چگونه پولدار شویم؟ / راز پولدار شدن از زبان ۶۵ کارآفرین ثروتمند
صحبتهای آنها الگوی ذهنی ما از موفقیت در تجارت را تغییر خواهد داد.
در طول دو سال و نیم گذشته ما با ۶۵ کارآفرین میلیونر مصاحبه کردهایم و نظر آنها را در مورد رازهای موفقیت جویا شدیم. نتایج این گفتگوها درخشان بود و نکات زیادی را دربر داشت. صحبتهای آنها الگوی ذهنی ما از موفقیت در تجارت را تغییر خواهد داد.
شاید با نگاه به افراد موفق با خودمان فکر کنیم که چرا ما نتوانستهایم به آنجا برسیم. گاهی اوقات نیز پیش میآید که مستقیم از آنها بپرسیم راز موفقیتشان در چه بوده که تا این حد ثروتمند هستند.
حال یک مشکل نیز وجود دارد و آن سلیقهای بودن توصیه آنها است، اما این مشکل راه حلی هم دارد! اگر جامعه آماری بیشتر شود، دیگر سلیقهای بودن معنایی ندارد. بنابراین با اطمینان این هفت مورد را بخوانید و سعی کنید آنها را در زندگی خود پیاده کنید.
۱. هرگز فکر نکنید که شما بیشتر از کارکنانتان میدانید!
وقتی در مورد رئیسی قدرتمند فکر میکنیم، شاید افرادی چون دونالد ترامپ به ذهنمان خطور کند؛ فارغ از فعالیتهای سیاسی اخیر، او در کارش موفق بوده و احتمالا به کارمندانش نیز بها نمیداده است. اما همیشه هم اینطور نیست.
ما این شانس را داشتیم تا با کسی مانند ریچارد برانسون، رئیس و بنیانگذار گروه شرکتهای ویرجین، صحبت کنیم. نحوه ریاست او اصلا ما را متعجب نکرد. او میگوید: «من به حرف تمام کارکنانم گوش میدهم و به آنها اعتماد دارم. اجازه میدهم تا ایدهشان را پیاده کنند. هرگز فکر نکردهام که بیشتر از آنها میدانم.» به همین دلیل او تا این اندازه موفق بوده است.
۲. حساب شده گام بردارید
در حوزه کارآفرینی و ایجاد کسب و کار به مراتب به ما گفته شده تا قدم بزرگی باید برداریم. اما این طور نیست. شما نباید دو گام بردارید و تمام پلهای پشت سرتان را خراب کنید. در مصاحبه با ست گودین، کارآفرین و سخنران اهل ایالات متحده، متوجه شدیم که او دقیقا به همین نکته اشاره دارد. او میگوید که نباید بیگدار به آب زد و باید هوشمندانه گام برداشت. به عبارت بهتر، از مقیاس کوچک و از همین حالا کار خود را شروع کنید.
۳. همیشه هم حق با مشتری نیست!
برخی از کارآفرینان فکر میکنند که دادن حق به مشتری همیشه فلسفهای صحیح به دنبال دارد. اما ما از تیم فریس، مولف پرفروشترین کتاب از نگاه نیویورک تایمز، یاد گرفتیم که همیشه هم حق با مشتری نیست. بنابراین، این کلیشه که باید در هر صورت به حرف مشتری عمل کرد، دیگر منسوخ شده است.
فریس به ما آموخت که نباید اجازه سو استفاده را به مشتری داد. اگر مشتریان بیفایده را کنار بگذاریم، وقت بیشتری برای جذب مشتریان خوب خواهیم داشت که این کار در طولانی مدت باعث درآمدزایی بیشتر میشود.
برای موفقیت نیازی نیست «آلبرت انیشتین» باشید، کافی است «آلبرت انیشتین» را استخدام کنید و به او پول خوبی دهید
۴. نیازی نیست باهوش باشید
افرادی که قصد ایجاد کسب و کار دارند اغلب فکر میکنند که برای موفقیت باید باهوشترین باشند. هوش نیز در حقیقت مانع بسیار بزرگی برای بسیاری از افراد است.
لازم است تا اطمینان حاصل کنید که شرکت شما جزو بهترینها است. با این حال، ما از نیل پاتل، بنیانگذار کیسمتریک، آموختیم که برای موفقیت نیازی نیست باهوشترین باشید؛ کافی است باهوشترین را داشته باشید. در ضمن فراموش نکنید که به او پول خوبی بدهید تا با انگیزه و اشتیاق بیشتری بتواند ایدههایش را برای شما پیاده کند.
۵. در حل مشکلات «خودخواه» باشید
کارآفرینان موفق در شغل خود بیشتر به این فکر میکنند که مشکلات دیگران را حل کنند. اینطور نیست؟ شاید. اما دانای راینگلمان، بنیانگذار وبسایت ایندیگوگو (وبسایتی جهت جمعآوری کمکهای مالی مردمی برای اهداف خیریه و انسان دوستانه)، میگوید که برای موفقیت در تجارت باید به حل مشکلات خودتان تمرکز کنید.
خانم راینگلمان در دهه سوم زندگی خود به مشکلی برخورد که فهمید آن مشکل فقط بر روی خودش تاثیر نمیگذارد؛ به عبارت بهتر، آن مشکل بر روی تمام مردم جهان تاثیر میگذارد و آن «دسترسی ناکارا به سرمایه» است. او هر روز به ایدههایش فکر میکرد، اما به جایی نمیرسید. دلیلش نیز عدم دسترسی به افراد مناسب برای تامین مالی اهدافش بود. او کاملا خودخواهانه، البته به معنای مثبتش، به مشکلاتش فکر کرد. اگر چالشی پیش رویتان است، به احتمال فراوان دیگرانی نیز وجود دارند که آن چالش را تجربه میکنند.
باربارا کورکوران میگوید که یا در حیات خانهتان سرمایهگذاری کنید و یا در کاری که بهترین هستید
۶. در حیات خانهتان سرمایه گذاری کنید!
برای کارآفرینی باید به سرعت بر فرصتهای جدید تمرکز کنید، اینطور نیست؟ مصاحبه ما با باربارا کورکوران نشان داد که تمرکز بر بازارهای ناشناخته، مسیر میانبری برای شکست و ناکامی در تجارت است.
او میگوید: «افرادی را دیدهام که بسیار باهوشتر از من بودند، اما اندازه تمام ثروت من پول از دست دادهاند. میدانید حواسشان به چه چیزی نبود؟ آنها نمیدانستند که باید در حیات خانه خودشان سرمایه گذاری کنند! منظورم از حیات خانه خودشان، همان دانش و تخصصی است که داشتهاند. آنها شنیده بودند که بازارهای دیگر سوددهی خیلی خوبی دارند و به آنجا رفتند، به همین دلیل تمام داراییشان را باختند.»
۷. همه چیز به پول ختم نمیشود
برخی از کسب و کارها فقط به خاطر پول و مسائل مادی راه اندازی میشود، اما خوشبختانه همیشه هم اینطور نیست.
ماری فورلئو، بنیانگذار شبکه Marie TV and B-School، از راز بزرگی پرده برداری کرد: «همه چیز به پول ختم نمیشود. در افراد موفقی که از نزدیک آنها را میشناسم، انگیزههای دیگری دیدهام. همین اشتیاق عمیق آنها است که تفاوتها را رقم میزند.»
اما بر سر افرادی که فقط و فقط به دنبال پول میگردند، چه میآید؟ آنها در نهایت زمین خورده و میبازند.
در مصاحبه با افراد موفق صدها درس آموختیم، اما موارد بالا اصلیترین نکات مشترک آنها بود. اگر قصد دارید شما هم از طریق منطقی و تلاش کردن به آنها بپیوندید، بهتر است نکات فوق را همواره به خاطر بسپارید.
در پارگراف ۶ – در (حیات) خانه تان سرمایه گذاری کنید! حیات به معنای زندگی است و املای (حیاط) صحیح است