آیا بابک زنجانی بیستمین میلیاردر دنیاست؟

0
بابک زنجانی با یک خبر از مرد دومیلیارد یورویی تبدیل به سرمایه‌دار ٢۵ میلیارد یورویی شد.سرمایه‌ای که اگر وجود خارجی داشته باشد به معنای آن است که بابک زنجانی نه‌تنها پولدارترین شهروند ایران است بلکه در لیست ٢٠ ثروتمند بزرگ دنیا نیز قرار دارد.

دیروز عضو کمیته پیگیری پرونده بابک زنجانی به خبرگزاری ایلنا گفت: «زنجانی اگر قصد پرداخت بدهی‌هایش را داشت تاکنون پرداخت کرده بود چون براساس نوار ضبط‌شده‌ای که از این فرد در کمیسیون موجود است، ۲۵ میلیارد یورو در بانک‌های ژاپن پس‌انداز کرده است.»

امیرعباس سلطانی البته دیروز باردیگر تاکید کرد که «شش وکیل» زنجانی تلاش وافری می‌کنند که دادگاه ۱۱ مهر برگزار نشده و وی آزاد شود.

وی افزوده: «با این وجود قوه ‌قضاییه معتقد است که حجم پرونده زیاد است و رسیدگی به آن زمان می‌برد و دادگاه باید تشکیل شود، در عین حال نباید بلاتکلیف این شخص را در زندان نگه‌داشت.» او همچنین گفته که ٧٠ تا ٨٠ درصد از اموال بابک زنجانی نیز در کشورهای تاجیکستان، ترکیه، مالزی، هاوایی و… قرار دارد.

سلطانی خاطرنشان کرده: «البته قضیه فقط به بابک زنجانی ختم نمی‌شود زیرا یک نفر به‌تنهایی نمی‌تواند این میزان اختلاس داشته باشد و حتما تمامی تیمی نیز که با وی همکاری داشته‌اند باید مورد پیگرد و محاکمه قرار گیرند.» همزمان اما حسین دهدشتی، دیگر نماینده عضو کمیته پیگیری پرونده بابک زنجانی به خبرگزاری ایرنا گفته که او تا مشخص شدن وضعیتش در زندان باقی خواهد ماند.

دهدشتی پیش‌بینی کرده که «با توجه به مدارکی که در اختیار دادگاه قرار گرفته است، انتظار می‌رود زنجانی محکوم و این رای به‌زودی اعلام شود.» نکته اینجاست که دهدشتی می‌گوید: «تمامی اموال بابک زنجانی شناسایی شده است، اما مساله مهم‌تر این است که او تمایلی به پرداخت بدهی ندارد، در واقع بابک زنجانی در بازجویی‌ها، مقاومت می‌کند و همکاری خاصی با ماموران ندارد.»

این در حالی است که مقامات قضایی و حتی دولتی از عدم شناسایی اموال او سخن می‌گویند و تاکید می‌کنند که زنجانی در زندان هیچ همکاری‌ای برای بازپرداخت بدهی خود ندارد.

دهدشتی تاکید کرده است: «زنجانی قطعا برای پرداخت بدهی خود به وزارت نفت باید از اموال خارج از ایرانش استفاده کند، ولی از این کار امتناع می‌کند و معنی این همکاری نکردن، این است که او نمی‌خواهد بدهی دو میلیارد یورویی‌اش را به وزارت نفت پرداخت کند.»

پنهان کاری مالیاتی در ژاپن؟

طبق قرار اعلام شده قبلی بابک زنجانی باید روز ١١ مهر برای شرکت در نخستین جلسه محاکمه خود راهی دادگاه شود و در روزهای منتهی به این تاریخ اخبار مربوط به او در رسانه‌ها بیشتر و بیشتر شده است.

اما در اظهارنظر دیروز اعضای کمیته پیگیری پرونده او در مجلس نکته برجسته ادعای امیرعباس سلطانی درباره «پس‌اندازه ٢۵ میلیارد یورویی زنجانی» در ژاپن است. پس‌اندازی که اگر وجود خارجی داشته باشد، می‌تواند کل پرونده و ماجرای زنجانی را وارد مرحله‌ای کاملا متفاوت کند.

چرا که این عدد بیش از ١٢ بار بزرگ‌تر از عدد بدهی‌های اعلام‌شده زنجانی به وزارت نفت است. بزرگی این عدد تاحدی است که می‌تواند زنجانی را در ردیف بیستمین میلیاردر بزرگ دنیا در حال حاضر قرار دهد.

آن هم بعد از فردی چون لری پیچ، بنیانگذار گوگل که ٢٩ میلیارد دلار سرمایه در اختیار دارد. ٢۵ میلیارد یورو سرمایه مورداشاره امیرعباس سلطانی با احتساب نرخ برابری دلار در برابر یورو هم‌اکنون چیزی بیش از ٢٨ میلیارد دلار می‌شود. عدد دیگری که می‌تواند بزرگی سرمایه مورداشاره سلطانی را نشان دهد میزان فروش نفت ایران در سال گذشته است که در مرز ٣٠ میلیارد دلار قرار گرفته بود.

به عبارتی پولی که گفته شده توسط زنجانی در بانک‌های ژاپن به صورت سرمایه‌گذاری قرار گرفته تنها کمتر از دو میلیارد دلار با کل درآمد نفتی کشور در سال ٩٣ فاصله داشته است. نکته دیگر این است که کشور ژاپن به عنوان میزبان این سرمایه معرفی شده است.

کشوری که دارای یک نظام مالیاتی بسیار سختگیرانه است و بعید به نظر می‌رسد چنین پول بزرگی بعد از گذشت چند سال در سکوت خبری در بانک‌های آن انبار شده باشد.

ضمن اینکه گفته‌های دیروز سلطانی این سوال را پیش‌می‌آورد که چرا اطلاعات مربوط به این سرمایه بسیار بزرگ بعد از دو سال از بازداشت بابک زنجانی علنی شده است؟

اینها مواردی است که می‌تواند سرمایه‌گذاری ٢۵ میلیارد یورویی زنجانی در ژاپن را با ابهامات بزرگی مواجه کند. ابهاماتی که البته اگر رفع شوند به معنای آن است که پدیده بابک زنجانی ده‌ها بار پیچیده‌تر از آن چیزی بوده که در دو سال اخیر به نظر می‌رسیده است.

منبع: ایلنا
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ