آش رشته خوشمزه در خانه درست کنید + دستور پخت

0

آش رشته آشی غلیظ و خوشمزه است که با نان سنگک سرو و می‌شود و در ماه مبارک رمضان نیز طرف‌داران زیادی دارد.

آش رشته چیست؟

این آش یکی از آش‌های اصیل ایرانی است که با سبزی‌ها و حبوبات مقوی پخته می‌شود. آش رشته معمولا با کشک، سرکه یا لیموترش سرو می‌شود و نماد نذری در مراسم مذهبی است. به‌علت استفاده از رشته آشی، آش رشته بسیار غلیظ می‌شود. مزه این آش فوق‌العاده است و می‌توانید آن را به‌راحتی در خانه تهیه کنید.

نکات آشپزی جدید خوب ناهار و شام خوشمزه چی بپزم ناهار و شام چی بپزم مواد لازم آش رشته طرز تهیه آش رشته دستور آشپزی آشپزی سنتی آشپزی آسان در خانه

طرز تهیه آش رشته برای ۴ نفر

زمان آماده‌سازی: ۲۰ دقیقه
زمان پخت: ۲ ساعت و ۴۵ دقیقه

مواد لازم

  • ۲ قاشق غذاخوری روغن‌زیتون؛
  • پیاز زرد خردشده ۱ عدد؛
  • ۱ قاشق چای‌خوری زردچوبه؛
  • یک‌سوم پیمانه لوبیاچیتی؛
  • ۹ لیوان آب؛
  • یک‌سوم پیمانه لوبیاقرمز؛
  • نصف قاشق چای‌خوری نمک؛
  • یک‌سوم پیمانه نخود؛
  • نصف قاشق چای‌خوری فلفل سیاه؛
  • نصف پیمانه عدس؛
  • ۶ عدد پیازچه تازه درشت خردشده؛
  • ۱ فنجان جعفری تازه درشت خردشده؛
  • نصف فنجان شوید تازه درشت خردشده؛
  • ۱ فنجان گشنیز تازه درشت خردشده؛
  • ۲ فنجان اسفناج تازه درشت خردشده؛
  • یک‌چهارم فنجان آب‌ لیموترش تازه؛
  • مقداری رشته آش؛
  • ۱ فنجان کشک تازه.

مواد لازم برای تزئین آش

  • ۶ قاشق غذاخوری روغن‌زیتون؛
  • یک عدد پیاز بزرگ حلقه‌شده؛
  • ۲ قاشق غذاخوری نعناع‌خشک؛
  • ۶ حبه سیر خردشده؛
  • ۲ قاشق غذاخوری کشک؛
  • یک‌چهارم قاشق چای‌خوری نمک.

دستور پخت

۱. حبوبات آش را از شب قبل بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید.

۲. روغن‌زیتون را در قابلمه‌ای گرم و بعد پیاز را اضافه کنید و آن را حدود ۱۵ دقیقه تفت دهید تا طلایی شود.

۳. زردچوبه، لوبیاچیتی، لوبیاقرمز و نخود را به پیاز اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید.

۴. آب را به مواد اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید مواد حدود ۱ ساعت روی حرارت کم بجوشد.

۵. عدس و نمک و فلفل را به مواد اضافه کنید و اجازه دهید ۳۰ دقیقه دیگر بجوشد.

۶. جعفری، گشنیز، شوید، اسفناج، پیازچه و آب لیموترش را به قابلمه اضافه کنید و خوب هم بزنید.

۷. در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید آش خوب بجوشد و غلیظ شود.

۸. پس از اینکه آش به غلظت کافی رسید، می‌توانید رشته آش را به آن اضافه کنید و ۱۰ دقیقه دیگر اجازه دهید روی حرارت ملایم بجوشد.

۹. کشک را به آش رشته اضافه کنید و خوب هم بزنید.

۱۰. زیر قابلمه را خاموش و آش را بعد از ۱۰ دقیقه سرو کنید.

تزئین آش رشته

۱. در ماهیتابه‌ای ۱ قاشق روغن‌زیتون بریزید تا گرم شود و سپس پیازها را به آن اضافه کنید و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه تفتشان دهید تا طلایی‌رنگ شوند.

۲. نمک را به پیازداغ اضافه کنید و آن را در کاسه بریزید.

۳. روی حرارت ملایم، ۲ قاشق روغن‌زیتون را در ماهیتابه گرم کنید و سپس سیر را ۱ دقیقه در آن تفت دهید تا ترد و و معطر شود.

۴. سیرداغ را کنار پیازداغ بریزید.

۵. ۳ قاشق روغن‌زیتون باقی‌مانده را در ماهیتابه گرم کنید و سپس نعناع خشک را به آن اضافه کنید و حدود ۳۰ ثانیه تفت دهید.

۶. نعناع‌داغ را نیز در کاسه بریزید.

۷. آش را در کاسه‌ای بریزید و روی آن را با کشک، پیازداغ، سیرداغ و نعناع‌داغ تزئین کنید.

ارزش غذایی آش رشته

ارزش غذایی یک فنجان آرش رشته:

  • کالری: ۲۵۶
  • چربی: ۱۰ گرم
  • کربوهیدرات: ۳۲ گرم
  • پروتئین: ۱۰ گرم

سؤالات رایج درباره آش رشته

نکات آشپزی جدید خوب ناهار و شام خوشمزه چی بپزم ناهار و شام چی بپزم مواد لازم آش رشته طرز تهیه آش رشته دستور آشپزی آشپزی سنتی آشپزی آسان در خانه

۱. طرز تهیه آش رشته با سبزی خشک چگونه است؟

استفاده از سبزیجات خشک‌شده در انواع آش‌ها بسیار مرسوم است. برای این کار باید هر ۱ فنجان سبزی تازه را با یک‌سوم فنجان سبزی خشک‌شده جایگزین کنید و آن را حدود ۱۵ دقیقه در آب بخیسانید و پس از ردکردنش از صافی، آن را به آش اضافه کنید.

۲. آش رشته را چگونه سرو کنیم؟

بر اساس ذائقه خود می‌توانید آش رشته را با کشک، سرکه، لیموترش، پیازداغ، سیرداغ و نعناع‌داغ نوش جان کنید.

۳. آش رشته را چگونه نگهداری کنیم؟

آش را می‌توانید در ظرف دردار بریزید به‌مدت ۳ روز در یخچال نگه دارید. برای گرم‌کردن آش رشته فقط کافی است مقدار کمی آب به آش اضافه کنید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید.

۴. فوت کوزه‌گری پخت آش رشته چیست؟

بهتر است از سبزی تازه و لوبیای خشک برای پخت آش استفاده کنید و کشک را ۲۰ دقیقه بجوشانید تا غلظت و طعم بهتری به آش بدهد. برای خوشمزه‌ترشدن آش رشته می‌توانید در آن آب قلم بریزید و ارزش غذایی آش رشته را بیشتر کنید.

۵. آیا می‌توان لوبیاهای خشک را با لوبیای کنسروی جایگزین کرد؟

می‌توانید از کنسروهای لوبیای باکیفیت به‌جای لوبیای خشک استفاده کنید و زمان پخت آش را حدود ۱ ساعت کاهش دهید. برای این کار، لوبیا را از صافی رد کنید و خوب بشویید و بلافاصله با زردچوبه و پیازداغ تفت دهید.

۶. آیا آش رشته را می‌توان در فریزر نگهداری کرد؟

آش رشته یکی از بهترین گزینه‌ها برای انجماد است. پس از آماده‌سازی آش رشته، آن را ۱ شب در یخچال قرار دهید تا کامل خنک شود و سپس آش را به ظرف دردار فریزری منتقل کنید و در فریزر قرار دهید. آش رشته را تا ۲ ماه می‌توان در فریزر نگه داشت.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ