شامی مخصوص رودبار ،خوشمزه و لذیذ / طرز تهیه و مواد لازم
طرز تهیه شامی مخصوص رودباری ، غذای سالم و خوشمزه
مواد لازم جهت تهیه شامی رودباری برای ۵ نفر :
گوشت گوساله چرخ شده ۳۰۰ گرم
پیاز متوسط ۲ عدد
سبزی معطر ( جعفری و گشنیز ) به میزان لازم
روغن زیتون به میزان لازم
گلپر پودر شده به میزان لازم
نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه شامی رودباری :
گوشت چرخ شده را با پیاز رنده شده و آب گرفته شده، نمک، فلفل، گلپر و سبزیجات معطر مخلوط کرده و ورز می دهیم.
پس از ۱ تا ۲ ساعت استراحت در یخچال، گوشت را بصورت قالبی کرده و در روغن زیتون سرخ میکنیم.
گوجه رنده شده را در روغن تفت می دهیم. سپس آب گرم به آن اضافه کرده، شامی ها را داخل آن چیده و آن را دم میگذاریم.
(روی حرارت ملایم حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت) این غذا را میتوان با برنج یا نان سرو کرد.
و یا
به اندازه یک نارنگی کوچک از مواد شامی را بردارید و در دست یا داخل قالب گرد آن را پهن کنید. مقداری روغن در تابه بریزید و شامیها را در آن سرخ کنید و کنار بگذارید. گوجههای رنده شده را همراه ربگوجه در یک قاشق روغن تفت دهید و یک قاشق از سبزی معطر خرد شده را به آن بیفزایید. کمی نمک و زردچوبه را هم اضافه کنید و بگذارید روی حرارت ملایم بجوشد و غلیظ شود. سپس شامیها را درون این سس بینظیر و خوشمزه بگذارید و حرارت را کم کنید. در ظرف را بگذارید تا کمکم بپزد. در انتهای کار ۲ قاشق روغن زیتون را به مواد اضافه کنید تا دو دقیقه هم با روغن زیتون بجوشد و بعد آن را از روی حرارت بردارید. چون روغن زیتون نباید زیاد حرارت ببیند. این شامی لذیذ را میتوانید همراه کتهای که از قبل آماده کردهاید یا با نان در کنار جمع صمیمی خانواده سرو کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید. بفرمایید، نوشجان.