سالار آقاخان فرزند کیست؟ اهل کجاست؟ +عکس

1

سالار آقاخان به کجا و چگونه فرار کرده است؟ چند سال دارد

معرفی

سالار  آقاخانی فرزند فیروز، فاقد شهرت، شغل کارگزار، متولد ۱۳۷۰، دارای تابعیت ایرانی و مذهب شیعه، مجرد و فاقد سابقه کیفر است.

اتهام

متهم به مشارکت در اخلال در نظام ارزی و پولی کشور از طریق قاچاق عمده ارز به صورت شبکه‌ای و سازمان یافته در حد کلان به میزان ۱۵۹۸۰۰۰۰۰ دلار و ۲۰۵۰۰۰۰۰ یورو و دو پرداخت رشوه به میزان ۱۱۸ هزار دلار به متهم میثم خدایی و نیز پرداخت رشوه به متهم سید رسول سجاد مدیر بین الملل معاونت ارزی بانک مرکزی بابت خرید یک دستگاه رنو به قیمت ۳۰ میلیون تومان، یک جفت ساعت امگا به مبلغ ۳۲ میلیون تومان، پرداخت هزینه سفر هوایی به کیش و اقامت در هتل برای نامبرده و اعضای خانواده است و آزاد با تودیع وثیقه است.

مدیران بانک مرکزی سالار آقاخانی کجاست سالار آقاخان کیست اسامی مفسدان اقتصادی اخبار بانک مرکزی

فرار سالار آقاخان

سالار آقاخانی نام یکی از کارگزاران بانک مرکزی است که در تاریخ ۲۰ اسفند ۹۶ از سوی پلیس آگاهی در محل کارش دستگیر شد. یعنی دقیقاً زمانی که اوج برخورد با دلالان بازار ارز بود، توسط پلیس آگاهی شناسایی و دستگیر می‌شود. بعد از دستگیری، براساس آنچه پیشتر معاون اول قوه‌قضائیه گفته، بازپرس وقتی می‌بیند بانک مرکزی و معاونت اقتصادی وزارت اطلاعات، آقاخان را تأیید می‌کنند و می‌گویند اقداماتش با هماهنگی آن‌ها بوده، او را آزاد می‌کند و آقاخان نیز از این فرصت سوءاستفاده کرده و تا همین امروز متواری است؛ یعنی بر خلاف آنچه تصور می‌شود، آقاخان در جلسات دادگاهی که این روز‌ها برای مسئولان و مقامات سابق بانک مرکزی از جمله سیف و عراقچی برگزار می‌شود و متهم ردیف اول پرونده نیز هست، حضور ندارد و محاکماتش غیابی است.

سالار آقاخان، ‌پس از اینکه با قید وثیقه در اسفندماه سال ۹۶ از زندان آزاد شده، ‌بار دیگر اوایل مردادماه سال گذشته بازداشت شده است. اما باز هم با قید وثیقه آزاد شده است. او در واقع کسی است که از نظر دادگاه «عامل قاچاق و فروش ارز در بازار به قیمت بالاتر» شناخته می‌شود.

روزنامه جمهوری اسلامی در این باره پیش از این خبر داده بود که «سالار آقاخان ممنوع المعامله نبوده و به همین دلیل موفق شده تا تمام اموال خود را بفروشد و به خارج از کشور برود و معلوم نیست اموال مکتسبه‌ای که دستگاه قضایی آنها را ناشی از تخلف قاچاق می‌داند، به کجا برده است.جالب‌تر اینکه سه همدست وی که در بازار اقدام به فروش یا به قول دادگاه قاچاق دلار می‌کرده‌اند، متواری شده و ظاهرا در خارج از کشورند.»

برمبنای کیفرخواست، او در جریان تلاطمات بازار ارز که از سال ۹۶ آغاز شد؛ طی همکاری با بانک مرکزی، ارز را در بازار فردایی به فروش می‌رساند تا از این طریق بانک مرکزی بتواند نرخ ارز را تحت کنترل درآورد. البته سابقه همکاری آقاخانی با بانک مرکزی به سال ۹۴ باز‌می‌گردد.

آقاخانی همچنین در سال ۹۵ طی نامه‌ای رسمی از سوی صرافی بانک انصار به عنوان نماینده این صرافی به بانک مرکزی معرفی می‌شود. به این ترتیب، در سال ۹۶ که بازار ارز رو به آشفتگی می‌رفت، آقاخانی به عنوان یک مهره مهم در بانک مرکزی وظیفه فروش ارز فردایی و کمک به مدیریت بازار را بر عهده گرفت. شرایط بازار ارز در نیمه دوم سال ۹۶ حساس بود و در مقطعی که با دی‌ماه و شرایط خاص آن زمان مصادف شده بود، بانک مرکزی تصمیم گرفت در بازار فردایی حضور داشته باشد تا قیمت‌ها کنترل شود.

اما این تزریق ارز نباید در لباس بانک مرکزی اتفاق می‌افتاد از این‌رو با آقاخانی صحبت شد که بدون آنکه کارمزدی دریافت کند؛ ارز مورد نظر را در بازار به فروش برساند و ریال آن را به بانک مرکزی بازگرداند. او با قید اینکه مبلغی را باید برای تأمین ماشین مخصوص حمل پول و گرفتن چند محافظ دریافت کند، انجام این کار را پذیرفت و بنا شد به ازای هر دلار، دو تومان بابت هزینه‌ها به او پرداخت شود. البته بر اساس آنچه در کیفرخواست قرائت شد، مجموع این وجوه نیز در نهایت به بانک مرکزی بازگردانده شده است.

بانک مرکزی پس از این توافق فرایند تأیید صلاحیت آقاخانی را با وزارت اطلاعات آغاز کرد و پس از اخذ تأییدیه کار آغاز شد. در مجموع از آذر ۹۶ تا اسفند آن سال طی ۱۶ روز ۲۸ مرحله ارز در بازار فردایی عرضه شد و رصد قیمت‌ها نشان می‌دهد نرخ‌ها در محدوده چهار هزار تومان کنترل شد. اما در این بازار، دلالان زیادی نیز فعالیت داشتند که بر تلاطمات نرخ ارز دامن می‌زدند؛ بنابراین پلیس آگاهی تصمیم به ورود به بازار و دستگیری دلالان می‌گیرد. ۲۰ اسفند آن سال پلیس آگاهی سالار آقاخانی را در محل کارش دستگیر می‌کند، اما پس از آنکه بانک مرکزی و وزارت اطلاعات طی نامه‌ای رسمی اعلام می‌کنند آقاخانی کارگزار بانک بوده، آزاد می‌شود.

مبلغ وثیقه سالار آقاخان

البته برای آزادی او وثیقه‌ای پنج میلیارد تومانی در نظر گرفته می‌شود و با گرفتن وثیقه در تاریخ ۲۷ اسفندماه آزاد می‌شود. پس از آن کلا مداخله بانک مرکزی در بازار فردایی متوقف می‌شود و آقاخانی نیز پس از آزادی در اسفند ۹۶، طبق روال همکاری چندساله خود با بانک مرکزی، به فعالیت در زمینه اقدامات بین‌المللی برای بانک مرکزی ادامه می‌دهد، اما او بار دیگر در مرداد ۹۷ به همان اتهامی که اسفندماه ۹۶ به او وارد شده بود، بازداشت می‌شود.

آقاخانی بار دوم حدود هشت ماه در بازداشت می‌ماند و نهایتا در اسفند ۹۷ با قید وثیقه ۱۵ میلیاردتومانی آزاد می‌شود. او هشت ماه در اختیار قوه قضائیه بوده و زمانی که آزاد شده، ممنوع‌الخروج نبود و بر اساس اظهارات منابع مطلع، او به صورت رسمی در ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ از طریق فرودگاه امام‌خمینی به عراق رفته است. نکته‌ای که منابع مطلع بر آن تأکید دارند، آن است که او در این پرونده خلافی مرتکب نشده و فقط به عنوان عامل بانک مرکزی تحت نظارت وزارت اطلاعات وظایفی که برعهده‌اش گذاشته شده را انجام داده است. استدلال آن‌ها نیز کیفرخواستی است که قرائت شده است چراکه در کیفرخواست هیچ اتهامی درخصوص گم‌شدن مبالغ پول و یا بازگردانده نشدن مبالغ به بانک مرکزی ذکر نشده است. ظاهرا عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی، نیز در مکاتبات رسمی، اقدامات سالار آقاخانی را تأیید کرده است.

منبع : رونامه شرق و اعتماد

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

1 نظر
  1. علی خالقی می گوید

    دراین موارد که الحمدلله به وفور یافت میشود درایران!!
    باید سرچشمه ،وآنهایی که این مفسدین رافراری و برایشان بلیط هواپیما می خرند،یا از مرز عبورشان می دهند:
    که از رفیق‌دوست وزنی صدرو رجوی وخاوری وغیره شروع و
    تا قیام حضرت مهدی هم ادامه خواهد داشت را( باید خشک) کرد.
    یعنی این مفسدین به امید آنها که در (((( نهاد ریاست‌جمهوری ویادر نهادمجلس یا… وقوه ی قضائیه ویادرنهاد مرزبانی انتظامی کشور هستند))))
    این فسادهاراوشریک با آنها انجام می دهند!

    باید از آنها مطالبه شود!