از فواید و مزیت های باقالی چه می‌دانید؟

0

انواع باقالی محبوب آسیایی‎ها‎ست. اسم دیگر این گیاه، لوبیای ‎شاخه‎ای‎ یا سویای سبز است.

این لوبیا را پیش از آن‎که غلافش سفت شود، یعنی در حالت نارس می‎چینند و با همان غلافش بخار‎پز یا آب‎پز و در غذاهای لذیذ و یا میان‎وعده‎ها مصرف می‎کنند.

مجله سلامت سلامت قلب سلامت پوست و مو سلامت پوست در طب سنتی سلامت استخوانها و مفاصل خواص باقلا برای پوست خواص باقالی حفظ سلامت استخوان ها تقویت عضلات برای سلامت استخوان چه بخوریم برای حفظ سلامت پوست دست چه کارهایی انجام دهیم افزایش سلامت قلب

 مصرف باقالی چه مزیت هایی دارد؟

پروتئین در ‎حکم سنگ بنای زندگی است و به ترمیم بافت ‎های آسیب ‎دیده، کمک می‎کند. یک فنجان باقالی حاوی ۱۷ گرم پروتئین است یعنی ۴۰ درصد میزان نیاز روزانه بانوان و ۳۰ درصد نیاز آقایان.این ماده معجزه‎گر همچنین شامل ۹ آمینو‎اسید Amino acid ضروری بدن است.

* آمینو اسید Amino acid:واحد تشکیل دهنده پروتئین است. آمینو اسیدها نقش مهمی در عملکرد مغز، ساخت توده عضلانی و افزایش وزن بدون چربی دارند.

باقالی به تقویت عضلات کمک می کند

هیچ میان وعده‎ای مفید‎تر از این خوراک نیست. پروتئین باقالی ۸۶ درصد بیشتر از سویای معمولی است و به همین دلیل بیشتر بدنسازان و ورزشکاران این خوراک را وارد برنامه غذایی خود می‎کنند. مصرف روزانه یک فنجان باقالی، هم به تقویت عضلات کمک می‎کند و هم انرژی لازم برای یک روز پر‎کار را فراهم می‎کند.

باقالی باعث استحکام استخوان‎ها می شود

سلامت استخوان ‎ها بسیار اهمیت دارد، در‎ حالی ‎که ما معمولا اصلا به فکر حفظ و نگهداری آن‎ها نیستیم. از این به بعد به فکر ستون‎های بدن خودتان باشید و باقالی را وارد رژیم غذایی خود کنید تا از منگنز Manganese، پتاسیم Potassium، و ویتامین K این ماده که لازمه استخوان‎سازی هستند، استفاده کنید.

باقالی به تقویت سیستم دفاعی بدن کمک می کند

سیستم دفاعی، لازمه گذران یک زندگی سالم است و بدون آن انجام حتی ساده‎‎ترین کار‎ها برای ما مشکل می‎شود. بهترین حامی این سیستم، باقالی ا‎ست که سرشار از مس است و از ابتلا به بیماری‏‎ها پیشگیری می‎کند. همچنین مس موجود در باقالی، نیاز روزانه بانوان را تا ۶۰ درصد تامین می‎کند.

باقالی باعث افزایش سلامت قلب می شود

یکی از دلایل اصلی بیماری‎های قلبی برنامه غذایی نا‎سالم است. اگر به فکر سلامت این عضو اساسی بدن خود هستید، با باقالی دوست باشید. این ماده با فیبر بالا سطح کلسترول خون و خطر ابتلا به بیماری‎های قلبی را کاهش می‎دهد.

باقالی سرشار از آنتی‎اکسیدان‎های مختلف است

چون باقالی حاوی آنتی‎اکسیدان است، به سم‎زدایی مورد نیاز بدن کمک بسیاری می‎کند. می‎دانید که اگر سموم بدن‎تان، درست دفع نشوند دچار گُر‎گرفتگی می‎شوید. پس برای پاکسازی هرچه بیشتر بدن خود، تا می‎توانید باقالی مصرف کنید. در کنار این خاصیت، باقالی با رادیکال‎های آزاد free radicals هم که عامل سرطان و پیری زودرس هستند، مبارزه می کند.

باقالی سرشار از چربی‎های مفید است

یک فنجان پاچ‎باقلا ( باقلای پاکوتا) حاوی ۸ گرم چربی است که ۳ گرم از آن چربی‎های اشباع‎نشده است. این چربی‎ها با پایین آوردن سطح کلسترول، سلامت بیشتری به قلب هدیه می‎کنند. این چربی‎ها همچنین حاوی امگا ۳ هستند که عملکرد مغز را بهبود می‎بخشد.

باقالی برای پوست سودمند است

خصوصا با نزدیک شدن به دوره پیری، پوست‎ مان نیازمند توجه بیشتری است و البته می‎دانید که برنامه غذایی سالم می‎تواند بهترین کمک را به پوست برساند.باقالی که سرشار از ویتامین A است، به سلامت و لطافت پوست کمک می‎کند، بینایی را بهبود می‎بخشد و نیز سیستم دفاعی بدن را تقویت می‎کند.

باقالی باعث بهبود عملکرد ریه می شود

این ماده خوراکی بی‎نظیر دارای ماده‎ای به نام جنیس‎تین Genistin (هورمون گیاهی با خاصیت آنتی اکسیدان) است که با بهبود کار ریه‎ها، بیماری آسم را بهبود می‎بخشد و التهابات تنفسی و سرفه را درمان می‎کند.

باقالی دارای خاصیت ضد‎التهاب است

آن‎هایی که این تجربه را داشته‎اند، می‎دانند که التهاب یک کابوس واقعی است.درد مفاصل و همچنین سفت شدن آنها، از انواع این التهابات است. این درد هم با برنامه غذایی مناسب قابل کنترل است و باقالی یکی از خوراکی‎های شفا‎بخش و ضد‎التهاب است.

خاصیت های باقالی برای بدن

خشک شده آن قدرت غذایی اش بیشتر از تازه آن می باشد ولی ویتامین ث آن کم می شود.

– در عین حال که برای کم خونی مفید است ولی افرادی که نسبت به آن حساسیت دارند از خوردن آن خودداری کنند.

چون گلبول های خون آن ها سفید می شود و سریعاً دچار کم خونی می شود و اگر چنانچه خون تزریق نکنند امکان مردن آنها به وجود می آید.

– برای از بین بردن لکه های پوست باقلا را پخته له نموده به صورت ماسک روی پوست بگذارید.

– کسانی که نقرس دارند ۴۰ گرم باقلا را در یک لیتر آب بجوشانند و در فواصل غذا یک فنجان بنوشند.

– برای درمان رماتیسم و درد مفاصل و سیاتیک از روش شماره ۸ استفاده شود.

– کسانی که لاغر هستند جهت تقویت باقلا بخورند.

– باقلا نیرو دهنده غرایز جنسی است.

– سریع الهضم است.

– برای درمان ورم پروستات باقلا را آب پز نموده همراه آب آن میل شود.

یک ماسک شاداب کننده پوست:

یک قاشق غذاخوری گرد باقلا با گلاب مخلوط کرده روی صورت بگذارید.

آرد باقلا به صورت ماسک ضد رویش مو است.

– حضرت امام رضا(ع) فرموده اند: باقلا ساق ها را محکم می نماید و خون تازه در بدن تولید می نماید.

– حضرت امام صادق(ع) فرموده اند: باقلا بخورید زیرا معده را دباغی می کند.

– برای بازشدن دمل آرد باقلا را به صورت ضماد بگذارید.

– باقلا برای سرفه های خشک مفید است و پاک کننده ریه و سینه می باشد.

– برای التیام محل ضرب خوردگی آرد باقلا را با آرد جو مخلوط نموده به صورت ضماد بگذارید.

– برای ورم پستان که در اثر انعقاد شیر باشد از روش شماره ۲۰ استفاده کنید.

– برای جلوگیری از برگشت مو به داخل چشم (مژه) از سرمه آرد باقلا استفاده کنید.

– با درمان گوشه های انگشت، برگ باقلا را جوشانده انگشت خود را در آن فرو ببرید.

– زیاده روی در خوردن باقلا باعث کندشدن ذهن می گردد.

– برای درمان یبوست از باقلای تازه به صورت آب پز استفاده کنید.

– برای جلوگیری از سفیدشدن مو گل باقلا را به صورت ضماد روی مو بگذارید.

منبع : باشگاه خبرنگاران

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ