دستور پخت خورش سبزی فسنجان یا متنجان شمالی

0

خورش سبزی فسنجان یا متنجان شمالی یکی از انواع خورشت های سنتی ایرانی می باشد که بیشتر در شمال کشور گیلان و لاهیجان تهیه می شود و کمی با فسنجان خودمان متفاوت است ولی با طعم و مزه فوق العاده که می تواند رقیب خوبی برای فسنجان باشد.

اما شاید مهم ترین قسمت این خورش سبزی آن است که باید از سبزی های معطر گیلانی استفاده کنید البته امروزه از فروشگاه اینترنتی به راحتی می توانید این سبزی ها را تهیه کنید و یا سبزی معطر دلخواه را جایگزین کنید ولی طعم آن با سبزی چوچاق و کوتکوتو بسیار جذاب تر می شود. شما می توانید داخل خورش سبزی فسنجان از مرغ تکه ای یا گوشت قلقلی استفاده کنید و بنا به ذائقه خود میزان ترشی و شیرینی آن را تنظیم کنید.

نکات آشپزی خوشمزه ناهار و شام خوشمزه چی بپزم فوت و فن آشپزی غذای ایرانی طرز تهیه خورش متنجان طرز تهیه خورش فسنجان دستور آشپزی خورش شمالی خورش سبزی فسنجان ترفندها و نکات آشپزی آموزش غذای ایرانی آموزش آشپزی آشپزی سنتی آشپزی خانگی آشپزی با مرغ آشپزی با گوشت آشپزی ایرانی آشپزی آسان در خانه

مواد لازم برای تهیه خورش سبزی فسنجان

  • مرغ یا اردک ۴ تکه
  • گردو آسیاب شده ۴۰۰ گرم
  • رب انار ترش ۱ ق غذا خوری
  • رب آلوچه ۱ ق غذا خوری
  • سبزی معطر (چوچاق، خالی‌واش، نعنا، گشنیز، تره) جمعا ۵۰۰ گرم
  • سیر ۲ حبه
  • بادمجان ۲ عدد
  • گوجه ۲ عدد
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، گلپر به مقدار لازم

طرز تهیه خورش سبزی فسنجان شمالی با مرغ

نکات آشپزی خوشمزه ناهار و شام خوشمزه چی بپزم فوت و فن آشپزی غذای ایرانی طرز تهیه خورش متنجان طرز تهیه خورش فسنجان دستور آشپزی خورش شمالی خورش سبزی فسنجان ترفندها و نکات آشپزی آموزش غذای ایرانی آموزش آشپزی آشپزی سنتی آشپزی خانگی آشپزی با مرغ آشپزی با گوشت آشپزی ایرانی آشپزی آسان در خانه

مرحله اول : آماده سازی و تفت دادن گردو

ابتدا گردو ها را داخل آسیاب ریخته و آن قدر بزنید تا کاملا به روغن افتاده له شوند سپس داخل یک گمج یا ظرف خورش بریزید و کمی تفت دهید تا به روغن بیفتد مدام هم بزنید تا بوی خامی آن گرفته شود.

مرحله دوم : افزودن رب

در ادامه رب آلوچه را نیز اضافه کنید و تفت دهید وقتی رب آلوچه خوب تفت خورد رب انار ترش را بهش اضافه کنید و کمی تفت دهید و بعد کمی زردچوبه اضافه کنید و مجدد تفت دهید تا یکدست شود سپس به آن آب سرد اضافه کنید باید در حدی آب اضافه کنید که زمانی که مرغ را اضافه می کنید روی مرغ ها را بپوشاند سپس درب گمج را قرار دهید و بگذارید تا گردو ها پخته شوند.

مرحله سوم : سرخ کردن مرغ

در ادامه تکه های مرغ را داخل تابه با کمی روغن خوب سرخ کنید سپس به آن کمی نمک و فلفل سیاه بزنید و از تابه خارج کنید سپس در ادامه سبزی فسنجان را خرد کنید سپس داخل تابه با کمی روغن تفت دهید سپس سیر را رنده کنید به آن اضافه کنید و تفت دهید و بعد رب را نیز افزوده و هم بزنید و در انتها کمی نمک و فلفل سیاه اضافه کنید.

مرحله چهارم : پخت خورش سبزی فسنجان

بعد از دو ساعت پخت گردو ها به آن سبزی ها را اضافه کنید و بگذارید تا سبزی و گردو ها پخته شوند بعد از ۳۰ دقیقه مرغ ها را اضافه کنید و بگذارید تا مرغ پخته شود سپس به همراه برنج میل کنید نوش جان.

نکات کلیدی در تهیه خورش سبزی فسنجان با مرغ

  • در بین پخت حتما خورش را هم بزنید تا گردو ته نگیرد.
  • اگر آب خورش کم شد از چند قطعه یخ استفاده کنید.
  • سبزی فسنجان را به صورت خرد شده می توانید تهیه کنید.
  • گمج ظرف سفالی می باشد که در آن خورشت تهیه می شود.

ساتین

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ