آیا خون دادن روزه را باطل میکند

0

آیا خون دادن روزه را باطل میکند

اما اگر فردی قصد انجام آزمایش خون در روزه داری داشته یاشد و یا بخواهد تست قند خون انجام دهد، این سوال وجود دارد که آیا روزه باطل می‌شود یا خیر؟ جواب این سوال را در ادامه در چندین شرایط مختلف، بررسی کرده‌ایم:

آیا خون دادن روزه را باطل می‌کند؟

مراجع مختلف از جمله آیت اله خمینی، خامنه‌ای و مکارم برای این سوال این نظر را دارند:

خارج کردن خون از بدن، در صورتی که با اختیار فرد انجام شود و در فرد ضعف ایجاد کند، کراهت دارد و انجام آن توصیه نمی‌شود. اما باعث ابطال روزه نمی‌شود. خدمات آزمایش آنلاین از جمله نمونه گیری در منزل و آزمایش در منزل در ماه مبارک رمضان، فرصتی مناسب است تا در کنار روزه داری احساس ضعف و خستگی خود را به حداقل برسانید.

آیا تست قند خون روزه را باطل می‌کند؟

تست قند خون که از روی انگشت انجام می‌شود و یا از ورید، خون گرفته می‌شود، چناچنچه در فرد، بیهوشی ایجاد نکند، باطل نیست. طبق نظر آیت اله خمینی، اگر فرد پس از انجام نمونه‌گیری خون، برای قسمتی از روز بیهوش شود، روزه او باطل خواهد بود.

آیا آزمایش خون روزه را باطل می‌کند؟

به طور کل انجام آزمایش خون در ایام روزه داری، روزه را باطل نمی‌کند، اما اگر نمونه خونی که گرفته می‌شود، منجر به ضعف و یا بیهوشی در فرد شود، انجام آن صحیح نیست.

تزریق خون پروسه‌ای است که طی آن مقداری از خون یک شخص گرفته شده و به شخص دیگری که به آن احتیاج دارد، تزریق می‌شود. حکم تزریق خون در ماه رمضان چیست؟ حکم اهدای خون در ماه رمضان چیست؟ آیا تزریق خون در روزه داری باعث باطل شدن روزه می‌شود؟ آیا در زمان روزه داری می‌توان خون اهدا کرد؟

مبطلات روزه خون دادن اهدا خون احکام روزه

نظر مراجع تقلید در مورد تزریق خون در روزه داری به این شرح است:

آیت الله سیستانی: با تزریق خون در روزه داری روزه باطل نمی‌شود.

آیت الله مکارم شیرازی: در صورتی که در زمان روزه داری و در ماه رمضان مجبور به تزریق خون شدید احتیاط اتمام آن روز و قضای آن است.

آیت الله بهجت: تزریق خون در زمان روزه داری روزه را باطل می‌کند.

آیت الله تبریزی: چنانچه شخص مریض است، روزه‌اش صحیح نیست، چه تزریق خون به بدن بکند یا نکند.

حکم اهدای خون در ماه رمضان

حکم خون دادن در حال روزه به هر قصدی که باشد، بستگی به آثاری دارد که برای انسان به دنبال می‌آورد. به همین دلیل اهدای خون در ماه رمضان می‌تواند مکروه یا حرام باشد و یا هیچ اشکالی نداشته باشد.

طبق نظر امام خمینی:

خارج کردن خون از بدن در صورتی که از روی اختیار باشد و سبب ضعف گردد، برای روزه‌دار کراهت دارد. چه با حجامت و قصد باشد و چه برای آزمایش خون یا اهدای آن. در کراهت داشتن اهدای خون در روزه داری فرقى بین روزه ماه رمضان و غیر ماه رمضان نیست، اگر چه کراهت در ماه رمضان شدیدتر است.

اما خون گرفتن در ماه رمضان یا در هر روزه واجب معیّن اگر انسان بداند که این کار موجب غشوه‌اى که مبطل روزه است، مى‌گردد و ضرورتى هم برای انجام آن نباشد حرام است. این حرمت به این دلیل است که ممکن است خون دادن در حال روزه باعث بی‌هوشی شود و با توجه به اینکه یکی از شرایط صحیح بودن روزه، عقل است بنابراین اگر کسی مست یا بی‌هوش شود، هرچند در قسمتی از روز، روزه‌اش صحیح نیست.

خون دادن برای روزه‌داری که می‌داند خون دادن سبب بی‌هوش شدن او می‌شود، ولی برایش ضرورت دارد و ناچار از این عمل است، حرام نیست.

اهدای خون در روزه داری از نظر پزشکی

از آنجایی که روزه‌داری سبب هیدراته شدن (کم آبی) بدن می‌شود، لذا اهدای خون در ساعات بعد از ظهر توصیه نمی‌شود. اگر قصد انجام این کار را دارید، بهتر است جهت شرکت در این عمل خداپسندانه اوایل صبح و پس از صرف سحری حداکثر تا ساعت ۱۱ صبح به پایگاه‌های انتقال خون مراجعه کنید تا کمتر به ضعف و بی حالی دچار شوید. لازم به ذکر است که داوطلبان اهدای خون روز قبل و بعد از اهدای خون در فاصله افطار تا سحر به میزان کافی مایعات بنوشند تا با ایجاد حجم مناسب خون در روز اهدا و یا روز بعد از آن با مشکل مواجه نشوند.

همچنین افراد مسافر و یا افرادی که به دلایلی قادر به روزه گرفتن نیستند نیز می‌توانند در طول روز برای اهدای خون اقدام کنند. (در زمان مسافرت دانستن شرایط روزه مسافر ضروری است)

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ