کنند.

همچنین اگر کمبود منگنز در بدن شدید باشد می تواند منجر به بیماری های حادتری چون فلج اندام های بدن، ناباروری در بانوان، بروز تشنج و حتی نابینایی شود.

بهترین راه برای جلوگیری از کاهش منگنز در بدن، مصرف مواد غذایی حاوی این ماده معدنی به صورت روزانه است. براساس تحقیقات انجام شده دانه های آجیل از جمله فندق و گردو منبع بسیار غنی منگنز محسوب می‌شوند. همچنین در این خوراکی ها، مواد مفید دیگری چون منیزیم، مس، فیبر و ویتامین E نیز به وفور یافت می‌شود.

مواد غذایی حاوی منگنز برای جلوگیری از شکستن ناخن

غذاهای دریایی از جمله دیگر منابع تامین منگنز برای بدن به شمار می‌روند؛ بویژه میگو که خوراکی لذیذ و مفید بوده و علاوه بر منگنز، دارای اسید های آمینه ضروری برای بدن و نیز ویتامین های گروه B و امگا ۳ است.

غلات کامل مانند برنج قهوه ای، جوی دو سر و ارزن نیز حاوی منگنز به میزان فراوان بوده و می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت و برخی از انواع سرطان را به میزان قابل ملاحظه‌ای کاهش دهد.

در میان سبزیجات دارای برگ های سبز تیره، اسفناج دارای بیشترین مقدار این ماده معدنی ضروری است به طوری که متخصصان تغذیه توصیه می کنند افراد به صورت روزانه حدود یک فنجان از این سبزی را به همراه سالاد یا با انواع غذاها مصرف کنند.

لازم به ذکر است؛ اسفناج علاوه بر منگنز، دارای ویتامین A و ویتامین K هم است که هر دوی آنها برای حفظ سلامت بدن بسیار مفیدند.

درنهایت چای سیاه که عموماً به همراه صبحانه یا عصرانه مصرف می‌شود، ساده ترین راه برای بدست آوردن منگنز مورد نیاز بدن به شمار می‌رود. نوشیدن چای سیاه و یا مخلوط آن با چای سفید می تواند علاوه بر تامین منگنز بدن، برای سلامت استخوان ها و قلب نیز مفید باشد.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ