طرز پخت کیک خیس شکلاتی

0

طرز پخت کیک خیس شکلاتی

طرز تهیه کیک خیس مجلسی ، طرز تهیه کیک خیس کاکائویی ، طرز تهیه کیک خیس پف دار ، طرز تهیه کیک خیس ترکیه ، نکات کیک خیس شکلاتی ، طرز تهیه کیک خیس شکلاتی برای ۴ نفر ، کیک شکلاتی خیس مخصوص کافی شاپ ، کیک گاتوشا

کیک خیس از جمله کیک هایی است که طرفداران زیادی دارد. این کیک دارای بافت لطیفی است و رطوبت موجود در آن دلچسبی و حس خوب خوردن این کیک را دو چندان می کند. کیک خیس در انواع مختلفی طبخ می شود و یکی از خوشمزه ترین انواع آن که از محبوبیت خاصی برخوردار است کیک خیس شکلاتی است.

این کیک از شکر، شیر، تخم مرغ، پودر کاکائو، و آرد تهیه می شود و سسی دارد که هم در داخل آن و هم برای تزئین کیک مورد استفاده قرار می گیرد. در این مقاله سعی داریم شما را با همه نکات طلایی پخت این کیک خوشمزه و تزئین آن آشنا سازیم، پس برای طبخ بی دردسر یک کیک عالی این مطلب را از دست ندهید.

مواد لازم کیک خیس شکلاتی طرز تهیه کیک گاتوشا طرز تهیه کیک خیس شکلاتی

طرز تهیه کیک خیس شکلاتی

مواد لازم برای تهیه کیک خیس شکلاتی مقدار
شکر ۱/۵ لیوان (معادل ۳۰۰ گرم)
شیر ۱/۵ لیوان (معادل ۳۵۰ گرم)
روغن مایع ۱ لیوان
پودر کاکائو ۴ قاشق غذاخوری سر پر
تخم مرغ ۳ عدد
وانیل ۱/۲ قاشق چایخوری
آرد سفید قنادی ۲ لیوان سرخالی (معادل ۲۵۰ گرم)
بکینگ پودر ۱/۲ قاشق چایخوری
خلال بادام، خلال پسته، گردو، شکلات چیپسی رنگی، میوه برای تزئین به میزان لازم

طرز تهیه سس برای کیک خیس شکلاتی

  • شکر را در یک ظرف مناسب بریزید.
  • شیری که از نیم ساعت قبل از یخچال خارج شده و به دمای محیط رسیده، به شکر اضافه کنید.
  • نصف روغن (۱/۲ لیوان) را به مواد فوق اضافه کنید.
  • پودر کاکائو را به مواد اضافه کنید.
  • مواد را برای مدت ۱ دقیقه با قاشق خوب به هم بزنید و مخلوط کنید.
  • مواد را با دور کند همزن برای چند دقیقه خوب مخلوط کنید تا از حالت آبکی و رقیق خارج شود.
  • سس آماده است، یک لیوان سرخالی از سس را جدا کنید تا برای بعد از پخت کیک مورد استفاده قرار گیرد و بقیه را برای داخل کیک کنار بگذارید.

دستور تهیه کیک خیس:

  • تخم مرغ ها را که از نیم ساعت قبل از یخچال خارج شده و به دمای محیط رسیده، در ظرفی بشکنید و وانیل را به آن اضافه کنید.
  • تخم مرغ و وانیل را با همزن مخلوط کنید و حدود ۷ الی ۸ دقیقه هم بزنید تا پف کند و کرم رنگ و غلیظ شود.
  • بقیه سسی که در لیوان نریخته اید به تخم مرغ اضافه کنید و به مدت ۱۵ دقیقه با همزن بزنید تا خوب مخلوط شوند.
  • نصف دیگر روغن (۱/۲ لیوان) را به مواد اضافه کرده و با همزن در حد چند ثانیه هم بزنید. زیاد هم نزنید چون در غیر اینصورت پف تخم مرغ می خوابد.
  • آرد را با بکینگ پودر مخلوط کنید و آن را در ۴ مرحله با الک به مواد اضافه کنید و آرام با لیسک مخلوط کنید. مخلوط کردن در این مرحله باید دورانی باشد و فقط در یک جهت مواد را زیر و رو کنید تا آرد با مواد مخلوط شود.
  • برای اطمینان از اینکه گلوله آرد در مواد نمانده است چند ثانیه مواد را با همزن مخلوط کنید.
  • مواد کیک آماده است، می توانید آن را در قالب بریزید. برای اینکه کیک به قالب نچسبد، در یک کاسه کوچک نصف قاشق غذاخوری روغن جامد را با یک قاشق سر صاف آرد خوب مخلوط کنید تا یکدست شود، سپس کف و کناره های قالب را تا بالا با آن چرب کنید، و مواد را تا نیمه در قالب بریزید. (همچنین می توانید کف قالب را با روغن کمی چرب کرده و بعد از آن به خوبی آردپاشی کنید که باید در این مرحله قالب را چندبار تکان دهید و از پشت به آن ضربه بزنید؛ تا آرد اضافی از قالب خارج شود و صرفا لایه نازکی از آرد به روغن چسبیده باشد.)
  • قالب را در فری که از قبل در حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کرده اید به مدت ۴۵ دقیقه در طبقه وسط و روی توری  قرار دهید.
  • توجه کنید که در نیم ساعت اولیه پخت تمام کیک‌ها، نباید به هیچ عنوان درب فر را باز کنید؛ چراکه پف کیک از بین می‌رود.
  • سسی که کنار گذاشته بودید در یک قابلمه بریزید . آن را تا حدی که قل بخورد، گرم کنید تا بوی روغن آن از بین برود و یکنواخت شود. سپس اجازه دهید تا خنک شود و به دمای محیط برسد.
  • بعد از پخت کیک، با یک خلال دندان یا چاقو،  پخت کیک را چک کنید؛ به این صورت که خلال دندان را درون کیک فرو برد؛ زمان که خلال دندان را از بافت کک خارج کردد، نباید مواد به آن چسبده باشد.
  • حالا وقتی کیک پخت و آن را از فر بیرون آوردید، ۵ دقیقه صبر کنید و سپس قالب را تکان بدهید تا کیک تا جای ممکن از قالب جدا شود.
  • قسمت گنبدی روی کیک را با چاقو جدا کنید و با یک خلال همه جای کیک را سوراخ کنید. سپس بلافاصله تا کیک داغ است نیمی از سس را روی همه قسمت های کیک بریزید.
  • ده دقیقه صبر کنید تا سس جذب کیک شود و آن را از داخل قالب برگردانید. پشت کیک را هم با خلال سوراخ کنید و بقیه سس را روی کیک و کناره های آن بریزید. دو قاشق از سس را برای تزئین نگه دارید.
  • وقتی سس جذب کیک شد، آن را به ظرف مورد نظر منتقل کنید و برای تزئین کیک کمی از سس را با پشت قاشق روی کیک بمالید و آن را با خلال پسته، خلال بادام، گردو، انواع میوه و … به سلیقه خود تزئین کنید.

مواد لازم کیک خیس شکلاتی طرز تهیه کیک گاتوشا طرز تهیه کیک خیس شکلاتی

نکات مهم و طلایی طبخ کیک خیس

  • برای تهیه سس بهتر است ظرفی با دیواره های بلند انتخاب کنید تا سس به بیرون نپاشد.
  • چون مواد سس رقیق و آبکی هستند برای هم زدن سس با همزن یکی از پایه های همزن را خارج کنید تا مواد به اطراف پاشیده نشود.
  • پودر کاکائو هر چه تیره تر و با کیفیت تر باشد، کیک خوشرنگ تر می شود.
  • کناره های قالب را تا بالا چرب کنید تا کیک بتواند پف کند و بالا بیاید.
  • قالب را تا نیمه با مواد پر کنید، اگر بیشتر از نیمه پر کردید بهتر است ولی اگر کمتر از نیمه پر شود، کیک پف نمی کند.
  • هرگزدر تهیه این کیک به جای بکینگ پودر از جوش شیرین استفاده نکنید زیرا بکینگ پودر باعث بهتر شدن رنگ کاکائو در کیک می شود.
  • در صورتی که شما نیز تجربیاتی در این زمینه دارید، با دیگر مخاطبین این صفحه در میان بگذارید

سخن آخر

کیک خیس شکلاتی یا کیک خیس کاکائویی یکی از آن کیک‌های محبوب در سراسر دنیاست؛ از کشور ترکیه و اسپانیا تا همین ایران خودمان! هرکدام هم با اندکی تفاوت یک دستور تهیه متفاوتی دارند. اما بهرحال کمتر کسی پیدا می‌شود که یک برش از کیک خیس سیاه و شکلاتی را در کنار یک فنجان هات چاکلت یا یک لیوان قهوه دالگونا دوست نداشته باشد.

امیدواریم این دستور تهیه را یکبار هم که شده امتحان کنید و از نتیجه عالی آن لذت ببرید. لازم به ذکر است که طرز تهیه کیک شکلاتی ترکیه ای یا حتی اسپانیایی هم با این دستور تفاوت چندانی ندارد و شما می‌توانید در آخر این کیک را با گردو، موز یا هر چیزی که دوست دارید تزیین کنید.

لازم به ذکر است که نام دیگر این کیک خیس شکلاتی، کیک گاتوشاست و در سراسر دنیا محبوبیت زیادی دارد.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ