آموزش تهیه ترشی سپستان (پهیل) خوشمزه و پر خاصیت

0

سپستان میوه  درختی در جنوب کشور است و برای ترشی از میوه کال این درخت استفاده می شود. فصل جمع آوری این میوه از اواخر اردیبهشت تا اوایل خرداد است که در این فصل میوه درخت کال است و برای ترشی انداختن مناسب . از میوه رسیده آن استفاده های دیگری می کنند.

فوت و فن آشپزی طرز تهیه ترشی سپستان طرز تهیه انواع ترشی خواص ترشی ترشی سپستان ترشی سالم ترشی انواع ترشی آموزش انواع ترشی آشپزی سنتی آشپزی ایرانی

مواد لازم برای  تهیه ترشی پهیل ( سپستان)

  • پهیل (سپستان) کال: به مقدار لازم
  • سرکه: به میزان لازم
  • ادویه ترشی، فلفل هندی، سیاهدانه تخم گشنیز به میزان لازم
  • سیر به مقدار دلخواه

طرز تهیه ترشی سپستان (پهیل ) خوشمزه و پرخاصیت

  1.  تهیه ترشی سپستان بسیار ساده است برای تهیه این ترشی پرخاصیت ابتدا باید میوه‌ی کال پهیل  را به خوبی بشوییم شستن آن بسیار مهم است چرا که مواد لزج داخل آن به علت ترک خوردن بعضی از میوه ها خارج می شود ،و باعث چسبیدن خاک و چیزهای دیگر به پوست میو ه ها می‌شود و به همین دلیل شستن  میوه های سپستان را سخت می‌کند.
  2.  بعد از شستن میوه ها با آب سرد یک قابلمه را پر از آب می کنیم و روی شعله گاز می گذاریم سپس میوه ها را داخل قابلمه ریخته و صبر می کنیم تاآب بجوشدوقتی آب جوش آمد، یکی دو دقیقه بعدمیوه ها را آبکش می‌کنیم و با آب سرد میشوییم تا چسبندگی  میوه ها کاملا از بین بود
  3. میوه‌های پخته  شده را در آفتاب پهن می‌کنیم و یک روز صبر می کنیم تا خشک شود.
  4. میوهای  خشک شده را در ظرف شیشه ای می‌ریزیم و ادویه ترشی و فلفل هندی، تخم گشنیز، سیاه‌دانه و سیر اضافه  می‌کنیم. سرکه را  روی میوه ها می ریزیم تا روی آنها را کامل بگیرد. دو هفته صبر میکنیم تا ترشی آماده شود.

فوت و فن آشپزی طرز تهیه ترشی سپستان طرز تهیه انواع ترشی خواص ترشی ترشی سپستان ترشی سالم ترشی انواع ترشی آموزش انواع ترشی آشپزی سنتی آشپزی ایرانی

خواص دارویی میوه سپستان

میوه سپستان را به صورت کال و رسیده و خشک شده استفاده می کنند.میوه خشک بیشتر مصرف دارویی دارد. همچنین از میوه کال آن برای تهیه ترشی استفاده می‌شود و از میوه رسیده آن به شکل دم کرده استفاده می‌شود.

  1. میوه، برگ و ریشه  سپستان به درمان سرماخوردگی، گلو درد و مشکلات سوء هاضمه کمک می‌کند.
  2. میوه سپستان دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است.
  3. از دیگر خواص سپستان محافظت از کبد است.
  4. میوه رسیده سپستان خوشمزه است و دارای مقادیر زیادی ویتامین است که برای تقویت و رشد مو مفید است .
  5. سپستان مخلوط با تخم مرو، به‌دانه و بارهنگ به نام چهار تخمه معروف است  که برای  سرفه و نرمی سینه مفید است و  گرفتگی صدا را برطرف می کند و زخم گلو را درمان می کند
  6. سپستان به  کاهش فشار خون کمک می کند.
  7. پودر دانه سپستان به صورت موضعی برای بیماری‌های قارچی مصرف می‌شود.
  8. از برگ درخت سپستان برای بهبود زخم‌ها استفاده می‌شود.
  9. مصرف زیاد سپستان برای معده مضر است و کبد را ضعیف می‌کند، لذا سرد مزاج‌ها باید با برگ گل سرخ و سایرین با عناب بخورند.

فوت و فن آشپزی طرز تهیه ترشی سپستان طرز تهیه انواع ترشی خواص ترشی ترشی سپستان ترشی سالم ترشی انواع ترشی آموزش انواع ترشی آشپزی سنتی آشپزی ایرانی

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ