ماجرای طیب نیا و علی جنتی و شرکت ایهاگ آلمان چیست؟

0

ماجرای حقوق دلاری علی طیب نیا و علی جنتی در شرکت ایهاگ آلمان چیست؟

بررسی خبرنگار «نود اقتصادی» نشان می‌دهد علی طیب‌نیا وزیر اقتصاد دولت یازدهم و علی جنتی وزیر ارشاد دولت اول حسن روحانی از سال ۲۰۱۷ تاکنون ( مدت کوتاهی پس از پایان وزارتشان) به عنوان دو عضو هیات مدیره شرکت ایهاگ آلمان مشغول به فعالیت هستند.

ایهاگ آلمان یکی از زیر مجموعه‌های شرکت ایفیک (شرکت سرمایه گذاری‌های خارجی ایران) است که ایفیک در این شرکت ۱۰۰ درصد سهام دارد.

بانک توسعه ایران و مصر یکی دیگر از نهادهایی است ایفیک ۴۰.۱۴ درصد در آن سهم دارد و نام علی ‌طیب‌نیا به عنوان عضو هیات مدیره در آن دیده می‌شود. همچنین ایفیک ۲.۸۷ درصد هم در مؤسسه اسلامی ICD عربستان سعودی سهم دارد. این سهم به واسطه حضور ایران در هیات اجرایی بانک توسعه اسلامی IDB خریداری شده است.

به ازای این سهم یک کرسی هیات مدیره به ایفیک داده شده که علی جنتی وزیر ارشاد دولت روحانی به این کرسی تکیه زده است.

در خصوص عملکرد چند ساله طیب‌نیا و جنتی در شرکت ایهاگ و این بانک‌ها اطلاعی در دسترس نیست و معلوم نیست این افراد بابت حقوق دلاری که این چند سال بابت عضویت در هیات مدیره این نهادها گرفته‌اند چه آورده اقتصادی در این شرایط تحریمی برای اقتصاد کشور داشته اند؟

وزارت اقتصاد در دوره جدید فعالیت خود در دولت سیزدهم هم فعلا به این حیاط خلوت‌ها مثل شرکت‌ ایفیک ورود نکرده و دو وزیر دولت روحانی همچنان با خیال راحت در این شرکت‌ها مشغول به فعالیت هستند.

منبع : نود اقتصادی

پاسخ علی جنتی

وی اعلام کرده است: من از اواخر سال ۲۰۱۷ از طرف شرکت سرمایه گذاری‌های خارجی ایران به عنوان عضو هیات مدیره ICD وابسته به بانک توسعه اسلامی معرفی شدم و دوره عضویت هم سه سال است و اوائل سال ۲۰۲۱ پایان یافته و فعلا نماینده عربستان سعودی جایگزین شده است. از ابتدای شیوع کرونا هم بیش از یک سال جلسه حضوری تشکیل نداده است .

در اطلاعیه وی آمده است: عضویت اینجانب در هیات نظارت ایهاگ به اتفاق آقای دکتر طیب نیا پایان یافته و مسئولیتی در آن هیات ندارم . این جلسات هم هرسه ماه یکبار برگزار می‌گردید و مدتی هم به دلیل کرونا تعطیل بود.

جنتی تصریح کرده است هیچگونه وجهی به عنوان حقوق از نهادهای فوق الذکر دریافت نکرده ام وشرکت ایهاگ صرفا حق الجلسه‌ای پرداخت مینمود که طبق مصوبه مجمع عمومی شرکت سرمایه گذاری ایران ۸۰ در صد آن به حساب آن شرکت واریز شده است .

در پایان توضیحات جنتی تاکید شده است: عضویت جناب آقای دکتر طیب نیا در هیات مدیره بانک ایران و مصر نیز بر اساس روال قانونی و حفظ منافع ایران صورت گرفته و ایشان نیز صرفا حق الجلسه ای دریافت کرده‌اند و بیش از دو سال است که به دلیل تیرگی روابط ایران و مصر هیچیک از نمایندگان ایران نتوانسته‌اند به قاهره سفر کنند و عملا جلسات هیات مدیره آن بانک بدون حضور ایران تشکیل شده است .

منبع : خبرانلاین

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ