۸۰ درصد دختران دبیرستانی در ایران با یک پسر دوستند !
به گفته دکتر محمود گلزاری، تحقیقات نشان می دهد که ۸۰ درصد دختران دبیرستانی در ایران با یک پسر دوستند و حتی ممکن است ارتباط جنسی هم داشته باشند اما خانواده ها و مسئولین مدارس از این موضوع بی اطلاع هستند.
وی گفت: این درحالی است که نوجوانان آگاهی کافی از این مسئله ندارند و ارتباطاتشان به ازدواج منجر نمی شود که این امر مطمئناً پیامدهای ناگواری را برای آن ها به همراه خواهد داشت.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطایی با بیان این مطلب در جلسه سخنرانی درخصوص چالش های زندگی دختران و پسران دانشجو، سازنده ترین و بهترین راه برای پیش برد ارتباط و علاقمندی با جنس مخالف را در ازدواج دانست و گفت: شیفتگی پسران برای ازدواج معمولاً در سن ۱۹ تا ۲۰ سالگی اتفاق می افتد.
گلزاری با اشاره به مراحل ارتباط میان دختران و پسران گفت: مرحله اول در سنین زیر دبستان صورت می گیرد که گرایش به دوستی با جنس مخالف در این سن زیاد بوده و تفاوت جنسی در میان آن ها وجود ندارد. وی همچنین مرحله دوم ارتباط دختران و پسران را در سن ۶ تا ۱۲ سالگی عنوان کرد و گفت: در این سنین هویت جنسی افراد شکل می گیرد. با توجه به تحقیقاتی که در این خصوص در کشور امریکا صورت گرفته است ۹۵ درصد دختران و پسران دوستانشان از جنس خودشان هستند، به عبارت دیگر این دو جنس در سن دبستان از هم فاصله می گیرند. مرحله سوم ارتباط میان دختران و پسران در سنین نوجوانی است. دختران در سن ۱۲ سالگی و پسران در سن ۱۳ تا ۱۴ سالگی گرایششان برای ارتباط با جنس مخالف بیشتر می شود.
این روان شناس همچنین در ادامه سخنان خود به تشریح الگوی فرهنگ غرب پرداخت و گفت: در جوامع غربی ملاقات های عاشقانه امری خوب و پسندیده محسوب می شود و باعث ایجاد اعتماد بنفس در افراد می گردد اما این امر پیامد ها و مشکلاتی را به همراه دارد که یکی از آن ها مراقبت و جلوگیری از سکس در سنین قبل از ۱۷ سالگی است و از ۱۷ سالگی به بعد نیز خطرات ناشی از بیماری های آمیزشی مانند ایدز، بارداری و… در این جوامع وجود دارد.
وی همچنین به نتایج بدست آمده در کشورهای غربی در خصوص ارتباط های جنسی در سنین نوجوانی پرداخت و گفت: در غرب سالیانه بیش از یک میلیون نوجوان ۱۳ تا ۱۷ ساله دختر باردار می شوند و سالی ۵۰۰ هزار نوزاد از این طریق متولد می شود و نیز سه میلیون نفر به بیماری های آمیزشی مبتلا می شوند. همه این موارد در حالی صورت می گیرد که در مدارس به دانش آموزان روش های جلوگیری از بارداری آموزش داده می شود.
وی همچنین به نتایج به دست آمده در تحقیقات و پژوهش هایی که در این زمینه در ایران صورت گرفته اشاره کرد و گفت: در حدود ۲۰ سالی که من در این زمینه تحقیق و پژوهش انجام داده ام، در نامه هایی که از سوی ۸۵ درصد از دختران در خصوص ارتباط های عاشقانه دریافت کرده ام مربوط به سن ۱۲ تا ۲۵ سالگی بوده و ۱۵ درصد از نامه ها مربوط به پسران بین ۱۴ تا ۱۷ ساله است. در این میان دختران بیش از پسران آسیب پذیر بوده و با پیامدهای بیشتری در این خصوص مواجه خواهند شد.
گلزاری همچنین بر لزوم آموزش و افزایش آگاهی در بین دانش آموزان تاکید کرد و گفت: ما باید گرایش ارتباط میان دختران و پسران را امری طبیعی قلمداد کنیم و با مطالعه و تحقیق در این خصوص راهکارهای مناسبی را در چارچوب فرهنگ جامعه خود ارایه نماییم.
پارسینه
با سلام وتشکر از شما واقای دکتر باید بعرض برسانم بنده بعنوان یک محقق و پژوهشگر عرصه اجتماع بشدت با این آمار مخالف بوده و با این نظر اقای گلزاری کاملا مخالف ومعتقدم درج این آمار بخودی خود دارای تبعات منفی خواهد بود در صورت نیاز آماده همکاری و اثبات عرایضم هستم. با تشکر دکتر میر محمدی
چرته چه ربتی داره؟؟؟؟؟؟؟من سالمه و دووسپسر ندارم اصلا ………
آدم میمونه والا ولی من خیلی هارو دیدم که از ۱۲سالگی دوس پسر داشتن البته اینها به کمبود های خانوادگی هم بر میگرد خداکنه همه دختر پسرا یه روزی به آگاهی کافی در این زمینه برسن
سلام.به نظرم امارها بیشتر از این باشد حتی در سنین خیلی پایین این مسئله دوستی پسر و دختر هست که بعضا به روابط نامشروع ختم می شود،به عنوان کارشناس ارشد روانشناسی که نوزده سال درس خوانده ام باید علت چنین مواردی را در ضعف فرهنگی،تربیت نادرست خانواده و عدم اگاه سازی خانواده،کمبود محبت در خانواده،انتقال فرهنگ نامناسب از طریق شبکه های خارجی و بشقابهای پشت بام،عدم اموزش و اگاه سازی در مدارس،فاصله گرفتن از مذهب غنی اسلامی و اموزه های دینی،کم رنگ شدن و بی اهمیت شدن گناه و وجدان،از بین رفتن ارزشهای والای انسانی و…را می توان نام برد.محسن نصیروند،فوق لیسانس،فرزندایثارگر،بیکار.با تشکر.***
با سلام بنده یک دانش آموز دختر ۱۴ ساله هستم و به شدت از روابط دختر ها و پسر ها در سن نوجوانی بیزارم . تا الان با هر کدوم از همکلاسی هام صحبت کردم متوجه شدم با یک یا حتی چند پسر در ارتباط هستند و این رابطه تاثیر بسزایی روی وضعیت درسیشون گذاشته . بزرگترین معضل جامعه کنونی همین ارتباطات هستند که از نظر من بخاطر کانال های دوست یابی آنلاین بوجود میان.