طرز تهیه استانبولی پلو با مرغ

0

طرز تهیه استانبولی با مرغ و لوبیا سبز ، طرز تهیه استانبولی با مرغ ریش ریش ، طرز تهیه استانبولی با مرغ و زرشک ، استانبولی با مرغ و هویج ، طرز تهیه استانبولی با لوبیا سبز ، طرز تهیه استانبولی مشهدی

طرز تهیه استانبولی پلو با مرغ

استانبولی با مرغ یکی از غذا‌هایی است که به سبک های متفاوت و با مواد مختلفی درست می شود. این غذا را می توان با تکه های بزرگ مرغ تهیه کرد یا مرغ را به قطعات کوچک خورشتی خرد کرد و یا پس از پختن، گوشت آن را ریش ریش کرد.
علاوه بر مرغ، می توانید از سبزیجات متنوعی نظیر سیب زمینی، هویج، قارچ و نخود فرنگی نیز در این غذا استفاده کنید. همچنین برنج را می توان به سبک چلو درست کرد؛ یا به صورت دمپخت، که در این صورت باید از برنج با کیفیت ایرانی که عطر و بوی بهتری دارد، استفاده کنید. استانبولی با مرغ را می توان با گوجه فرنگی رنده شده یا رب و یا ترکیبی از هر دو درست کرد و برای اینکه رنگ و مزه بهتری پیدا کند، ادویه جاتی مانند زعفران در آن به کار برد.

طرز تهیه استانبولی نذری دستور آشپزی ترفندها و نکات آشپزی استانبولی با مرغ ریش ریش

طرز تهیه استانبولی با مرغ

مواد لازم
برنج ۴ پیمانه
مرغ بدون استخوان خرد شده ۵۰۰ گرم
لوبیا سبز ۳۰۰ گرم
هویج ۱۰۰ گرم
پیاز بزرگ ۲ عدد
روغن ۴-۵ قاشق غذاخوری
کره ۲ قاشق غذاخوری
آب نارنج یا آبلیموی تازه ۲ قاشق غذاخوری
زردچوبه و فلفل سیاه به میزان لازم
پودر زیره سبز ۱/۲ قاشق چایخوری
پودر دارچین ۱/۲ قاشق چایخوری
زعفران به میزان لازم
ادویه پلویی ۱.۵ قاشق چایخوری
نمک به میزان لازم

دستور تهیه:

۱. پیاز را نگینی خرد کرده و با ۲ قاشق روغن در تابه روی حرارت ملایم تفت دهید تا کمی نرم شود و سپس تکه‌های مرغ را به آن اضافه کنید.

۲. پیاز و مرغ را تفت دهید تا رنگ مرغ تغییر کند، سپس کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید و در حد چند ثانیه تفت دهید تا کاملا با هم ترکیب شوند.

۳. حدود ۲/۵ فنجان آب، به مرغ اضافه کرده و هنگامی که آب به جوش آمد، حرارت را در حد متوسط رو به پایین کم کنید.

۴. درب تابه را بسته و ۴۰-۳۰ دقیقه فرصت دهید تا مرغ نیم پز شود.

۵. لوبیا سبز را خرد کرده و با ۱/۴ فنجان آب روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش آید، سپس حرارت را کم کنید، ۱۵-۱۰ دقیقه فرصت دهید تا لوبیا پخته و نرم شده و آب آن نیز تمام شود.

۶. یک عدد پیاز بزرگ را نگینی خرد کرده و با روغن روی حرارت ملایم تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود.

۷. سپس لوبیا سبز پخته و هویج رنده شده را به همراه ۲ قاشق غذاخوری کره اضافه کرده و به مدت ۵-۴ دقیقه روی حرارت بالا تفت دهید تا آب هویج کشیده شود.

۸. وقتی هویج نرم شد، رب را اضافه کرده و ۴-۳ دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.

۹. ۲ قاشق غذاخوری آبلیموی تازه یا آب نارنج، فلفل سیاه، کمی نمک، پودر دارچین و پودر زیره سبز اضافه کنید.

۱۰. مرغ پخته را به همراه محلول زعفران و ۱/۵ فنجان آب جوش به مواد اضافه کرده، حرارت را کم کنید و درب تابه را ببندید.

۱۱. حدود ۱ ساعت فرصت دهید تا مواد پخته و سس، غلیظ شود.

۱۲. برنج را آبکش کرده، ته یک قابلمه حدود ۴-۳ قاشق غذاخوری روغن ریخته و پس از داغ شدن روغن، یک لایه نان لواش کف قابلمه قرار دهید.

۱۳. نصف برنج را در قابلمه بریزید و روی برنج کمی ادویه پلویی بپاشید.

۱۴. سپس سس را روی برنج ریخته، بقیه برنج را در قابلمه بریزید و روی برنج کمی پودر زعفران بپاشید.

۱۵. درب قابلمه را با دمی بپوشانید و حرارت را کم کنید تا برنج دم بکشد.

۱۶. پس از حدود ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت استانبولی با مرغ آماده است.

۱۷. غذا را در دیس بکشید و با انواع مخلفات شور و ترش مانند ترشی بامیه، سالاد شیرازی یا ماست و سبزی خوردن سرو کنید.

طرز تهیه استانبولی نذری دستور آشپزی ترفندها و نکات آشپزی استانبولی با مرغ ریش ریش

نکات مهم و اصولی در تهیه استانبولی با مرغ

  • بهتر است برای دم کردن پلو از قابلمه تفلون و شعله پخش‌کن استفاده کنید تا ته‌دیگ پلو طلایی شده و به راحتی جدا شود.
  • استفاده از دارچین، زیره سبز و زعفران، عطر و طعم خوبی به استانبولی می‌دهد.‌
  • می‌توانید در استانبولی با مرغ به جای هویج رنده شده از سیب زمینی نگینی استفاده کنید و پس از اینکه مرغ نیم پز شد به آن اضافه کنید یا سیب زمینی را سرخ کرده و هنگام کشیدن پلو لابه لای آن بریزید.
  • در استانبولی با مرغ اگر از گوجه‌فرنگی استفاده کنید، پلو خوشمزه‌تر خواهد شد. ولی توصیه ما به شما این است که از ترکیب رب و گوجه فرنگی رنده شده استفاده کنید؛ این ترکیب غذا را خوشرنگ‌تر خواهد کرد. فقط رب گوجه فرنگی را حتما در روغن تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شده و رنگ بهتری پیدا کند.
  • اگر تمایل دارید استانبولی طعم ترشی داشته باشد می‌توانید کمی آب نارنج یا آبلیموی تازه به سس مرغ اضافه کنید.
  • استفاده از برنج با کیفیت و مرغوب ایرانی، مسلما عطر و طعم بهتری به غذا می‌دهد.

جمع بندی

برنج، غذای اصلی یک سوم جمعیت جهان را تشکیل می‌دهد. در آشپزی مختص به هر قاره و همچنین در کشور‌هایی همچون چین، ایتالیا، مکزیک و لبنان صد‌ها غذای گوناگون از برنج تهیه می‌شود. برنج به چند دلیل غذای کامل و مطلوبی به شمار می‌آید، نگهداری و انبار آن آسان است، سریع پخته می‌شود، مغذی، سهل الهضم و خوش طعم است و تنوع غذایی آن فراوان است.
در این مقاله با طرز تهیه استانبولی با مرغ آشنا شدید که در آن از هویج و لوبیا سبز استفاده شده است. شما بسته به ذائقه خود می‌توانید از هرگونه تره باری که مایلید در سس این غذا استفاده کنید و تجربیات خود را در این زمینه با ما در میان بگذارید.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ