چگونه خشم کودک را به درستی مهار کنید؟

0

آموزش مدیریت خشم همان قدر که برای بزرگسالان اهمیت دارد برای کودکان هم مهم است؛ به طوری که گاهی والدین، مستأصل می‌شوند و نمی‌دانند با کودکی که زود خشمگین می‌شود و جیغ و داد می‌زند و اشیاء را به این طرف و آن طرف پرت می‌کند، چه کاری انجام دهند.

فاطمه کوهپایه زاده روانشناس، در رابطه با چگونگی مهار کردن خشم کودکان اظهار کرد: اولین کاری که شما به عنوان والدین و یا نزدیکان کودک باید انجام دهید، این است که کودک را از احساسات خود آگاه کنید چراکه هرقدر کودک شما بیشتر یاد بگیرد که احساس خود را بیان کند و حس‌های پیچیده منفی اش را به زبان بیاورد و آن‌ها را بشناسد، کمتر این احساسات خود را با واکنش منفی خشم بروز می‌دهد.

وی بیان کرد: برای این که کودک شما احساسات خود را بشناسد و روی آن‌ها اسم بگذارد، شما باید در خصوص احساسات خود و کودکتان صحبت کنید و تا جایی که می‌توانید بر احساسات خودتان و آدم‌های دور و برتان اسم بگذارید: ” این آدم توی فیلم به نظر ناراحت میاد “، ” به این عکس در مجله نگاه کن، به نظر عصبانی میاد. ”

مرکز مشاوره خوب در تهران مراقبت از کودکان متخصص روانشناسی روانشناسی کودک روانشناسی بالینی روانشناس خانواده دکتر روانشناس خوب دکتر روانشناس بالینی خشم کودکان تربیت کودکان

این روانشناس تصریح کرد: شما به عنوان والدین و اطرافیان نزدیک کودک باید خونسرد باشید چراکه کودکان به سادگی نسبت به محیط اطرافیانشان واکنش نشان می‌دهند و به همین دلیل، اگر شما خوشحال و آرام باشید، کودکان هم خوشحال خواهند بود و اگر ببینند والدینشان عصبانی و ناراحت هستند، آن‌ها نیز کج خلقی خواهند کرد. بنابراین، اگر موقعیتی شما را ناراحت کرده است زمانی را به تنهایی بگذارید و به همین منظور، از فرزند خود جدا شوید و او را در مکان امنی بگذارید و به تنهایی قدم بگذارید.

کوهپایه زاده گفت: تکنیک‌های آرام سازی تن و روان و رهایی از استرس را بیاموزید تا بتوانید با استرس‌های روزمره کنار بیایید و یادتان باشد روشی که شما برای مدیریت خشم تان به کار می‌گیرید و چگونگی رفتار‌های خشمگینانه شما برای کودکانتان الگوهایی هستند و باید بدانید که اگر رفتار شما با راننده تاکسی که دیر به دنبالتان آمده است تا شما را به مقصد برساند، خوب نباشد نباید از رفتار بی ادبانه فرزند خود در مقابل دیگران تعجب کنید چرا که شما الگویی برای او هستید.

وی با اشاره به پذیرفتن خشم کودک ادامه داد: شما باید به عنوان والدین یا نزدیکان کودک، خشم او را بپذیرید و به احساسات او احترام بگذارید چرا که این کار شما باعث می‌شود که او خشم خود را کمتر با واکنش‌های تند و شدید بروز دهد و این خشم را به شما بفهماند و بدانید که اگر به کودک خود بگویید ” حق نداری عصبانی بشی، یا وقتی اخم می‌کنی زشت میشی، یا این که عصبانیت نداره ” باعث عصبانی‌تر شدن هرچه بیشتر او می‌شوید.

این روانشناس افزود: اگرچه کودک شما باید یاد بگیرد که خشم و عصبانیت پذیرفتنی است، اما او، این موضوع که شما هم رفتار خشونت آمیزی داشته باشید را نمی‌پذیرد و به همین دلیل، حتما باید به آرامی و با جملاتی شمرده، اما با قاطعیت به کودک خود بفهمانید که کار درستی انجام نداده است.

کوهپایه زاده در پایان خاطرنشان کرد: حتما سعی کنید که سرِ کودک خود فریاد نزنید چرا که این کار شما نشان می‌دهد شما کنترل خود را ازدست داده اید و اگر کودکتان هم، همچنان به کار خود ادامه داد او را از عواقب کارش آگاه کنید که از آن جمله می‌توان به محروم کردن او از تفریح اشاره کرد.

منبع : باشگاه خبرنگاران

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ