بهترین زمان تزریق واکسن آنفولانزا

0

زمان تزریق واکسن آنفولانزا ، واکسن آنفولانزا ۱۴۰۲

بهترین زمان تزریق واکسن آنفولانزا

واکسن آنفولانزا واکسنی است که انسان را علیه ابتلا به بیماری محافظت می کند.هرسال طی دو نوبت، واکسن جدیدی برای آنفولانزای همان فصل ساخته می شود، زیرا این ویروس به سرعت خود را تغییر می دهد. با آنکه اثر بخشی واکسن، سال به سال متفاوت است، اما بیشترشان مصونیت متوسط تا زیادی علیه بیماری ایجاد می کنند.

پیام طبرسی، متخصص بیماری های عفونی با اشاره به اینکه عفونت های تنفسی از یک سرماخوردگی ساده شروع می شود، گفت: این عفونت ها ممکن است به ذات الریه و عفونت شدید دستگاه تنفسی تبدیل شود در حالی که بسیاری از آن ها قابل پیشگیری هستند.

واکسن آنفلوانزا مجله سلامت پیشگیری از آنفولانزا

وی افزود: گرچه برای ذات‌الریه یا پنوموکوک واکسن وجود دارد و می‌تواند از بروز بیماری در افراد در معرض خطر پیشگیری کند، اما هر ساله شاهد بروز شیوع بالا و حتی مرگ و میر ناشی از بیماری آنفولانزا هستیم.

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره به وجود واکسن موثر برای آنفولانزا٬ خاطرنشان کرد: تزریق به موقع این واکسن در پیشگیری بسیار کمک کننده است و نقش موثری در جلوگیری از مرگ و میر و بستری افراد دارد.

طبرسی با تاکید بر ضرورت تزریق واکسن آنفولانزا برای افراد در معرض خطر٬ توصیه کرد: سالمندان بالای ۶۵ سال و افراد مبتلا به بیماری‌های نقص سیستم ایمنی یا سرطان، دیابت، بیماران قلبی، کلیوی، کبدی و ریوی حتما در آستانه فصل پاییز و روز‌های ابتدایی مهر واکسن آنفولانزا را تزریق کنند.

به گفته وی در صورت تزریق واکسن آنفولانزا زودتر از این بازه زمانی ممکن است ایمنی‌زایی طولانی تا پایان زمستان در فرد ایجاد نشود. همچنین اگر واکسن دیرتر از این بازه زمانی تزریق شود امکان دارد ایمنی‌زایی دیرتر از موعد مورد نظر ایجاد شود که بی‌فایده است.

پیام طبرسی بیان کرد: هر سال معمولا موج شیوع آنفولانزا در ایران از اواسط مهرماه آغاز می‌شود و ممکن است چندین موج دیگر نیز تا پایان سال تکرار شود.

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری گفت: امسال هم مانند سال گذشته واکسن ایرانی آنفولانزا نیز در دسترس مردم قرار دارد که مطالعات انجام شده بر روی واکسن نوترکیب ایرانی نشان داده است که اثربخشی لازم وجود دارد و این واکسن تاییدیه وزارت بهداشت را نیز اخذ کرده است.

طبرسی با اشاره به تولید واکسن ایرانی فلوگارد با فناوری نوترکیب افزود: در فناوری نوترکیبی، بازطراحی قطعات مختلف ویروس آنفولانزا در شرایط خاص انجام می‌شود.

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری افزود: سویه‌های ویروس آنفولانزا که در برخی کشور‌ها درماه‌های قبل در چرخش و گردش بودند توسط سازمان جهانی بهداشت شناسایی شده و به تولیدکنندگان واکسن معرفی می‌شود و سازنده واکسن نیز بر اساس آن واکسن آنفولانزا را برای مدت پیش رو تولید می‌کند.

به گفته وی تیپ‌های شایع ویروس آنفولانزا در کشور‌های نیمکره جنوبی که زمستان را پشت سر گذاشتند از سوی سازمان جهانی بهداشت به کشور‌های سازنده واکسن در نیمکره شمالی اعلام می‌شود.

طبرسی به افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند و در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های عفونی دستگاه تنفس هستند، توصیه کرد رعایت نکات بهداشتی، پیشگیری و استفاده از ماسک را جدی بگیرند.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ