محمد رستمی صفا کیست و اهل کجاست +عکس

2

محمد رستمی صفا بدهکار بانکی محمد رستمی صفا اصالتا اهل کجاست ثروت محمد رستمی صفا چقدر است فرزندان محمد رستمی صفا مهدی رستمی صفا و امیرحسین رستمی صفا

محمد رستمی صفا کیست

محمد رستمی صفا متولد ۱۳۲۶ در تهران است و مالک گروه صنعتی رستمی صفا و ابربدهکار بانکی بخش غیردولتی به سیستم بانکی کشور است. محمد رستمی صفا از پیمانکاران قدیمی شرکت ملی گاز است .

محمد رستمی‌صفا در حالی شرکت‌های خود را در دهه هشتاد توسعه می‌داد و کارخانه‌های مختلفی را تاسیس می‌کرد که اتهامات او در زمینه فساد اقتصادی نیز از میانه این دهه آغاز شده بود.

گروه صنعتی‌صفا، فعالیت خود را در دهه هشتاد در زمینه‌های مختلفی همچون: صنایع فولاد، سازه‌های فلزی، صنعت پلیمر، سیم و کابل، نوشت‌افزار، صنایع غذایی و آموزش علمی-کاربردی گسترش داد.

سرمایه‌گذاری‌های گروه صنعتی‌صفا تا جایی ادامه پیدا کرد که از آن به عنوان یکی از رقبای شرکت فولاد مبارکه اصفهان و بزرگ‌ترین شرکت خصوصی تولید لوله و پروفیل نام می‌بردند.

محمد رستمی‌صفا در طی سال‌های ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۷ از طریق تاسیس شرکت‌ها و کارخانه‌های متعدد داخلی و خارجی، شروع به دریافت تسهیلات و اعتبارات ریالی و ارزی در داخل و خارج از کشور و از بانک‌های مختلف کرده است.

میرحسین رستمی صفا کیست مهدی رستمی صفا کیست ثروت محمد رستمی صفا بیوگرافی محمد رستمی صفا بیوگرافی عبدالله طالبی اسامی بدهکاران کلان بانکی

محمد رستمی صفا و خرید سهام بانک پارسیان از ایران خودرو

محمد رستمی صفا، ۲۸ شهریور ۱۳۸۵ موفق شد ۲۸.۸ درصد سهام بانک پارسیان را که در مالکیت ایران خودرو بود، به ارزش حدود ۲۹۳ میلیارد تومان بخرد. این معامله نام دومین معامله بزرگ آن زمان بورس ایران پس از معامله صدرا را به خود گرفت اما ۱۳ روز بعد یعنی ۱۰ مهر، بورس معامله یاد شده را به دلیل دیر رسیدن ضمانتنامه لغو کرد.

اما او چگونه می‌خواست سهام بانک پارسیان را خریداری کند؟ وی از بدهکاران سنگین بانک پارسیان بوده و با اخذ وام از این بانک مبلغ ۲۹۳ میلیارد تومان از وجوه خود بانک برای خرید بانک هزینه کرد.

اینجا بود که نام عبدالله طالبی، مدیرعامل سابق بانک پارسیان به میان آمد و بررسی‌های احتمالی بعدی دست داشتن طالبی را مشخص کرد و سرانجام بانک مرکزی صلاحیت طالبی را با استناد به مصوبه شورای پول و اعتبار سلب و وی همراه یک عضو دیگر هیأت مدیره، از کار برکنار شد.

استناد اصلی بانک مرکزی برای برکناری طالبی، یکی از بندهای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ بود که بانکداری و در اختیار گرفتن سهام بیش از ۱۰ درصد یک بانک را برای اشخاص حقیقی محدود می‌کرد و روشن است با رقم ۲۸.۸ درصد معامله پارسیان در تضاد بود. هرچند مسائل دیگری از جمله حفظ حقوق سهامداران جزء و غیره نیز از دلایل برکناری مدیرعامل بانک پارسیان مطرح شد. با این حال، با تغییر در هیأت مدیره بانک پارسیان، سر و صداها خوابید و حتی هیچ خبری درباره سرنوشت رستمی و طالبی و پول‌هایی که احیاناً باید به بیت المال بازمی گشت، منتشر نشد.

شرکتهای محمد رستمی صفا

شرکت سرمایه گذاری صفا با شناسه ملی ۱۰۱۰۳۰۵۸۶۲۵

شرکت گروه صنعتی صفا با شناسه ملی ۱۰۱۰۲۵۸۰۶۲۸

شرکت تولیدی حامیران با شناسه ملی ۱۰۱۰۰۹۱۴۹۵۰

شرکت صنعت پلیمر اهواز با شناسه ملی ۱۰۸۶۰۸۰۱۶۱۶

شرکت کارخانجات سیم و پودر جوش صفا با شناسه ملی ۱۴۰۰۴۶۳۴۴۲۹

محمد رستمی‌صفا، در طول فعالیت خود، تحت عنوان رئیس هیات مدیره و مدیریت این شرکت‌ها تسهیلات و اعتبارات دریافت کرده است:

  • رئیس هیات مدیره شرکت نورد و پروفیل ساوه
  • رئیس هیات مدیره شرکت گروه صنعتی آمل
  • هیات مدیره شرکت صنعتی و تولیدی استاد
  • رئیس هیات مدیره شرکت خیام استیل
  • رئیس هیات مدیره و مدیر عامل شرکت نورد و لوله صفا
  • رئیس هیات مدیره شرکت نورد و گالوانیزه سروش ری
  • مدیر عامل و رئیس هیات مدیره شرکت نورد و پروفیل ساوه
  • مدیر عامل شرکت نورد و لوله صفا طوس

رستمی‌صفا و بستگان او در کارخانه‌های دیگری نیز رئیس یا ذینفع بودند و در برخی موارد از طریق آن‌ها تسهیلات دریافت می‌کردند:

  • کارخانه‌های نورد و لوله کارون
  • کارخانه‌های کشت و صنعت صفا در محموداباد
  • کارخانه‌های ذوب آهن و نورد البرز (شرکت فولاد البرز تاکستان سابق)
  •  شرکت نورد و لوله صفا توس
  •  شرکت نورد و لوله ساوه
  • مدیر شرکت نورد و لوله ادپیکو در شهر ابوظبی امارات عربی
  • شرکت ساتیکو
  •  شرکت الفا استیل
  •  کارخانه‌های سازه‌های فلزی و ماشین آلات صفا
  • سازه‌های فلزی صفا
  • ضامن و ذینفع اصلی تسهیلات ارزی و ریالی شرکت برادران مجدپور و مرتضی رمضانی‌قمی

دادگاه محمد رستمی صفا

در تاریخ۲۰ فروردین ۱۳۹۹ بود که شعبه ۶ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۲۸ تهران، قرار جلب به دادرسی پرونده محمد رستمی‌صفا را صادر کرد. طبق این قرار، در اجرای ماده ۲۶۴ قانون آیین دادرسی کیفری ختم تحقیقات مقدماتی اعلام شد و محمد رستمی‌صفا مالک گروه صنعتی رستمی‌صفا و اشخاص حقیقی و حقوقی وابسته به او، طبق گزارش‌های معاون حقوقی سازمان اطلاعات سپاه و با شکایت بانک‌های پارسیان، ملی، تجارت، سپه و توسعه صادرات از دادسرای امور اقتصادی تحت تعقیب قرار گرفتند و پرونده جهت ادامه رسیدگی به بازپرسی ارسال شد.

بر اساس قرار صادره، محمد رستمی‌صفا یک بدهکار دانه درشت بانکی بوده که از سال ۱۳۸۱ نسبت به تادیه بدهی‌های خود به دلایل نامعلومی خودداری کرده و با تبدیل مقداری از تسهیلات دریافتی به ارز، مبالغی را به خارج کشور منتقل کرده و اقدام به سرمایه‌گذاری کرده است.

میرحسین رستمی صفا کیست مهدی رستمی صفا کیست ثروت محمد رستمی صفا بیوگرافی محمد رستمی صفا بیوگرافی عبدالله طالبی اسامی بدهکاران کلان بانکی

شاکیان پرونده گروه رستمی صفا

شاکیان پرونده رستمی صفا عبارتند از:
–    بانک پارسیان
–    بانک ملی
–    بانک تجارت
–    بانک توسعه صادرات
–    بانک سپه
قوه قضاییه در کنار رسیدگی به این پرونده به دنبال بازگشت مطالبات به شبکه بانکی کشور نیز بوده است.

تخلفات گروه رستمی صفا

طبق گزارش ضابطان قضایی، گزارشات واصله و شکایت مدیران بانک پارسیان و اطلاعات جمع‌آوری شده از سایر بانک‌های دولتی و خصوصی، رئوس تخلفات محمد رستمی صفا عبارتند از:

– خودداری از پرداخت معوقات بانکی
– خروج سرمایه از کشور
– ارائه گزارش خلاف واقع به بانک‌ها
– دیسکانت اعتباری اسنادی

رستمی‌صفا با توسل به تهیه اسناد خلاف واقع نسبت به جذب تسهیلات ارزی کشور اقدام کرده و از طریق گشایش اعتبارات اسنادی و عدم انجام واردات کالا، ارقام قابل توجهی را از کشور خارج کرده است.
رستمی‌صفا علاوه بر سرمایه‌گذاری عظیم در امارات متحده عربی بخشی از ثروت خود را در کشور‌های آمریکا، انگلیس و سوئیس سرمایه‌گذاری کرده است.ب

یشتر بخوانید: عمده تخلفات گروه رستمی‌صفا چه بوده است؟ / از خودداری از پرداخت معوقات بانکی تا خروج سرمایه از کشور

جزییات تخلفات گروه رستمی صفا در راستای دریافت تسهیلات و اعتبارات

  • ارائه اطلاعات خلاف واقع جهت اخذ تسهیلات
  • ارائه فاکتور‌های صوری
  • ارائه صورت‌های مالی ساختگی
  • عدم واردات کالا‌های مورد ادعا به منظور دریافت اعتبارات ارزی
  • عدم ارائه اسناد مثبته گمرکی در خصوص گشایش‌های اعتباری
  • مصرف تسهیلات در غیر از محل خود
  • تخلفات ناشی از تبانی متهم با برخی مدیران ارشد و میانی بانک‌ها
  • ارسال اطلاعات خلاف واقع به بانک مرکزی
  • بیش ارزش‌گذاری ملک‌های تهاتری
  • عدم توجه به تسویه بدهی بانک از محل تسهیلات بانکی
  • عدم توجه به تذکرات بانک مرکزی در عدم پرداخت تسهیلات به متهم
  • تخلفات متعدد جهت پنهان کردن موضوع معوقات متهم
  • اخذ تسهیلات از سیستم بانکی به نام نزدیکان و معتمدین

رای دادگاه متهمان اصلی پرونده گروه رستمی‌ صفا

طبق رای دادگاه با ذکر مستندات قانونی آن، متهمان اصلی این پرونده به مجازت‌های زیر محکوم شدند:

– محمد رستمی‌صفا: ۱۵ سال حبس و رد مال به بانک‌های پارسیان، توسعه صادرات، سپه، تجارت، ملی و بانک ملی شعبه هامبورگ، طبق مبلغ مشخص در دادنامه

-مهدی رستمی‌صفا:۲۰ سال حبس و رد مال به بانک‌های پارسیان، توسعه صادرات و سپه طبق مبلغ مشخص در دادنامه

-امیرحسین رستمی‌صفا: ۱۲ سال حبس و رد مال به بانک‌های سپه طبق مبلغ مشخص در دادنامه محکوم شدند.

متهمان به محرومیت از هرگونه خدمات دولتی نیز محکوم شدند. رأی صادره حضوری و قطعی بوده است. رای سایر متهمان نیز توسط قاضی دادگاه صادر شده است. در خصوص سایر اتهامات مذکور در کیفرخواست از جمله ادعای بانک پارسیان مبنی بر مازاد بر مبلغ ارزی و ریالی محکوم به، پرونده مفتوح به رسیدگی است.

منبع : میزان

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

نظرات شما ( 2 )
  1. رضا حسینی می گوید

    همین آقای رستمی صفا که شما ایشان را به عنوان ابر بدهکار بانکی و مفسد اقتصادی معرفی کردید یکی از بزرگترین کار آفرینان کشور است. هزاران جوان را مشغول به کار کرده است و هزاران خانواده از سفره آقای رستمی صفا روزی می خورند. من کارمند و کارگر ایشان نبوده و نیستم. اما از سال ۷۵ این عزیز بزرگوار را می شناسم. بسیار بسیار دست به خیر دارند. دست خیلی از آدمهای بدبخت و بیچاره را گرفته اند. نمونه اش خود من بهار سال ۷۴ ازدواج کرده بودم اما تا پاییز سال ۷۵ توی خونه ام نه فرش داشتم نه یخچال. از طریق یک آشنایی به آقای رستمی صفا معرفی شدم رفتم پشت ساختمان صفا واقع در بلوار کشاورز یک دستگاه یخچال یک تخته فرش بهم دادند. نه فقط من ، خبر دارم دست خیلی ها را گرفته. برای اون کارگران نمک نشناسش خونه سازمانی ساخته بود با بهترین مصالح و متریال که از آلمان براشون آورده بود. اما همون کارگرها همین که دو ماه حقوقشون عقب افتاده بود شورش کرده بودند و جاده ساوه را بسته بودند.‌چرا نمی گید سیاستهای غلط اقتصادی دولت یک شبه بزرگترین کار آفرینان کشور را به خاک سیاه می نشاند فقط بلدید تیتر بزنید مفسد اقتصادی و ابر بدهکار بانکی؟! مطمئن باشید خدای این همه آدم بدبخت و بیچاره که آقای رستمی صفا دستشون را گرفته حافظ و پشتیبانش هم هست حتی اگه توی آتیش هم بره. من یکی تا روزی که بمیرم دعای خیرم بدرقه راهشونه.

    1. خالق می گوید

      خرج چو از میهمان بود حاتم طایی بودن آسان بود.
      از جیب اش که کار آفرینی نکرده حق یک ملت را گرفته و تعداد محدودی همچون تو را در ازای کار حقوق داده.
      خو تو اگر سهمت را از پولی که رستمی صفا گرفته می گرفتی بدون کار کردن صاحب همه چیزهایی که الان داری می شدی.