دستور پخت خورش ماست اصفهانی رستورانی

0

نکات آشپزی جدید خوب ناهار و شام خوشمزه چی بپزم مواد لازم خورش ماست اصفهانی مجله آشپزی مثبت فوت و فن آشپزی طرز تهیه خورش ماست اصفهانی خلاقیت آشپزی ترفند های آشپزی بهترین سایت آشپزی آموزش غذای ایرانی آموزش آشپزی آشپزی مدرن آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی خانگی آشپزی بدون فر آشپزی با مرغ آشپزی با گوشتخورش ماست پیشتر از این‌که یک غذای اصلی باشد یک پیش غذای محبوب در آشپزی ایرانی با اصالت اصفهانی است که به روش‌های دیگر در شهرهای شمالی ایران و استان همدان هم پخته می‌شود.

در دستور پخت اصلی خورش ماست از گوشت گردن گوسفند استفاده می‌شود اما از گوشت مرغ یا بوقلمون برای درست کردن این پیش غذای خوش عطر و خوش طعم هم می‌توانید استفاده کنید. هندی‌ ها هم البته یک مدل خورش ماست دارند که به جای این‌که مثل خورش ماست اصفهانی عطر و طعم گلاب و زعفران داشته باشد بیشتر تند و فلفلی با چاشنی نمک است.

۲ طرز تهیه خورش ماست مجلسی رستورانی اصفهانی با گوشت یا مرغ

نکات آشپزی جدید خوب ناهار و شام خوشمزه چی بپزم مواد لازم خورش ماست اصفهانی مجله آشپزی مثبت فوت و فن آشپزی طرز تهیه خورش ماست اصفهانی خلاقیت آشپزی ترفند های آشپزی بهترین سایت آشپزی آموزش غذای ایرانی آموزش آشپزی آشپزی مدرن آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی خانگی آشپزی بدون فر آشپزی با مرغ آشپزی با گوشت

مواد لازم برای ۶ نفر

گوشت گردن گوسفند : ۴۰۰ گرم

ماست چکیده : ۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار

شکر : ½ لیوان فرانسوی دسته‌دار (یا کمی بیشتر)

پیاز : ۱ عدد بزرگ

زرده تخم مرغ : ۱ عدد

زعفران دم کرده غلیظ : ۲ قاشق غذاخوری

خلال مغز بادام : ۱ و ½ قاشق غذاخوری

خلال مغز پسته : ۱ قاشق غذاخوری

زرشک : ۱ قاشق غذاخوری (اختیاری)

گلاب : ۱ و ½ قاشق غذاخوری

زردچوبه : به میزان لازم

نمک : به میزان لازم

طرز تهیه

نکات آشپزی جدید خوب ناهار و شام خوشمزه چی بپزم مواد لازم خورش ماست اصفهانی مجله آشپزی مثبت فوت و فن آشپزی طرز تهیه خورش ماست اصفهانی خلاقیت آشپزی ترفند های آشپزی بهترین سایت آشپزی آموزش غذای ایرانی آموزش آشپزی آشپزی مدرن آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی خانگی آشپزی بدون فر آشپزی با مرغ آشپزی با گوشت

مرحله اول

گوشت گردن گوسفند را به همراه پیاز، مقداری زردچوبه و آب (مقدار آب به حدی باشد که برای پخته شدن کامل گوشت گردن کافی باشد) بپزید. گوشت گردن خوب باید بپزد و به راحتی از استخوان جدا شود.

مرحله دوم

وقتی گوشت گردن پخت شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید گوشت کمی سرد شود. سپس گوشت را با دقت از استخوان‌ها جدا کنید و سپس با گوشتکوب برقی یا دستی بکوبید. آنقدر باید گوشت را بکوبید که گوشت کش بیاید.

مرحله سوم

در یک قابلمه جداگانه زرده تخم مرغ، شکر و ماست را بریزید و خوب هم بزنید. بعد از این‌که این مواد را خوب با هم مخلوط و یکدست کردید روی شعله ملایم گاز بگذارید و اجازه دهید به جوش بیاید.بعد از این‌که به دمای جوش رسید گوشت کوبیده شده گردن را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.

مرحله چهارم

سپس نمک خورش ماست را اندازه کنید و زعفران، گلاب، مغز پسته و بادام را به خورش ماست اضافه کنید. چند دقیقه اجازه دهید خورش روی گاز جا بیفتد و سپس شعله را خاموش کنید. خورش ماست را در ظرف مورد نظر سرو کنید و روی آن را با زرشک شسته شده و خشک شده تزیین کنید. خورش ماست را باید به صورت سرد سرو کنید، پس وقتی خورش خنک شد به مدت چند ساعت آن را در یخچال بگذارید تا سرد شود.

نکات آشپزی جدید خوب ناهار و شام خوشمزه چی بپزم مواد لازم خورش ماست اصفهانی مجله آشپزی مثبت فوت و فن آشپزی طرز تهیه خورش ماست اصفهانی خلاقیت آشپزی ترفند های آشپزی بهترین سایت آشپزی آموزش غذای ایرانی آموزش آشپزی آشپزی مدرن آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی خانگی آشپزی بدون فر آشپزی با مرغ آشپزی با گوشت

نکات مهم طرز تهیه انواع خورش ماست مجلسی رستورانی در شهرهای مختلف

  • یک روش دیگر برای درست کردن خورش ماست استفاده از گوشت مرغ به جای گوشت گردن گوسفند است. در این صورت برای این مقدار از ۵۰۰ گرم گوشت سینه مرغ به جای گوشت گردن گوسفند استفاده کنید و بعد از پختن آن را با دقت ریش ریش کنید.
  • برای کشدار شدن و درست کردن بهترین خورش ماست باید گوشت گردن گوسفند را آنقدر بکوبید که رنگ آن از قهوه‌ای تبدیل به کرم شود. به این ترتیب یک خورش ماست کشدار و غلیظ با یک بافت ایده‌آل خواهید داشت.
  • حتما برای تهیه خورشت ماست اصفهانی از ماست چکیده استفاده کنید.
  • می‌توانید از یک قاشق غذاخوری خامه صبحانه هم برای لذیذتر شدن خورش ماست هم استفاده کنید.
  • خورش ماست را با گوشت بوقلمون را هم می‌توانید استفاده کنید.

نکات آشپزی جدید خوب ناهار و شام خوشمزه چی بپزم مواد لازم خورش ماست اصفهانی مجله آشپزی مثبت فوت و فن آشپزی طرز تهیه خورش ماست اصفهانی خلاقیت آشپزی ترفند های آشپزی بهترین سایت آشپزی آموزش غذای ایرانی آموزش آشپزی آشپزی مدرن آشپزی ساده سریع و آسان آشپزی خانگی آشپزی بدون فر آشپزی با مرغ آشپزی با گوشت

  • طرز تهیه خورش ماست شمالی با خورش ماست اصفهانی متفاوت است. خورش ماست شمالی «بَزِه خورش» نام دارد و با ماست گوسفندی، سبزیجاتی مثل تره، جعفری، گشنیز، شنبلیله، شوید، اسفناج و نعنا و البته چند حبه سیر به همراه گوشت، ماست، تخم مرغ و چند قاشق آرد درست می‌شود.
  • خورش ماست همدانی هم بسیار مشهور است. در خورش ماست همدانی گوشت را تکه تکه کرده و با مقداری ادویه و روغن تفت می‌دهند. سپس پیاز داغ و آب به آن اضافه کرده و می‌پزند. بعد از پخت گوشت نمک آن را اندازه کرده و زعفران و فلفل به آن اضافه می‌کنند. گوشت باید مقداری آب داشته باشد و بعد از پخت آن ماست اضافه می‌شود. ماست لازم نیست در خورش بجوشد و همین که گرم شد شعله گاز را خاموش کنید. طرز تهیه خورش ماست همدانی شبیه خورش ماست هندی یا همان خورش کاری است با این تفاوت که هندی‌ها خورش ماست را معمولا با گوشت مرغ درست می‌کنند که در خورش ماست همدانی هم می‌توانید این کار را انجام دهید. استفاده از گوشت بوقلمون هم این خورش را خوشمزه می‌کند.

منبع : مجله افق کوروش

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ