سود ۱۳ میلیارد تومانی یک ایرانی فقط در یک ماه

0

نابسامانی و نوسانات بازار ارز، سکه و طلا باعث شد تا عده ای از این موضوع سودهای کلانی را به جیب بزنند که هیچ کار تولیدی قادر به سرازیر کردن این میزان سود کلان در مدت کوتاه به جیب این افراد نبود. در ادامه به ماجرایی خواهیم پرداخت که فردی در مدت یک ماه و با راهکارهایی که بانک مرکزی پیش روی او قرار داد توانست سود ۱۳ میلیارد تومانی نصیب خود کند.

در سال گذشته بود که نابسامانی ها و نوسانات شدید بازارهای ارز، سکه و طلا آغاز شد و دامنه این نوسانات و نابسامانی ها به سال ۹۷ نیز کشیده شد. ماجرا تا آنجا پیش رفت که بانک مرکزی جهت کنترل اوضاع راهکارهایی پیشنهاد نمود. یکی از این راهکارها، پیش فروش سکه با سررسیدهای مختلف بود؛ بنابراین، از ۱۸ فروردین ماه ۹۷ پیش فروش سکه با سررسید یک ماهه یک میلیون ۵۹۰ هزار تومان، سه ماهه یک میلیون و ۵۴۰ هزار تومان، شش ماهه یک میلیون و ۴۷۵ هزار تومان، ۹ ماهه یک میلیون و ۴۱۰ هزار تومان، ۱۲ ماهه یک میلیون و ۳۵۰ هزار تومان، ۱۸ ماهه یک میلیون و ۲۴۵ هزار تومان و دو ساله یک میلیون و ۱۶۰ هزار تومان اعلام شد.

در سوم اردیبهشت ۱۳۹۷ بود که اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور در مراسم رونمایی از سامانه الکترونیکی نیما در بانک مرکزی اعلام کرد، همه افرادی که سکه خرید کرده اند تا دوم اردیبهشت ۱۳۹۷، ۶۵ هزار تن بوده اند که چند میلیون سکه خریده اند که البته برخی از آن ها حتی ۲۶ هزار سکه خرید کرده اند، بنابراین تعداد آن ها محدود است و افراد نمی توانند کاری کنند که اقتصاد ایران به هم بریزد!

فردی که به گفته معاون اول رئیس جمهور توانست با راهکارهای بانک مرکزی ۲۶ هزار سکه خریداری کند، اگر این سکه ها را با سررسید یک ماهه و به قیمت یک میلیون ۵۹۰ هزار تومان خریداری کرده باشد، توانسته است ظرف مدت یک ماه ۱۳ میلیارد تومان سود به جیب بزند؛ چرا که در زمان تحویل این سکه ها، قیمت هر سکه تمام بهار آزادی در بازار آزاد تا دو میلیون و ۱۰۰ هزار تومان به فروش می رسید و این یعنی اختلاف قیمت ۵۰۰ هزار تومانی سکه ها با سررسید یک ماهه با قیمت سکه در بازار آزاد.

حالا پرسش این است که واقعا کدام کار تولیدی با آن همه موانع موجود بر سر راهش، می توانست چنین سودی را به جیب تولیدکننده سرازیر کند؟ قطعاً شما هم به این پاسخ خواهید رسید که هیچ کار تولیدی این میزان سود نخواهد داشت. اما راهکار چیست؟

راهکار این است که به گفته رحیم زارع، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس به این گونه درآمدهایی که بادآورده نصیب افراد می شود، به مانند هر کجای دیگر دنیا ۷۰ تا ۸۰ درصد مالیات بسته شود؛ اما متأسفانه در کشور ما این یک خلأ قانونی است که باید اصلاح شود.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ