خبرسازترین عکسهای سلفی ایران و جهان کدامند ؟ + تصاویر
عکس سلفی با گسترش شبکههای اجتماعی به خصوص اینستاگرام رواج پیدا کرد به طوری که واژهنامه آکسفورد، در سال ۲۰۱۳ واژهselfie را واژه سال معرفی کرد.
شاید برای یک بار هم که شده با گوشی شخصی تلفن همراهتان از خودتان عکس گرفته اید و یا گرفتن عکس دسته جمعی ای که خود عکاس هم در تصویر حضور داشته باشد را تجربه کرده اید، پس در این صورت بایدبا واژه سلفی کم وبیش آشنا باشید اما شاید جالب باشد که بدانید عکس سلفی چیست؟ چه کسی برای اولین بار از این واژه استفاده کرد؟ علاقه مندان به گرفتن عکس سلفی بیشتر دختران هستند یا پسران؟ کدام سلفی ها از همه بیشتر سرو صدا به پا کرده است؟ و آیا اساسا گرفتن عکس سلفی زیاد می تواند نشان نوعی اختلال و بیماری باشد یا خیر؟ برای یافتن پاسخ این سوال ها گزارش زیر را تا پایان بخوانید:
عکاسی سلفی (Selfie) در واقع عکسی از خود است که معمولاً با دوربینهای دیجیتال دستی (همراه) گرفته میشود. عکسهای گرفته شده به این روش عموماً برای استفاده در شبکههای اجتماعی به کاربرده میشوند.
اصل واژه «سلفی» نخستین بار در سال ۲۰۰۲ ابداع شد، در آن زمان یک مرد استرالیایی عکسی از خود در اینترنت منتشر کرد و از واژه سلفی استفاده کرد، اما جالب است بدانید که نخستین عکس از خود تاریخ را یک شیمیدان جوان مقیم فیلادلفیا در سال ۱۸۳۹ گرفت، این مرد جوان رابرت کورنلیوس نام داشت،در آن زمان تجهیزات عکاسی مثل امروز نبود به همین خاطر وی با برداشتن پوشش لنز به سرعت در مقابل دوربین عکاسی قرار گرفت و یک دقیقهای در مقابل دوربین ایستاد، تا عکسش را نگاتیو ثبت کند:
یکی دیگر از عکس های سلفی قدیمی عکس مشهور و تاریخی زیر است که به سال ۱۹۲۰ مربوط می شود.
عکس سلفی با گسترش شبکه های اجتماعی به خصوص اینستاگرام ترویج پیدا کرد به طوری که واژهنامه آکسفورد، در سال ۲۰۱۳ واژه selfie را واژه سال معرفی کرد.
بنابراین گزارش، تحقیقات صورت گرفته توسط روانشناسان نشان میدهد، افرادی که تمایل زیادی به تهیه عکس از خود و گذاشتن آنها در سایتهای اجتماعی دارند از اختلالات روانی رنج میبرند، همچنین محققان هشدار میدهند که تمایل بیش از اندازه به تهیه عکس از خود به ویژه در نوجوانان، یک شاخص مرتبط با عدم اعتماد به نفس یا درگیر شدن نوجوان با مشکلات روانی دیگر است.
روزنامه گاردین چندی پیش در گزارشی به تمایل روزافزون کاربران ایرانی شبکههای اجتماعی به انتشار عکسهای موسوم به سلفی پرداخت. گاردین در این باره مینویسد: در حالی که استفاده از تصاویر موسوم به سلفی، پدیده تازهای در غرب نیست، اما اخیرا در ایران به شدت رواج پیدا کرده است.
گاردین تعداد کاربران ایرانی شبکه اجتماعی اینستاگرام که مخصوص انتشار عکس است را بیش از یک میلیون عنوان کرده است، در حالی که ۸۲ درصد این افراد، مرد هستند اما زنان، بیشتر از عکسهای سلفی استفاده میکنند.
عکس های سلفی زیادی در این سال ها از شخصیت های سیاسی، مذهبی، فرهنگی، ورزشی ایرانی و خارجی انداخته شده است و حتی برخی افراد برای گرفتن این عکس ها خطر کردند. در ادامه تعدادی از این تصاویر را مشاهده کنید.
شاید عکس سلفی اوباما و کامرون با تورنینگ اشمیت یکی از جنجالی ترین عکس ها در این زمینه باشد باراک اوباما و دیوید کامرون در روز مراسم درگذشت نلسون ماندلا، عکسی یادگاری با خانم هله تورنینگ اشمیت، نخست وزیر دانمارک انداختند که همسر اوباما در کنار آن ها هست ولی در عکس حضور ندارد.
البته ظاهرا اوباما و سایر شخصیت های سیاسی آمریکا علاقه شدیدی به انداختن چنین عکس هایی دارند.
یکی دیگر از شخصیت هایی که افراد علاقه به گرفتن عکس سلفی با او دارند پاپ است.
عکس زیر نمونه دیگری از عکس های سلفی با شخیت های معروف دنیا است.
از عکس هایی سلفی که با استقبال کاربران شبکه های اجتماعی روبرو شد عکس سلفی در حاشیه جایزه اسکار ۲۰۱۴ بود:
هنرمندان ایرانی هم پس از این عکس در زمان حضو لوتار ماتئوس به ایران عکس زیر را انداختند:
موجِ گرفتن عکس سلفی با شخصیت های سیاسی و هنری ایران هم رسید:
ورزشکاران ایرانی هم تلاش کردند که از این قافله عقب نمانند:
اما با شروع جام جهانی موج جدیدی از عکس های سلفی به راه افتاد:
لی تامسون ۳۱ ساله که مدیر یک آژانس هوایی است با قانع کردن مقامات شهر ریو دی ژانیرو برزیل به بالای سر مجسمه بزرگ و معروف حضرت مسیح رفت و از ارتفاع بلند بر فراز شهر عکس های سلفی گرفت:
در ادامه عکس سلفی تیم های حاضر در جام جهانی را مشاهده می کنید:
عکس سلفی دیگری که در جام جهانی خبرساز شد، عکس این فرد بود که با هر بازیکنی عکس گرفت وی جام جهانی را از دست داد:
عکس سلفی بابازیکنان فوتبال همیشه پر مخاطب بوده است:
شاید این عکس را بتوان احمقانه ترین عکس سلفی دانست که تا کنون گرفته شده است؛ یکی از دانش آموزان دبیرستانی سر جلسه امتحانات نهایی از صندلی بلند شد و جلو همه می ایستد و از خود و دانش اموزان عکس سلفی گرفت.او چند روز بعد با قرار دادن عکس سلفی خود در توییتر نوشت: از همه امتحانات نهایی بازماندم.مدرک دیپلم که نگرفتم هیچ به مدت ۵ سال از امتحان دادن هم محروم شدم.اما ارزشش را داشت:
درحالی که اساس قوانین تصویب شده در اسپانیا، گرفتن عکس شخصی در جریان مسابقات گاوبازی اسپانیا ممنوع است و هر عکس این تخلف را انجام دهد باید حدود ۴ هزار دلار جریمه پرداخت کند، برخی از شرکت کنندگان این مراسم در شرایط سخت از خودشان عکس سلفی گرفتند.
معمولا از سلفی برای نشان دادن وجهه مثبت یک اتفاق استفاده می شود ولی شهروندان تونسی از آن کاملا برعکس استفاده کرده و زشتیهای جامعه خود را نشان دادند:
برخی دیگر از افراد برای گرفتن عکس سلفی جان خودشان هم به خطرمی اندازند:
در ادامه تعداد دیگری از عکس های سلفی را ببینید: