تظاهرات خیابانی زنان سوئیسی برای برابری جنسیتی! +عکس

0

هزاران تن از زنان سوئیسی با شرکت در تظاهرات و اعتصاب سراسری، خواستار پایان یافتن ظلم و تبعیض علیه زنان در این کشور شدند.

در حالی که تصور عمومی بر این هست که در اروپا و آمریکا زنان از حق و حقوق برابری با مردان در تمامی عرصه‌های اجتماعی برخوردار هستند اما ظاهرا واقعیت چیز دیگری است. خبرگزاری آلمان دیروز گزارش داد هزاران زن سوئیسی با برپایی تظاهرات و شرکت در یک اعتصاب سراسری، خواستار داشتن حقوق و مزایای اجتماعی برابر و رفع تبعیض‌های جنسیتی در بازار کار این کشور شدند. بر این اساس، هزاران زن با راهپیمایی در خیابان‌های سوئیس و شرکت در اعتصاب سراسری، به دستمزدها و مزایای اندک خود نسبت به مردان شاغل اعتراض کردند.

وضعیت زنان در غرب عکس دختر خارجی زندگی در سوئیس زندگی در خارج زندگی در اروپا زنان در خارج حقوق زنان در اروپا حقوق زن در غرب تظاهرات زنان تصاویر زنان برهنه اروپایی برابری جنسیتی اعتصاب در کشورهای صنعتی اعتراضات خیابانی اطلاعات عمومی کشورهای جهان اخبار سوئیس آزادی و برابری در اروپا

بر اساس این گزارش زنان شاغل سوئیسی اغلب علاوه ‌بر دریافت دستمزدی کمتر از مردان، از مزایا و حمایت‌های اجتماعی کمتری برای پوشش دادن اعضای خانواده تحت تکفل خود نیز بهره‌مند می‌شوند. سازمان دهندگان این اعتصاب سراسری که از روز جمعه آغاز شده است پیش‌بینی می‌کنند صدها هزار نفر در سراسر این کشور اروپایی، به این حرکت اعتراضی بپیوندند. گزارش‌ها حاکی است در بیشتر مناطق و شهرهای بزرگ سوئیس جمعیت‌های صدها تا دهها هزار نفری از زنان به این فراخوان پاسخ داده و به خیابان‌ها آمده‌اند.

خبرگزاری «اس دی آ» سوئیس نیز از شهر بازل گزارش داده است که تجمع گسترده زنان معترض موجب مسدود شدن مسیر عبور و مرور خودروها در مرکز شهر شده است. در شهر برن پایتخت این کشور نیز حدود ۱۰ هزار نفر از زنان با شرکت در تجمعی اعتراضی، خواهان اجرای خواسته‌های خود از سوی مقامات مسئول شدند. همچنین ۱۱ هزار نفر از معترضان با امضای توماری، از پارلمان سوئیس خواسته‌اند رفع تبعیض جنسیتی در پرداخت حقوق و ارائه خدمات تامین اجتماعی را در دستور کار قرار دهد.گفتنی است تعطیلی موقت کار از سوی زنان فعالیت بسیاری از بخش‌ها در سوئیس را مختل کرده و حتی نشست مجلس شورای ملی این کشور را نیز تحت تاثیر قرار داده است.

شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار نیز گزارش داد: یکی از اصلی‌ترین دلایل اعتراضات این زنان نابرابری در پرداخت دستمزد‌ها در مقایسه با مردان بود. بر خلاف آنچه که تصور می‌شود، سوئیس در موارد بسیار زیادی در زمینه برابری زنان و مردان با مشکل مواجه است. باید خاطر نشان کرد که زنان سوئیسی تا پیش از سال ۱۹۷۲ حق رای دادن نداشتند. این در حالی است که زنان فرانسوی تا پیش از سال ۱۹۴۵ از حق رای برخوردار نبوده‌اند. برابری حقوق زنان و مردان در سال ۱۹۸۱ در قانون اساسی تصویب شد. اما دستمزد زنان و مردان همچنان نابرابر است. در کل حقوق زنان حدود ۲۰ درصد از مردان کمتر است. در زمینه حق مرخصی زایمان، زنان سوئیسی در بین کشور‌های اروپایی کمترین مرخصی را دارند و فقط ۴ هفته از کار معاف هستند.

این گزارش می‌افزاید : تمامی تشکل‌های سندیکایی و جنبش‌های فمینیست در سوئیس با طرح بیست خواسته با محوریت وقت بیشتر، دستمزد و احترام بیشتر، خواستار برگزاری یک اعتصاب دیگر در سال جاری شدند. این جنبش از سوی افکار عمومی و حتی در برخی شهر‌ها از سوی مقامات دولتی حمایت می‌شود.

وضعیت زنان در غرب عکس دختر خارجی زندگی در سوئیس زندگی در خارج زندگی در اروپا زنان در خارج حقوق زنان در اروپا حقوق زن در غرب تظاهرات زنان تصاویر زنان برهنه اروپایی برابری جنسیتی اعتصاب در کشورهای صنعتی اعتراضات خیابانی اطلاعات عمومی کشورهای جهان اخبار سوئیس آزادی و برابری در اروپا

Swiss women strike to demand equal pay

Hundreds of thousands protest against ‘culture of sexism in everday life’

Hundreds of thousands of women across Switzerland have taken to the streets to demand higher pay, greater equality and more respect, protesting that one of the world’s wealthiest countries continues to treat half its population unfairly.

Nearly 30 years after the first nationwide equal rights demonstration by Swiss women, a “purple wave” of pram marches, whistle concerts, extended lunch breaks, giant picnics and city-centre rallies took place on Friday.

“In 2019, we are still looking for equality,” Clara Almeida Lozar, one of the committee women organising the Grève des Femmes or Frauenstreik at the Swiss Federal Institute of Technology in Lausanne, told Swissinfo.

“We realise there has to be a lot more than this – the culture of sexism is part of everyday life in Switzerland, it’s invisible, and we are so used to just getting along that we hardly even notice it’s there.”

 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ