کدام دانشگاه‌ها بزرگ‌ترین مدیران دنیا را تربیت می‌کنند؟

0

فارس ،بی شک دانشگاه های معتبر بخشی از شهرت خود را مدیون آینده درخشان و موقعیت های شغلی ایده ال فارغ التحصیلان خود هستند. هر فرد موفق نردبانی از خود می سازد که موسسات علمی که وی از آنها فارغ التحصیل شده با افزایش شهرت و اعتبار وی قد می کشند.

به عبارتی ربطه‌ای متقابل بین اعتبار دانشگاه و آینده شغلی وجود دارد. اخیرا یک بررسی آماری روی این موضوع انجام شده است.

در این رتبه بندی جدید که اخیرا منتشر شده است دانشگاه های جهان با توجه این معیار ارزیابی شده اند که چه تعداد از فارغ التحصیلان یک دانشگاه جزو مدیران ارشد اجرایی بزرگترین شرکت های جهان هستند.

* هاروارد اول، توکیو دوم/ سه دانشگاه آسیایی در لیست برترین ها

در میان دانشگاه ها رتبه نخست متعلق به دانشگاه هاروارد است. از آنجا که در هر ۵۰۰ شرکت، یک نفر حداقل درای مدرک از دانشگاه هاروارد است. رتبه دوم متعلق به دانشگاه توکیو است که ۳ درصد از فارغ التحصیلان این دانشگاه در شرکت ها سمت مدیران اجرایی را دارند.

بالاترین موسسه انگلستان از این حیث در این لیست دانشگاه آکسفورد با رتبه ۲۱ است، در حالی که ایالات متحده با چهار موسس در ده تای اول وضعیت بهتری دارد: اول هاروارد، استنفورد سوم، دانشگاه پنسیلوانیا هفتم و دانشگاه فناوری ماساچوست هشتم.

فرانسه توسط سه نهاد نمایندگی اکول پلی تکنیک در جایگاه چهارم، HEC پاریس در پنجم و اکول ملی در ششم است.

ژاپن دارای دو دانشگاه در ۱۰ تای نخست است، توکیو دوم و دانشگاه کیو در رتبه نهم، در حالی که کره جنوبی دانشگاه ملی سئول در جایگاه دهم قرار دارد.

آمریکا دارای ۳۸ موسسه در ۱۰۰ تای نخست است وچین دارای رتبه دوم با ۱۵دانشگاه است.

* اهمیت آمار

این بررسی نشان می دهد که دانشجویان ممکن است بخواهند یک دانشگاه را بر مبنای چشم انداز شغلی مرتبط و نه صرفا بر پایه دروس مورد مطالعه، به قصد تحصیل انتخاب کنند.

در اولین نگاه رتبه بندی در خصوص مدیران اجرایی، به اعتقاد متخصصین یک بینش مهم می دهد نسبت به ماموریت کلیدی تمام موسسات آموزش عالی است که شاید در واقع مهمترین هدف برای دانشجویان آینده و خانواده ها باشد، اینکه آن دانشگاه آن ها را آموزش رهبران آینده مطمئن سازد.

به اعتقاد گردآورندگان این رتبه بندی، برخی به دنبال سرمایه گذاری در مراکز مهم هستند و این جدول یک نگاه کلی جالب برای کسانی که در حال تنظیم برنامه خود برای تبدیل شدن به مدیران ارشد هستند فراهم می کند.

* سهم کشور ها در این آمار

هجده کشوری که توسط موسسات خود در بالای لیست ۱۰۰ تایی آمده اند از این قرارند. ۴۰ دانشگاه در آمریکای شمالی، ۲۹ دانشگاه در آسیا، ۲۶ دانشگاه در اروپا، دو دانشگاه در آمریکای جنوبی هستند.

در واقع دانشگاه گتولی وارگاس در رتبه ۳۵ و دانشگاه فدرال ریو دو ژانیرو در رتبه ۶۲ قرار دارند.

در آفریقا دو دانشگاه ویتواترسرند در رتبه ۲۴ و دانشگاه کیپ تاون در رتبه ۷۹ قرار دارند. در اقیانوسیه، دانشگاه ملبورن استرالیا در رتبه ۹۱ قرار دارد.

تنها چهار دانشگاه انگلیسی در لیست ۱۰۰ تای نخست آمدند. یعنی آکسفورد(۲۱)، کمبریج (۴۵)، دانشگاه شهر لندن (۸۹) و کرانفیلد (۹۲).

* مدیران بزرگ مدرک تحصیلات تکمیلی خود را از دانشگاه های بزرگ می گیرند

رتبه بندی همچنین نشان می دهد در حالی که بسیاری از مدیران اجرایی در سطوح بالای مدیریتی شرکت های بزرگ، اولین مدرک خود را در دانشگاه کشور زادگاه خود گرفتند، اکثر آنها به منظور گرفتن مدرک درجه بالاتر به خارج از زادگاه خود رفته اند.

در واقع آمار نشان داد که بسیاری از مدیران اجرایی مدرک لیسانس از یک دانشگاه معتبر ندارند اما درجه کارشناسی ارشد یا مدرک دکترا خود را از یک دانشگاه معتبر کسب کرده اند.

گفتنی است، مدیر ارشد اجرایی (CEO)، بالاترین رتبه (اجرایی) در شرکت های بزرگ و یا مدیر مسوول مدیریت کل سازمان است.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ