طرز تهیه حلیم گندم خوشمزه به روش رستورانی

0

طرز تهیه حلیم با بلغور گندم برای ۴ نفر ، طرز تهیه حلیم با بلغور گندم و گوشت ، طرز تهیه حلیم گندم با قلم ، طرز تهیه حلیم نذری برای ۵۰ نفر ، طرز تهیه حلیم با بلغور گندم برای ۶ نفر ، طرز تهیه حلیم با بلغور گندم برای دو نفر

طرز تهیه حلیم گندم خوشمزه به روش رستورانی

حلیم غذایی پرکالری و مقوی است که از ترکیب گوشت مرغ، بوقلمون یا گوسفند با گندم درست می شود. حلیم با گندم یکی از غذا‌های سنتی خاورمیانه محسوب می شود که در زبان عربی به آن هریسه می گویند و برای تهیه آن از گندم، گوشت و روغن استفاده می شود. مشهور است که اولین بار اهالی جاسب از توابع استان مرکزی بودند که حلیم را به شکل امروزی طبخ کردند؛ یعنی پوست گندم را گرفتند و گوشت را از استخوان جدا کردند و این دو را آنقدر کوبیدند تا لعاب دار و کشدار شود.حلیم بادمجان و حلیم گندم از معروف ترین انواع حلیم هستند. تهیه حلیم خانگی خوشمزه و کشدار مستلزم رعایت اصول خاصی است. برای مثال هرگز نباید گوشت حلیم را خرد کنید و برای له کردن آن از گوشت کوب کمک بگیرید.

طرز تهیه حلیم گندم طرز تهیه حلیم آموزش آشپزی

طرز تهیه حلیم خانگی برای ۴ نفر

مواد لازم
گندم پوست کنده یا بلغور گندم ۳۰۰ گرم
گوشت گردن یا دنده گوسفندی یا سینه مرغ یا بوقلمون ۳۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
زردچوبه ۱/۲ قاشق چایخوری
نمک ۱ قاشق چایخوری
روغن یا کره به میزان لازم
پودر دارچین و شکر به میزان لازم
آب ۱۰ لیوان

دستور تهیه:

  • گوشت را با پیاز چهارقاچ، زردچوبه و ۴ پیمانه آب روی حرارت ملایم قرار دهید، صبر کنید تا گوشت کاملا پخته و نرم شود و در انتهای پخت گوشت، ۱ قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کنید. مدت زمان لازم برای پختن گوشت گوسفند حدود ۳ الی ۴ ساعت است که این زمان در مورد گوشت بوقلمون و مرغ به ۲ الی ۳ ساعت کاهش می‌یابد.
  • گندم را از شب قبل در کاسه ای ریخته و روی آن آب بریزید طوریکه آب کاملا روی آن را بپوشاند.
  • گندم خیس خورده را با ۱۰ لیوان آب روی حرارت قرار دهید و پس از جوش آمدن آب، حرارت را کم کنید. درب قابلمه را نیمه باز بگذارید و حدود ۳-۲ ساعت صبر کنید تا گندم کاملا پخته و نرم شود. در این فاصله گاهی گندم را هم بزنید که ته نگیرد.
  • گوشت را پس از پختن از آب گوشت خارج کرده و اجازه دهید خنک شود. آب گوشت را نیز از صافی عبور دهید تا پیاز آن جدا شود و کنار بگذارید.
  • پس از خنک شدن گوشت، آن را با گوشت کوب بکوبید تا له شود. سپس گندم پخته را کم کم به گوشت اضافه کنید و به کوبیدن گوشت و گندم با هم ادامه دهید تا کاملا یکدست و کشدار شوند.
  • در حین کوبیدن گوشت و گندم، آب گوشت را کم کم اضافه کنید تا مواد بهتر مخلوط شوند و به غلظت مناسب برسند.
  • حلیم را پس از آماده شدن در ظرف مناسب بکشید و روی آن را با کره ذوب شده، دارچین و در صورت تمایل کنجد تزیین کنید.

نکات مهم پخت حلیم گندم

  • موقع پختن گندم، درب قابلمه را نیمه باز بگذارید زیرا بستن درب قابلمه باعث سر رفتن گندم می‌شود.
  • برای کاهش زمان پخت حلیم خانگی می توانید از بلغور گندم استفاده کنید.
  • استفاده از شکر کاملا اختیاری بوده و افراد بسته به ذائقه خود می توانند از شکر یا نمک برای سرو حلیم استفاده کنند.

نکات تهیه حلیم گندم کشدار

  • برای له کردن حلیم حتما از گوشت کوب استفاده کنید و هرگز حلیم را در غذاساز یا مخلوط کن میکس نکنید.
  • برای تهیه حلیم خانگی از گوشت دنده گوسفندی تازه استفاده کنید تا موقع کوبیدن ریش ریش شده و باعث کش آمدن حلیم شود.
  • گوشت حلیم را خرد نکنید، زیرا خرد کردن گوشت باعث کوتاه شدن رشته‌های آن شده و مانع کش آمدن حلیم می‌شود.

حلیم به دلیل داشتن گندم و گوشت از خواص بالایی برخوردار است؛ گندم موجود در حلیم منبع روی، آهن، منیزیم و نیاسین است و اگر از گندم سبوسدار استفاده شود برای درمان بسیاری از بیماری‌های گوارشی نیز موثر خواهد بود. البته به شرط اینکه پس از خوردن آن دراز نکشید، زیرا غذایی سنگین و دیر هضم است و باعث سوزش و ناراحتی معده می‌شود. به طور کلی حلیم غذایی پرچرب و مناسب برای افراد دارای فعالیت بدنی بالاست و ۱۰۰ گرم آن ۱۹۰ کالری انرژی دارد. ارزش غذایی ۱۰۰ گرم حلیم در جدول زیر ارائه شده است:

ارزش غذایی ۱۰۰ گرم حلیم
پروتئین ۶ گرم
چربی ۱۰ گرم
کربوهیدرات ۲۰ گرم
آهن ۱ میلی گرم
کلسیم ۹ میلی گرم

طرز تهیه حلیم نذری برای ۱۰۰ نفر ، طرز تهیه حلیم مشهدی با بلغور گندم ، طرز تهیه حلیم با گوشت ، طرز تهیه حلیم گندم با مرغ ، طرز تهیه حلیم گندم اصفهان

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ