طرز درست کردن روغن دنبه بدون بو

0

طرز درست کردن روغن دنبه بدون بو

طرز تهیه روغن دنبه بدون بو ، طرز تهیه روغن دنبه با ماست ، طرز تهیه روغن دنبه با شیر ، طرز تهیه روغن دنبه با پیاز ، طرز تهیه روغن دنبه با گلاب ، طرز تهیه روغن دنبه با سیب ، طرز تهیه روغن دنبه با سرکه سیب

روغن دنبه همان روغنی است که در قدیم یکی از اجزای ثابت آشپزخانه‌های ایرانی بود. روغنی که از پی یا چربی گوسفند در قسمت دم او تهیه می‌شود و دارای کالری بسیار بالایی است. این روغن طبیعت گرم دارد و برای درمان بسیاری از بیماری‌ها مفید است. البته افراد کم تحرک، سالمندان و بیماران قلبی باید از مصرف آن خودداری کنند.

در این مقاله قصد داریم شما را با یکی از فراورده‌های حیوانی آشنا کنیم.

طرز تهیه روغن دنبه ترفندها و نکات آشپزی آشپزی سنتی آشپزی ایرانی

طرز تهیه روغن دنبه بدون بو

یکی از دلایل عدم استقبال بعضی افراد از روغن دنبه، بوی این روغن است. در روشی که در ادامه خواهید خواند، بوی چربی دنبه با وجود رزماری، برگ بو و دانه‌های هل و میخک تا حد زیادی گرفته خواهد شد.

مواد لازم
دنبه تازه ۱ کیلوگرم
سیب ۱ عدد
هویج ۱ عدد
برگ بو ۲ عدد
رزماری ۱ قاشق غذاخوری
دانه فلفل سیاه ۲ قاشق غذاخوری
میخک ۴ عدد
هل ۴ عدد
ماست نصف لیوان
ترکیب آب و گلاب نصف لیوان
سرکه سیب ۳/۴ لیوان

دستور تهیه:

  • ابتدا دنبه‌ها را تمیز شسته و به صورت تکه‌های مکعبی شکل با اندازه تقریبی ۳ سانتی‌متر، خرد کنید.
  • دنبه‌های خرد شده را داخل پلاستیک فریزر ریخته و در فریزر قرار دهید تا خودش را بگیرد.

نکته: این کار به این خاطر انجام می‌شود که دنبه‌ها راحت‌تر چرخ شوند و موقع کار به چرخ گوشت فشار وارد نشود.

  • در این مرحله از طرز تهیه روغن دنبه، دنبه‌ها را چرخ کنید و داخل قابلمه‌ای مناسب بریزید. از هر یک کیلو دنبه، حدود ۶۰۰ گرم روغن دنبه به دست می‌آید.
  • رزماری، برگ بو و دانه‌های هل، میخک و فلفل سیاه را داخل آسیاب بریزید و ترکیب ادویه‌های پودر شده را کنار بگذارید.
  • قابلمه را روی حرارت قرار دهید. خواهید دید که دنبه‌ها به سرعت آب می‌اندازند. در این مرحله، سرکه سیب را به همراه آب و گلاب در قابلمه بریزید و اجازه دهید این مواد نیم ساعت بپزند.
  • سپس ادویه‌های پودر شده و ماست را به محتویات قابلمه اضافه کنید.
  • هویج را پوست گرفته، از وسط نصف کنید و داخل قابلمه بریزید.
  • سیب را هم شسته، هسته‌های آن را جدا کرده و داخل قابلمه قرار دهید.
  • حالا درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تمام مواد با حرارت ملایم به مدت یک ساعت با هم بپزند.
  • پس از گذشت این زمان، درب قابلمه را بردارید و حرارت را بسیار کم کنید. اجازه دهید دنبه‌ها برای ۳ ساعت دیگر هم بپزند.
  • در این مرحله، در دهانه ظرفی بزرگ یک صافی قرار داده و محتویات قابلمه را به تدریج داخل صافی بریزید.

نکته: به دنبه‌هایی که تا این مرحله پخته‌اند، در اصطلاح، جزغاله می‌گویند.

  • صبر کنید تا آب دنبه‌ها یا همان روغن دنبه، به طور کامل داخل ظرف بریزد. سپس آن را داخل ظروف شیشه‌ای ریخته و در جای خنکی قرار دهید تا به اصطلاح خودش را بگیرد و به صورت یک روغن جامد در آید.

به شرط داشتن تحرک کافی و نداشتن برخی بیماری‌ها مانند دیابت یا بیماری‌های قلبی، می‌توانید از این روغن طبیعی و مقوی در طبخ انواع غذاها استفاده کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.

طرز تهیه روغن دنبه با ماست

یکی از مزایای روغن دنبه این است که به روش های متنوعی می‌توانید آن را در منزل تهیه کنید. به عنوان مثال، تهیه روغن دنبه با ماست یکی از روش‌های آسان و سریع درست کردن این روغن است.

مواد لازم
دنبه تازه ۴ کیلوگرم
سرکه ۱ لیوان
ماست ۲ لیوان
پیاز ۲ عدد
هل ۱ عدد

دستور تهیه:

  • ابتدا دنبه را با ماست، پیاز و هل تازه مخلوط کرده و همه مواد را با هم چرخ کنید.
  • سپس به مواد چرخ شده، یک لیوان سرکه اضافه کنید.
  • مواد ترکیب شده را داخل قابلمه‌ای مناسب ریخته و روی حرارت ملایم گاز به مدت ۶ ساعت قرار دهید.
  • پس از گذشت این زمان، طبق دستور قبلی، روغن دنبه را از یک صافی بزرگ عبور دهید تا ناخالصی‌های روغن جدا شده و یک روغن شفاف و سالم به دست آید.

طرز تهیه روغن دنبه ترفندها و نکات آشپزی آشپزی سنتی آشپزی ایرانی

طرز تهیه روغن دنبه با شیر

یکی دیگر از روش‌های گرفتن بوی دنبه، استفاده از شیر است. به این دستور تهیه دقت فرمایید.

مواد لازم
دنبه تازه ۳ کیلوگرم
شیر ۱ لیتر

دستور تهیه:

  • دنبه‌ها را به تکه‌های کوچک‌تر خرد کرده و روی حرارت قرار دهید.
  • به ازای هر ۳ کیلو دنبه، باید یک لیتر شیر اضافه کنید.

نکته: دقت کنید که برای شلعه‌ور نشدن ظرف، آن را از روی آتش بردارید.

  • آنقدر حرارت دادن را ادامه دهید که حجم شیر افزوده شده از بین برود. چیزی که باقی می‌ماند، مایعی زرد رنگ یا همان روغن دنبه است که بوی بدی هم ندارد.

طرز تهیه روغن دنبه با پیاز

با استفاده از این روش می توانید با ساده‌ترین و در دسترس‌ترین مواد ممکن، یک روغن طبیعی و کاملا سالم داشته باشید.

مواد لازم
دنبه تازه ۱ کیلوگرم
آب ۲ لیوان
پیاز ۱ عدد
نمک به مقدار لازم

دستور تهیه:

  • ابتدا دنبه‌ها را بشویید و سپس آن‌ها را به صورت نگینی یا به اندازه دو بند انگشت، خرد کنید.
  • پیاز را از وسط قاچ کرده و تمام مواد را داخل قابلمه‌ای مناسب بریزید.
  • قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید تا دنبه‌ها کاملا به روغن بیفتند.
  • خواهید دید که دنبه‌ها به مرور کوچک‌تر، چروکیده و قهوه‌ای رنگ خواهند شد، چون روغن آن‌ها گرفته شده است.
  • با رسیدن به این مرحله، کار روغن‌گیری به اتمام رسیده و لازم است که حرارت را خاموش کرده و روغن را از صافی رد کنید تا ناخالصی‌های آن گرفته شده و آماده‌ی مصرف شود.

طرز تهیه روغن دنبه با گلاب

در این روش هم استفاده از گلاب، عطر روغن دنبه را کاملا عوض خواهد کرد.

مواد لازم
دنبه تازه ۴ کیلوگرم
سرکه ۴ لیوان
ماست ۳ لیوان
سیب ۲ عدد
پیاز ۲ عدد
گلاب ۱ لیوان

دستور تهیه:

  • ابتدا دنبه‌ها را شسته و خرد کنید. سپس آن‌ها را داخل قابلمه‌ای مناسب ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید.
  • اجازه دهید روغن دنبه‌ها مقداری خارج شود، پس از آن سرکه، پس از چند دقیقه ماست و بعد از آن سیب و پیاز چهار قاچ شده را به محتویات قابلمه اضافه کنید.
  • اجازه دهید مواد روی حرارت ملایم کاملا بپزند و روغن دنبه به طور کامل خارج شود.
  • ۱۰ دقیقه آخر پخت موقع اضافه کردن گلاب است. دقت داشته باشید که اضافه کردن گلاب حتما باید در اواخر پخت انجام شود، چون با این کار، بوی بد چربی روغن از بین می‌رود.
  • در مرحله آخر هم مشابه روش‌های قبل، محتویات قابلمه را از صافی عبور دهید تا روغن خالص و شفاف به دست آید.

طرز تهیه روغن دنبه ترفندها و نکات آشپزی آشپزی سنتی آشپزی ایرانی

طرز تهیه روغن دنبه با سیب

در این روش هم اضافه کردن هل، زردچوبه و پیاز تا حد زیادی بوی چربی روغن را می‌گیرد.

مواد لازم
دنبه تازه ۱ کیلوگرم
آب نمک یا شیر به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
هل نصف قاشق چایخوری
هویج یا سیب ۱ عدد
پیاز ۱ عدد
زردچوبه به مقدار لازم

دستور تهیه:

  • ابتدا دنبه‌ها را بشویید و پس از اینکه آن‌ها را به صورت نگینی خرد کردید، به مدت ۲۴ ساعت داخل آب نمک بخیسانید.

نکته: میزان شوری آب نمک باید به اندازه‌ی آب برنج در حال جوش باشد و باید کاملا روی دنبه‌ها را بگیرد.

  • بعد از گذشت این زمان، دنبه‌ها را از آب نمک خارج کرده و در قابلمه‌ای مناسب بریزید.

نکته: استفاده از قابلمه مسی برای تهیه روغن دنبه، مناسب است.

  • پیاز و سیب یا هویج را چهار قاچ کرده و همراه با آب، زردچوبه و هل به دنبه اضافه کنید.
  • اجازه دهید محتویات قابلمه چندین ساعت بجوشد تا روغن دنبه به طور کامل خارج شود.
  • سپس روغن را صاف کنید و در ظروف شیشه‌ای از آن نگهداری کنید.

طرز تهیه روغن دنبه با سرکه سیب

استفاده از سرکه سیب در تهیه روغن دنبه، خواص درمانی آن را بیشتر می‌کند. به دستوری که در ادامه می‌آید، توجه کنید.

مواد لازم
دنبه گوسفند ۱ کیلوگرم
پیاز پوست کنده و سالم ۲ عدد
ماست ۱ فنجان
سرکه سیب ۱ فنجان
هل خرد شده ۲۰ عدد
گلاب بدون اسانس ۱ فنجان
برگ گشنیز تازه ۳۰ گرم

دستور تهیه:

  • دنبه را بشویید و به تکه‌های کوچک‌تر تقسیم کرده، سپس چرخ کنید.
  • حالا سایر مواد را به دنبه‌های چرخ شده اضافه کرده و داخل قابلمه مناسبی بریزید.

نکته: توجه داشته باشید که پیازها نباید خُرد شوند.

  • قابلمه را روی حرارت کم قرار داده و محتویات آن را مرتب به هم بزنید تا ته ظرف نگیرد.
  • چند ساعت زمان لازم است تا روغن دنبه به طور کامل خارج شود.
  • در انتهای کار روغن را صاف کرده و داخل ظروف شیشه‌ای در یخچال نگهداری کنید.

نکته: اگر دوست دارید روغن شما بوی دنبه ندهد می‌توانید ۵۰ گرم برگ نعناع فلفلی را به آن اضافه کنید و اجازه دهید به مدت نیم ساعت بر روی بُخار قرار گیرد، سپس روغن را صاف کرده و استفاده کنید.

سخن آخر

در این مقاله سعی کردیم انواع روش‌های متنوع خانگی برای تهیه روغن دنبه را در اختیار شما قرار دهیم تا با مواد موجود در منزل بتوانید این روغن سالم را تهیه کنید. علاوه بر تمام روش هایی که برای گرفتن بوی این روغن ذکر کردیم، می‌توانید به این طریق هم عمل کنید. موقع استفاده از روغن، مقدار مورد نظر را در ظرف بریزید و یک قاشق چایخوری زردچوبه خالص به آن اضافه کنید. کافی است ۲ تا ۳ دقیقه این دو ماده را با هم تفت دهید، تا بوی روغن دنبه به کلی گرفته شود. شاد و سلامت باشید.

منبع : ستاره

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ