طرز تهیه پولکی ساده
طرز تهیه پولکی ساده
طرز تهیه پولکی زعفرانی در منزل ، طرز تهیه آبنبات پولکی زعفرانی
پولکی نوعی شیرینی خشک و سنتی است که برخی آن را به عنوان آبنبات سکهای هم میشناسند و معمولا همراه با چایی یا قهوه سرو میشود. پولکی سوغات مخصوص اصفهان است که نوع ساده آن فقط با آب و شکر و بدون هیچ طعم دهندهی دیگری درست میشود. اما امروزه انواع مختلفی از پولکی با طعمهای متفاوت نیز وجود دارد، مانند پولکی کنجدی، نارگیلی، دارچینی، زنجبیلی، زعفرانی، لیمویی و … ما در این مقاله طرز تهیه پولکی زعفرانی خانگی را به شما آموزش خواهیم داد.
طرز تهیه پولکی زعفرانی
مواد لازم | |
شکر | یک پیمانه معادل ۱۵۰ گرم |
آب | یک دوم پیمانه معال ۸۰ لیتر |
سرکه انگور | یک چهارم پیمانه معادل ۴۰ لیتر |
زعفران حل شده | ۱ قاشق سوپ خوری معادل ۱۴ میلی لیتر |
زمان لازم برای پخت و آماده سازی ۳۰ دقیقه
دستور تهیه
- ابتدا باید روی یک سطح صاف یک کاغذ آلومینیم پهن کرده و سطح آن را کمی چرب کنید.
- شکر و آب را در یک ظرف بریزید، کمی هم بزنید و آن را روی حرارت ملایم بگذارید تا شکرها حل شوند.
- سرکه را نیز به مخلوط آب و شکر اضافه کنید.
- زعفران دم کرده را نیز اضافه کنید.
- قبل از اینکه مایه پولکی تیره شود باید آن را از روی حرارت بردارید.
- پس از اینکه مدتی روی حرارت ماند کمی از مایع را با یک قاشق روی یخ بریزید اگر مایه حالت شکننده پیدا کرد و خودش را گرفت مایه پولکی آماده شده است. (توجه کنید که اگر مایه پولکی زیاد روی حرارت بماند هم طعم و مزهی تلخی میگیرد و هم ترد و شکننده نمیشود.)
- مایه را از روی حرارت بردارید و با یک قاشق یک لایه گرد و نازک روی کاغذ آلومینیم بریزید و صبر کنید تا سرد و سفت شود.
- وقتی پولکیها کاملا سرد شدند آنها را از سینی جدا کنید و در قندان بریزید.
پولکی زعفرانی شما آماده شد … نوش جان …
چند نکته
- اگر برای اولین بار است که پولکی درست میکنید و دقیق نمیدانید چه موقع پولکی را از روی حرارت بردارید، بهتر است که زعفران را از مواد حذف کنید تا رنگ مایه تیره نشود. اکنون میتوانید قبل از اینکه رنگ مایه تیره شد پولکی را خاموش کنید.
- اگر بعد از ریختن مایه روی سینی و خشک شدن آن، به سینی چسبید و کنده نشد باید از یک چاقو کمک بگیرید و سر چاقو را زیرلبه پولکی فرو کنید تا کنده شود. همچنین میتوانید به مدت ۳۰ ثانیه سینی حاوی پولکی را در یخچال بگذارید و بعد به کمک یک کاردک آنها را از سینی جدا کنید.
- میتوانید به جای اینکه قاشق قاشق پولکی را درون سینی بریزید، کل مایه را سریع و یکباره درون سینی ریخته و پس از خشک شدن آن را تکه تکه و خرد کنید.
- پس از اینکه پولکیها آماده شدند آنها را درون یک ظرف در دار نگهداری کنید تا خشک و ترد باقی بمانند.
- سرکه را حتما به مقدار گفته شده اضافه کنید، زیرا اگر مقدار سرکه کم باشد باعث میشود پولکی شکرک بزند.
- پولکی را با چای و انواع دمنوش میتوانید میل کنید.
- بهترین سرکه برای تهیه پولکی سرکه انگور است.
انواع پولکی
پولکی ساده که قدیمی ترین نوع پولکی است تنها از آب، شکر و سرکه درست میشود. برای تهیه پولکیهای طعم دار پولکی ساده را تهیه کرده و در مایه آن هر نوع اسانس یا مادهای که بخواهند اضافه میکنند. انواع پولکی طعم دار عبارتند از:
- پولکی زعفرانی
- پولکی کنجدی
- پولکی نارگیلی
- پولکی زنجبیلی
- پولکی با مغز بادام و پسته و …
- پولکی زرشکی
- پولکی وانیل
- پولکی لیمو عمانی
- پولکی با طعم انواع میوهها
- پولکی کاکائویی
- و …
ارزش غذایی پولکی
ارزش غذایی هر ۱۰۰ گرم پولکی عبارت است از :
- چربی کل ۱.۷ گرم
- کلسترول ۰ گرم
- کربوهیدرات ۷۵.۷ گرم
- سدیم ۲ میلی گرم
- قند ۷۴.۷ گرم
- پروتئین ۰.۶ گرم
اگر شما نیز تجربهای از درست کردن پولکی زعفرانی دارید یا طرز تهیه متفاوتی برای آن میشناسید، تجربیات خود را با ما در میان بگذارید. میتوانید نظرات و سوالات خود را از طریق بخش “ارسال نظر” در انتهای همین صفحه برای ما ارسال نمایید تا به سوالاتتان پاسخ دهیم و تجربیاتتان را با دیگران به اشتراک بگذاریم.