پیاز را در یخچال نگذارید +آنچه از پیار نمی دانید
به هیچ وجه پیازی که در یخچال مانده مصرف نکنید زیرا تمام میکروب های یخچال را به خود جذب کرده و موجب عفونت چشم، روده و معده می شود.
اگر پیاز بیش از مصرف روزانه خود را خریده اید و یا قصد مسافرت داشته و نمی دانید با پیازهای موجود چه کار کنید، می توانید از روش فریز کردن برای نگهداری آن استفاده کنید.
پیاز را می توان برای استفاده های بعدی در فریزر منجمد کرد، اما اگر از آنها تنها برای پخت و پز استفاده می کنید، مقداری از بافت خود را از دست می دهند و کمی له می شوند. (اگر پیاز خام نیاز دارید؛ تازه ی آن را استفاده کنید.) باید بدانید که با گذشت زمان طعم پیاز از بین می رود، ولی اگر مدت زمان زیادی از فریز کردن آنها نگذشته باشد، طعم خود را حفظ می کنند. با این حال اگر پیاز را بیش از مقداری که برای غذایتان نیاز دارید خرد کرده اید، و می دانید که به این زودی ها آن را استفاده نخواهید کرد، فریز کردن مقدار باقی مانده، راه خوبی برای ذخیره کردن آن است.
پیاز هم خاصیت دارد؟
البته! پیاز سبزی پر خاصیتی است؛ چون ویتامین C و برخی از ویتامینهای گروه B را دارا بوده و خاصیت ضدعفونیکنندگی دارد. جالب است بدانید که هر ۱۰۰ گرم از این سبزی دارای ۲۶ میلیگرم ویتامین C و حتی ۲۶۰ میلیگرم پتاسیم، ماده معدنی است که به کنترل فشار خون کمک میکند. علاوه بر همه اینها، این مقدار سبزی دارای ۲۵ کیلوکالری انرژی نیز هست. شاید شنیده باشید که در گذشته گفته میشد اگر مسافرت میروید حتما در شهری که وارد میشوید پیاز آن شهر را بخورید. این حکایت، هم به خاطر جذب ویتامینهای موجود در این سبزی بود و هم به خاطر خاصیت ضدعفونیکنندگی آن. اما وقتی پیاز سرخ میشود عمده ویتامین آن (به ویژه ویتامین C و گروه B) را از دست میدهد. در ضمن، پیاز بهعنوان سبزی منبع فیبر هم هست و به کارکرد طبیعی دستگاه گوارش کمک میکند. پس میتوان آن را به عنوان یک همراه غذای پرفیبر (۲ گرم فیبر در هر ۱۰۰ گرم پیاز) میل کرد.
خب، این به مدت زمان و نحوه نگهداری پیاز بستگی دارد. اصولا اگر پیاز برای مدت کوتاهی بیرون بماند، اشکالی ندارد اما اگر پوستاش کنده و مغز آب دارش قطعه قطعه شود، مثل هر ماده غذایی دیگر به سرعت آلودگی محیطی پیدا خواهد کرد.
اگر برای مدت کوتاه (یکروز) در یخچال باشد، اشکالی ندارد اما بیشتر از آن ممکن است سبب آلوده شدن ثانویه دیگر مواد غذایی از جمله فیله مرغ شود.
سرخ کردن اگر در حد تفت دادن باشد، اشکالی ندارد اما سرخ کردن پیاز در حدی که کاملا قطعات خردشدهاش قهوهای شوند؛ نه تنها سبب از بین رفتن ارزش غذایی این سبزی میشود، بلکه همه فیبرهای آن نیز میسوزد و دیگر به عنوان یک ماده غذایی موثر و مفید نخواهد بود. بنابراین، یک تفت مختصر که به بهتر شدن طعم و مزه غذا کمک کند، منعی ندارد. البته برای این کار توصیه میشود از کمی روغن مخصوص سرخ کردن استفاده کنید.
اصولا ما هیچگاه توصیه نمیکنیم موادغذایی پخته را به مدت طولانی در یخچال یا فریزر نگهداری کنند چون همیشه احتمال بروز آلودگی وجود دارد. اگر کسی میخواهد مواد غذایی را برای مدت طولانی نگه دارد باید حتما خام باشند چون مواد غذایی خام اگر آلودگی هم داشته باشند، در حین پخت و حرارت دیدن میکروب و سموم میکروبی آنها از بین میرود. تقریبا در تمامی روشها جز کباب کردن مستقیم روی شعله، موادغذایی حرارت ۱۰۰ درجه را به مدت نیم ساعت تحمل میکنند و معمولا مقاومترین سموم میکروبی در این مدت نابود میشوند. وقتی سبزی از قبل پخته باشد و در یخچال نگهداری شود معمولا موقع مصرف تنها گرم میشود و میزان حرارت کم و کوتاه خواهد بود. پس اگر آلودگی در آن وجود داشته باشد در چنین شرایطی دیگر میکروب و سم اش از بین نمیرود. پس بهتر است که موادغذایی پخته برای مدت طولانی در یخچال و یا فریزر نگهداری نشوند، بلکه تازه به تازه برای طبخ انواع غذاها مورد استفاده قرار گیرند.
خب، بهطور معمول، اگر میخواهید از خواص سبزیجاتی مثل پیاز به نحو شایستهای استفاده کنید بهتر است از انواع تازه آنها بهره ببرید؛ به خصوص که هرچه از زمان فرآیند آنها (حتی به روش استاندارد) بگذرد، ارزش تغذیهای خود را از دست خواهند داد.