بازدهی ۴۰۴ درصدی سهام کاشی و سرامیک
به گزارش ساتین : رشد و نوسانهای گروههای بورسی به عوامل زیادی وابستهاند که هر یک خود تحتتاثیر رخدادهای داخل و خارج از گروه قرار دارند. به عنوان مثال گروه پتروشیمی و پالایشگاهی در سال ۹۲ به علت رشد سودآوری مورد توجه فعالان بازار سرمایه قرار گرفتند. همچنین پس از رونق صنعت مسکن انتظار میرفت که این صنعت و صنایع و شرکتها مرتبط با این بخش نیز مانند صنعت کاشی و سرامیک، سیمان، محصولات فلزی با رشد مواجه شوند که تقریبا نیز این انتظارات تاکنون برآروده شد اما در مقابل برخی از گروهها نیز در بورس دیده میشوند که به دلایلی همچون پایین بودن حجم مبنا در معرض سفتهبازی قرار گرفته و در کل با نوسانات غیرمنطقی روبهرو میشوند.
همچنین اصولا فعالیت حقوقیهای بورس در این گروه نیز بسیار پایین است بهطوری که در معاملات سالجاری در مجموع ۱۷ درصد از کل خریدها توسط حقوقیها و ۸۳ درصد توسط افراد حقیقی صورت پذیرفته است و در سمت فروش نیز کمابیش شاهد همین نسبتها هستیم. به عنوان مثال در پنج نماد کاشی حافظ، پارس، اصفهان، الوند و مرجان کار بیش از ۹۸ درصد خریدها توسط حقیقیها در سالجاری به عمل آمده است. گفتنی است شرکتهای حقوقی سرمایهگذاری صدر تامین، سرمایهگذاری ملی و سرمایهگذاری سپه به عنوان مهمترین سهامدار حقوقی عمده در این گروه شناخته میشوند که نقش صدرتامین بسیار بیشتر از سایرین است.
پیشتازان گروه
افزونبر این درخصوص وضعیت صورتهای مالی نمادهای این گروه نیز باید گفت بیشترین پیشبینی تولید در این گروه به چینی ایران تعلق دارد و همچنین مرجان کار با پیشبینی فروش ۴۰ درصدی بیشترین میزان را به خود اختصاص داده است. همچنین بیشترین سود خالص به فروش نیز به این نماد تعلق دارد. مرجانکار همچنین در مقایسه با سایر نمادها از بیشترین درصد سود عملیاتی برخوردار بوده است اما نماد کاشی سینا در این گروه بیشترین بازده سرمایه و بیشترین مجموع درآمد را کسب کرده و بهسرام نیز بالاترین میزان نسبت بدهی را دارد.