طرز تهیه سابله کیک خوشمزه برای تولد و ولنتاین
سابله کیک چیست؟ سابله کیک همان بیسکو کیک، تارت کرم دار، سابله کیک یا کیک عددی و کیک حروف است که برای مناسبتهایی مثل مهمانیها، جشن تولد، هدیههای کودک، سالگرد ازدواج و حتی ولنتاین عالی است. شما میتوانید به جای شمع تولد، کیکی را با عدد تولد یا مطابق سال ازدواجتان درست کنید. البته سابله کیکها فقط شامل عدد نمیشوند، میتوانید از حروف هم در طرز تهیه سابله کیک استفاده کنید و حسابی هم دستتان باز است که روی آن را با طرحهای دلخواه تزیین کنید و ترکیبی هم که برای تهیه کیک به کار میبرید، به خودتان بستگی دارد. سابله کیک قلبی از انواع بسیار پرطرفدار سابله برای سالگرد ازدواج و ولنتاین است. سابله کیک را به نامهای کوکی عددی، کوکی حروفی و کیک کرمدار هم میشناسند.
طرز تهیه سابله کیک عدد، حروف یا قلبی
فهرست مطالب
مواد لازم
کره نرم شده : ۱۴ قاشق غذاخوری
تخم مرغ : ۱ عدد
پودر قند : ۲/۳ لیوان دستهدار فرانسوی
عصاره بادام (اختیاری) : ۱/۲ قاشق چایخوری
عصاره وانیل : ۱/۲ قاشق چایخوری
آرد : ۱/۲ فنجان
کنجاله بادام : ۳/۴ فنجان
نمک : ۱/۴ قاشق چایخوری
برای پر کردن لایههای سابله کیک:
پنیر خامهای : ۱ لیوان دستهدار فرانسوی
شکر : ۱/۲ یا ۲/۳ فنجان
خامه سنگین : ۱ فنجان
عصاره وانیل : ۱ قاشق چایخوری
تزیین روی کیک : ماکارون فرانسوی، گل، توت
مرحله اول
در یک کاسه، آرد، کنجاله بادام و نمک را با هم الک کنید و کنار بگذارید. در کاسه دیگر کره و پودر قند را به مدت ۲ دقیقه به وسیله همزن برقی با هم بزنید. تخم مرغ، وانیل و عصاره بادام را اضافه کنید، بزنید تا مخلوط شوند. آرد، کنجاله بادام و نمک را که از قبل الک کرده بودید، اضافه کنید و با سرعت کم بزنید تا مخلوط شوند. خمیر به دست آمده را به نصف تقسیم و بستهبندی کنید. خمیرها را حداقل ۱ ساعت در یخچال قرار دهید.
مرحله دوم
فر را با دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم کنید. قالب را آماده کنید و داخل آن را با کاغذ روغنی بپوشانید. سطح کار را آردپاشی کنید. یکی از گلولههای خمیر را با وردنه به ضخامت تقریبا کمتر از ۱ سانتیمتر (۰/۵ سانتیمتر) برسانید. الگوی حرف، عدد یا شکل قلب (اگر سابله کیک را برای سالگرد ازدواج ،نامزدی یا به عنوان کیک و شیرینی ولنتاین درست میکنید) را روی خمیر قرار دهید و دور تا دور آن را با یک چاقو برش دهید. این کار را برای خمیر دوم هم انجام دهید.
مرحله سوم
خمیرهای شکل گرفته را به مدت ۱۲ تا ۱۵ دقیقه در فر قرار دهید تا زمانی که طلایی شوند. سپس خمیرها را از فر خارج کرده و بگذارید تا در دمای اتاق خنک شوند. میتوانید به مدت ۲۴ ساعت آنها را در یخچال قرار دهید تا کاملا خودشان را بگیرند.
برای پر کردن پنیر خامهای
پنیر خامهای و شکر را به مدت ۲ دقیقه با هم بزنید. خامه سنگین و عصاره وانیل را اضافه کنید. ۲ تا ۴ دقیقه با سرعت متوسط همزن بزنید تا ضخیم و خامهای شود. لایه اول کیک را روی سطح قرار دهید و پنیر خامهای را در قیف یک بار مصرف بریزید و روی لایه اول را تزیین کنید. میتوانید کمی گردوی خرد شده و پودر کاکائو را روی خامه بین سابله کیک بپاشید.
سپس لایه دوم را روی خامه قرار دهید و روی آن را هم با خامه و میوه تزیین کنید. شیرینی ماکارون، شکلات، پاستیل، گلهای شکری و میوههایی مثل تمشک و بلوبری برای تزیین روی سابله کیک بسیار پرطرفدار هستند.
فوت و فن طرز تهیه سابله کیک
*کیک سابله را میتوانید به شکل حروف انگلیسی یا با طرحهای مختلف مثل قلب آماده کنید. کیک سابله قلبی یک کیک ولنتاین خاص و شیک و جدید و در عین حال با دستور پخت ساده است.
*طرز تهیه سابله کیک عددی و حروف و قلبی و … بدون فر هم مرسوم است. برای این کار مواد کیک سابله را در یک قالب یک قابلمه مقاوم به گرما بریزید و روی شعله حرارت ملایم رو به متوسط گاز به مدت ۱ ساعت بپزید. در تمام پخت کیک درب قابلمه را برندارید.
*میتوانید از تکههای میوه در کنار خامه برای تزیین روی سابله کیک استفاده کنید.
*یکی از جذابترین تزیینهای سابله کیک، استفاده از سس براق فرانسوی است. میتوانید با سس گلیز به سابله کیکتان، حسابی جلوه دهید.
*این کیک به مدت ۳ روز در یخچال قابل نگهداری است.
منبع : افق کوروش