طرز تهیه شیرینی نخودچی با کره
طرز تهیه شیرینی نخودچی با کره ، شیرینی نخودچی در توستر ، طرز تهیه شیرینی نخودچی در خانه ، دستور شیرینی نخودچی ساده ، طرز تهیه شیرینی نخودچی به روش ساده ، طرز تهیه شیرینی نخودچی با کره ، طرز تهیه شیرینی نخودچی مخصوص عید
برای همه ما شیرینی نخودچی یادآور خاطرات خوب در بهترین روزهای سال یعنی عید نوروز هست و قطعاً شیرینی این روز های خاص و دوست داشتنی رو برامون دوچندان میکنه. چه بهتر که بتونیم این شیرینی نوستالژیک و سنتی ایرانی رو تو خونه درست کنیم و کم کم برای عید نوروز و پذیرایی از عزیزانمون آماده بشیم.
مواد لازم برای تهیه شیرینی نخودچی
- آرد نچودچی مرغوب ۵۰۰ گرم
- کره یا روغن صاف قنادی ۲۵۰ گرم
- پودر قند یا شکر ۲۰۰ گرم
- زعفران ساییده و حل شده ۱ قاشق غذاخوری
- هل ساییده ۱ قاشق چایخوری
- پودر یا خلال پسته برای تزیین
- هل ساییده ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه شیرینی نخودچی بازاری
کار رو با هم زدن کره یا روغن شروع می کنیم. اگر از روغن صاف قنادی یا کره استفاده کردین، حتماً اجاره بدین تا در محیط آشپزخونه نرم بشه. سپس اون رو داخل کاسه ای مناسب می ریزیم و با همزن یکی دو دقیقه هم میزنیم.
وقتی که هم زدیم تا کمی یکنواخت شد، پودر قند یا شکر دانه ریز رو اضافه میکنیم و حدوداً ۴ تا ۵ دقیقه با هم زن می زنیم تا پودر قند کاملاً به خورد کره یا روغن بره.
همونطور که حتماً می دونین، همزدن خوب و کافی کره، باعث هوادهی مناسب توی بافتش میشه و ما در نتیجه یک شیرینی لطیف و با کیفیت تر خواهیم داشت. پس از همزدن پودر قند یا شکر با کره یا روغن جامد، آردنچودچی رو که قبلاً الک کردیم کم کم اضافه میکنیم و با لیسک مخلوط می کنیم.
وقتی همه آرد به خورد کره یا روغن رفت، زعفران دم کرده رو بهش اضافه می کنیم. (میزان غلظت زعفران در رنگ شیرینی نقش موثر داره)
و بعد هل ساییده شده رو اضافه میکنیم و با لیسک همه مواد رو با هم مخلوط می کنیم تا کاملاً یکدست بشن.
وقتی مخلوطمون خمیری شکل و منسجم شد، باید اون رو دوبار از چرخگوشت رد کنیم تا یک خمیر لطیف و نرم بشه.
سپس خمیر رو جمع می کنیم و داخل زیپ لاک و یا سلفون قرار می دیم طوری که هوا بهش نرسه و بیست و چهار ساعت بهش اجازه می دیم تا در دمای آشپزخونه استراحت کنه.
بعد از اینکه خمیر استراحت کافی کرد، ابتدا فر رو روی ۱۷۰ درجه سانتیگراد تنظیم می کنیم. سینی فر رو کاغذ روغنی می اندازیم و به کمک وردنه اون رو به ضخامت نیم تا یک سانت باز می کنیم. (اگر میزان مواد رعایت شده باشه و از استراحت کافی کرده باشه، هیچ مشکلی در باز کردن و قالب زدن نخواهیم داشت.
اگر دوست نداشتین از قالب استفاده کنید، به اندازه یک فندق درشت، از خمیر جدا و تو دستتون گرد کنین و روی سینی فر بچینین و روش رو مهر بزنین. پودر با خلال پسته تزیین می کنیم و داخل فر قرارش می دیم.
شیرینی ها رو ۱۵ تا ۲۵ دقیقه با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد و تا موقعی که زیرشون کمی طلایی بشه قرار می دیم. بعد از خارج کردن سینی تا موقعی که شیرینی ها کاملاً خنک نشدن به هیچ وجه بهشون دست نمی زنیم. سپس اون رو داخل ظرف سرو می چینیم.
رمز و راز شیرینی نخودچی
- به منظور ترد شدن شیرینی نخودچی بهتر است برای درست کردن این شیرینی از روغن جامد استفاده کنید.
- در صورتی که دوست دارید شیرینی نخودچی را به صورت رژیمی تهیه کنید، می توانید این شیرینی را بدون روغن و کره نیز تهیه کنید.
- در صورت تمایل می توانید شیرینی نخودچی را بدون هل نیز تهیه کنید.
- اضافه کردن کمی آرد برنج به آرد نخودچی موجب می شود تا شیرینی بیشتر ترد شود. برای این جای می توانید به اندازه ۱۰۰ گرم به آرد نخودچی آرد برنج اضافه کنید و به همین میزان از مقدار آرد نخودچی کم کنید.
- برای تزئین شیرینی نخودچی می توانید مقداری زعفران روی شیرینی ها بریزید. سپس کمی پودر بادام، پسته، کنجد یا سیاه دانه روی شیرینی ها بریزید و هر کدام را به شکلی خاص تزئین کنید.
- برای درست کردن شیرینی نخودچی با کره می توانید به جای روغن جامد از کره استفاده کنید.
- اگر خمیر شیرینی نخودچی بیش از اندازه سفت یا نرم باشد، قالب زدن آن مشکل می شود. از همین رو بهتر است خمیر را طوری درست کنید که انسجام مناسبی داشته باشد.
- خمیر شیرینی نخودچی هر چقدر بیشتر استراحت کند، شیرینی شما بهتر پخته می شود.
- هیچ گاه شیرینی نخودچی گرم را داخل ظرف نچینید. زمانی شیرینی نخودچی گرم است بسیار ترد است. از همین رو دست زدن به آن موجب ترک خوردن و وا رفتن شیرینی می شود. اجازه دهید شیرینی شما کاملاً سرد شود. سپس آن را از سینی فر جدا کنید و داخل ظرف مورد نظرتان بچینید.
- از مهم ترین نشانه های پخت شیرینی نخودچی آن است که در زمان پخت، بو و عطر شیرینی به مشام برسد. از طرفی رنگ شیرینی نیز باید طلایی رنگ شود. برای اطمینان از پخت شیرینی می توانید آن را به آرامی با چاقو نصف کنید.
- اگر مواد شیرینی شما در هنگام قالب زدن منسجم نبود، پس خمیر به خوبی نرم نشده است. برای نرم شدن خمیر می توانید آن را از چرخ گوشت رد کنید. بهتر است خمیر را ۲ بار چرخ کنید تا کاملاً نرم شود.
- برای سفت شدن شیرینی نخودچی می توانید مقدار ۱۰۰ گرم آرد سفید را به آرد نخودچی اضافه کنید و همین مقدار آرد نخودچی را کم کنید.
- در صورتی که دوست دارید شیرینی نخودچی شما قطر کمتری داشته باشد، می توانید آن ها را با قطر ۱ سانتی متری پهن کنید و سپس قالب بزنید.
- در طرز تهیه شیرینی نخودچی با مایکروفر می توانید مایکروفر را روی دمای ۱۶۰ درجه سانتی گراد فر تنظیم کنید.
- در طرز تهیه شیرینی نخودچی با لیوان باید همه پیمانه ها را به لیوان تبدیل کنید و سپس خمیر شیرینی را آماده کنید.