طرز تهیه روغن دنبه بی بو با ماست
متخصصان طب سنتی میگویند مصرف روغن دنبه کلسترول را پایین میآورد و باعث چاقی هم نمیشود.
مصرف روغن دنبه باعث شفافیت پوست میشود. همچنین برای پاک شدن تیرگیهای حاشیه صورت روغن دنبه گزینه مناسبی است.
یک وعده غذایی با روغن دنبه سه برابر غذا با روغنهای دیگر انرژی و قوت دارد.
ترجمه روغن دنبه به انگلیسی grease و در ترجمه گوگل Tail oil
همچنین روغن دنبه عصاره ۶۰ تا ۷۰ نوع چربی گیاه است. چون گوسفندان گیاهان مختلفی را میخورند.همچنین از خواص روغن دنبه لاغری و تناسب اندام است.
یکی دیگر از خواص روغن دنبه، درمان افسردگی است.
برای شادابی پوست هم روغن دنبه غوغا میکند.
مخلوط دنبه با خرما برای رفع کمر دردهای سیاتیکی و رفع درد مفاصل بسیار مفید است.با این وجود مصرف روغن دنبه برای افراد کمتحرک، سالمندان و بیماران قلبی توصیه نمیشود.
مواد لازم برای درست کردن روغن دنبه
دنبه گوسفندی ۴ کیلوگرم
ماست ۲ لیوان
سرکه ۱ لیوان
هل سبز ۱۴ عدد
پیاز ۱ عدد
زردچوبه ۱ قاشق غذا خوری
طرز تهیه :
دنبه را ریز خورد کنید و بهتر است چرخ کنید تا تمام روغنش یکدست از دنبه ها خارج شود.
دنبه آماده را در قابلمه بزرگ ریخته و مواد بالا بغیر از زردچوبه را اضافه کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا آرام آرام آب شود.
وقتیکه به رنگ طلایی رسید یک قاشق زردچوبه را اضافه کنید و یک دقیقه که زردچوبه تفت خورد زیر گاز را خاموش کنید.بعد از اینکه کمی خنک شد از صافی رد کنید. و وقتی از حرارت کاملا افتاد در یخچال در ظرف در بسته قرار دهید .
نکات :
حرارت در تمام مراحل باید ملایم باشد چون با حرارت بالا کف میکند و نمیتوانید کنترل کنید و روغن از دست میرود.باید در تهیه این روغن صبر و حوصله داشت و خیلی راحت میباشد.
علت اضافه کردن زردچوبه گرفتن بوی زخم دنبه و رنگ زیبای روغن میباشد.
قرار دادن دنبه در ظرف دربسته در یخچال بوی زخم دنبه را میگیرد و ماندگاری روغن را بیشتر میکند و دیگر روغن شما اصلا بویی نخواهد داشت.البته بنده در ظرف شیشه ای روغن را نگه میدارم.
اگر بنده تعداد افراد را نزدم چون با این مقدار به اندازه ۲ یا ۳ کیلو روغن به شما میدهد.
میتوانید از پیاز یا دارچین هم برای گرفتن بوی دنبه یا از زردچوبه برای زرد شدن رنگ آن استفاده کنید.
میتوانید تکه های دنبه را چندساعتی در آب نمک قرار داده سپس آبکشی کرده و بعد از آن روغن گیری کنید.
منبع : پاپیون