طرز تهیه کالباس خانگی با مرغ

0

طرز تهیه کالباس خانگی با مرغ

طرز تهیه کالباس ساده ، طرز تهیه کالباس بازاری ، طرز تهیه کالباس رژیمی ، طرز تهیه کالباس خانگی عالی ، طرز تهیه ژامبون بوقلمون ، طرز تهیه کالباس مرغ و قارچ ، طرز درست کردن کالباس با بوقلمون ، طرز تهیه ژامبون مرغ و قارچ ، طرز تهیه کالباس و ژامبون خانگی ، ادویه ژامبون مرغ چیست ، ادویه کالباس ، طرزتهیه کالباس باگوشت بوقلمون

از جمله مواد غذایی پرطرفدار در بین تمامی گروه‌های سنی مخصوصا کودکان کالباس و سوسیس است. این مواد غذایی خوش عطر با وجود اینکه بسیار خوشمزه هستند ولی به علت استفاده از گوشت ناسالم و مواد نگهدارنده در تهیه آنها بسیار سرطان زا و مضر بوده و باید از مصرف زیاد کالباس و سوسیس کارخانه‌ای در طول هفته تا حد امکان خودداری کرد.

اما می توان با تهیه کالباس مرغ و یا کالباس گوشت به روش خانگی و در منزل با موادی سالم و بدون مواد نگهدارنده، بدون محدودیت این غذا را برای وعده های غذایی مختلف  کودکان و بزرگسالان استفاده کرد. در ادامه با آموزش طرز تهیه کالباس مرغ خانگی، کالباس بوقلمون با شما خواهیم بود.

مواد لازم کالباس مرغ محتویات کالباس طرز تهیه کالباس مرغ طرز تهیه ژامبون مرغ

طرز تهیه کالباس مرغ خانگی

مواد لازم
گوشت ران و سینه مرغ ۷۰۰ گرم
روغن مایع ۶ قاشق غذاخوری
آب سرد یک سوم لیوان
شیر خشک ۲ قاشق غذا خوری
نشاسته ذرت ۳ قاشق غذا خوری
زرده تخم مرغ ۱ عدد
سیر ۴-۵ حبه
نمک  ۲ قاشق مرباخوری
جوزهندی‌ ۱ قاشق مرباخوری
زنجبیل پودر هل، فلفل سیاه، آویشن، پاپریکا، دارچین، تخم گشنیز، پودر کاری و پودر سیر از هر کدام نوک قاشق مرباخوری

دستور تهیه:

  • گوشت مرغ را ۳ بار چرخ کنید.
  •  بعد داخل غذا ساز ریخته یا با دستگاه یک دو سه آن را کاملا پوره کنید.
  • وقتی خمیر کاملا نرم و خمیری شد، زرده تخم مرغ، روغن مایع، ادویه‌ها و آب را اضافه کنید.
  • خمیر کالباس را کاملا ورز دهید و یا داخل غذاساز بریزید تا یکدست له شود.
  • در مرحله بعدی هویچ پخته شده را رنده کنید و با پسته (به دلخواه) اضافه کنید.
  •  سلفون را باز کرده و مواد را روی آن ریخته، ۳ بار رول کرده و با نخ آن را محکم کنید. (برای این کار از رول سوسیس که در تمامی لوازم قنادی‌ها موجود است نیز می‌توانید استفاده کنید.)
  • رول کالباس مرغ خانگی خود را درون آبجوش انداخته و ۱ ساعت و نیم بپزید.
  • کالباس مرغ را بعد از پخت در آب سرد و یخ گذاشته و به آن شوک دهید.
  • آن را یک روز در یخچال گذاشته و بعد برش بزنید.

در طرز تهیه کالباس خانگی لیوانی، مواد را درون لیوان ریخته، روی آن را فویل کشیده و ۴۵ دقیقه در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد می‌گذارند. پس از ۱ ساعت از سرد شدن ژامبون، آن را برش می‌دهند.

آموزش تهیه کالباس خانگی

نکات مهم در تهیه کالباس مرغ خانگی:

  • اگر در حین پخت آب جوش کم شد، دوباره به آن آب جوش اضافه کنید.
  • مقدار نمک کالباس حدود یک قاشق در هر کیلو گوشت است، ولی به میل خودتان می‌توانید مقدار آن را تغییر دهید.
  • از سبزی‌های معطر مانند مرزه، مرزنجوش، نعنا، ترخون، آویشن و کرفس کوهی و … هم می‌توانید استفاده کنید. مقدار سبزی باید کم باشد، به طوری که عطر آن زیاد محسوس نباشد.
  • کالباس مرغ دودی را معمولا دود می‌دهند و از چند هفته تا چند ماه در جای خشکی آویزان می‌کنند تا به اصطلاح برسد. این کالباس فشرده و خشک است و به صورت ورقه‌های نازک بریده می‌شود. شما می‌توانید از چند قطره اسانس دود در دستور استفاده کنید.
  • به جای پسته می‌توانید از باقلا خام تازه استفاده کنید.
  • طرز تهیه کالباس گوشت نیز به همین شیوه است، فقط به جای گوشت مرغ باید از مخلوط گوشت گوسفند و گوساله یا  گوشت بوقلمون استفاده کنید.
  • در صورت تمایل می‌توانید از فلفل دلمه‌ای رنگی، هویج خام و قارچ در ساختار و تزئین آن استفاده کنید. برای این منظور بهتر است ۱۰۰ گرم قارچ را با یک لیوان آب و ۱ قاشق چای خوری آب لیموی تازه به مدت ۵ دقیقه بجوشانید و تا زمان استفاده در یخچال نگهداری کنید و در زمان نیاز آب آن را به طور کامل بگیرید و استفاده کنید.
  • ‌به جای پسته می‌توانید از هویج، قارچ خرد شده و باقلا سبز نیز استفاده کنید. این مواد اثری در طعم نهایی کالباس ندارند و تنها برای تزیین استفاده می‌شوند، از اینرو بسته به سلیقه خودتان از بین مواد یاد شده یک یا چند مورد را به کار ببرید.
  • حتما کالباس باید کاملا سرد شود و سپس آن را برش بزنید. زیرا اگر کالباس گرم باشد، هنگام برش زدن، ریش ریش خواهد شد.

مواد لازم کالباس مرغ محتویات کالباس طرز تهیه کالباس مرغ طرز تهیه ژامبون مرغ

طرز تهیه کالباس مرغ و بوقلمون بازاری در خانه

شما می‌توانید با درست کردن این دستور کالباس در خانه، از طعم لذیذ سوسیس و کالباس خانگی بدون نگرانی از مضر بودن، لذت ببرید.

مواد لازم
مخلوط ران مرغ و سینه بوقلمون ۱ کیلوگرم
آرد سفید ۴۰ گرم
نشاسته ذرت ۴۰ گرم
شیر خشک قنادی ۴ قاشق غذاخوری
پودر آب پنیر ۴ قاشق غذاخوری
روغن مایع ۱۲ قاشق غذاخوری
آب و پوره یخ ۱۶ قاشق غذاخوری
سیر ۴ حبه
قارچ ۶ عدد
هویج کوچک ۱ عدد
نمک ۱ قاشق چایخوری
فلفل سفید و قرمز، پاپریکا، تخم گشنیز از هر کدام ½ قاشق چایخوری
پودر زنجبیل، پودر هل و پودر ریشه جوز هندی از هر کدام ¼ قاشق چایخوری
پودر سیر و پودر آویشن ۱ قاشق چای‌خوری
میخک (اختیاری) ۱ عدد یا ۱/۸ قاشق چایخوری

دستور تهیه:

  • قارچ ورقه شده و هویج نگینی شده را بلانچ کنید؛ برای این منظور، سبزیجات را به مدت دو دقیقه در آب در حال جوش غوطه ور کنید و بلافاصله به ظرف آب و یخ منتقل کنید تا فرآیند پخت سریعا متوقف شود.
  • قارچ و هویج‌ها را آبکشی کنید و اجازه دهید کاملا آب آن گرفته شود.

نکته: سعی کنید ورقه‌های قارچ و هویج تا حد ممکن نازک باشد.

  • در صورت تمایل می‌توانید از پسته ورقه و بلانچ شده نیز استفاده کنید. برای این منظور بهتر است پسته‌ها را از شب قبل بخیسانید.
  • حالا گوشت تازه را در فریزر قرار دهید تا کمی منجمد شود.
  • گوشت منجمد شده را با ۶ حبه سیر دو بار چرخ کنید.
  • سپس گوشت را درون غذاساز بریزید تا کاملا میکس شوند. (در صورت در دسترس نبودن غذاساز، مواد را در هر مرحله از چرخ گوشت رد کنید.)

نکته: میزان سیر دستور بسته به ذائقه شما از ۳ تا ۵ حبه می‌تواند متغیر باشد. همچنین، شما می‌توانید از مخلوط گوشت مرغ و گوشت قرمز نیز به نسبت ۱ به ۲ برای تهیه کالباس خانگی استفاده کنید.

  • ادویه‌ها را اضافه کنید و دو دقیقه پالس بزنید.
  • آرد، نشاسته و شیر خشک را اضافه کنید و اجازه دهید کاملا با هم مخلوط شوند.
  • در این مرحله روغن مایع و تخم مرغ را اضافه کنید و تا مخلوط و یکدست شدن مواد با یکدیگر بزنید.
  • در آخر مخلوط آب و یخ را اضافه کنید و ۳ دقیقه دیگر مخلوط کنید.
  • قارچ و هویج نگینی را به مخلوط گوشتی کالباس اضافه کنید.
  • مایه کالباس بوقلمون را درون کاور مخصوص کالباس بریزید، هواگیری کنید و دو سر آن را به صورت شکلاتی ببندید.
  • برای ممانعت از نفوذ احتمالی آب به داخل کاور، کاور را با فویل آلومینیومی بپوشانید و به مدت یک ساعت در بخار آب جوش بخار پز گنید.
  • پس از پخت کامل، کالباس بوقلمون خانگی را یک دقیقه در ظرف آب و یخ غوطه ور کنید تا فرآیند پخت متوقف شود.
  • پس از استراحت به مدت ۱۲ ساعت در یخچال، کالباس خانگی بوقلمون خوشمزه شما آماده سرو کردن است.

مواد لازم کالباس مرغ محتویات کالباس طرز تهیه کالباس مرغ طرز تهیه ژامبون مرغ

ترکیب ادویه ژامبون گوشت

این ادویه مخصوص و بسیار خوش طعم را به راحتی می توانید در منزل درست کرده و در شیشه در دار ریخته و در جای خنک نگهداری کنید.

پودر خردل ۳ قاشق غذا خوری
پودر سیر ۲ قاشق غذا خوری
پودر آویشن ۲ قاشق غذا خوری
پودر زنجبیل ۲ قاشق غذا خوری
پودر تخم گشنیز ۲ قاشق غذا خوری
پودر ریشه جوز هندی ۱ قاشق غذا خوری
پودر هل ۱ قاشق غذا خوری
پودر میخک ۱ قاشق غذا خوری
پودر دارچین ۱ قاشق غذا خوری
پودر فلفل سیاه ۱ قاشق غذا خوری
پودر فلفل سفید ۱ قاشق غذا خوری

سخن آخر

کالباس یکی از مواد غذایی محبوب است که با استفاده از آن می‌توان فست فود‌های لذیذ بسیاری مانند سالاد الویه، سالاد ماکارونی ، پیتزا و … تهیه کرد. اگر تمام مراحل طرز تهیه کالباس مرغ خانگی را به دقت انجام دهید، طعم کالباس نهایی ۸۰ الی ۹۰ درصد مشابه نمونه‌های کارخانه‌ای خواهد بود.  کالباس خانگی نه تنها هیچگونه ضرری برای سلامتی ندارد، بلکه به دلیل استفاده از گوشت حاوی مقدار قابل توجهی از پروتئین است که برای سلامتی افراد و رشد کودکان مفید است.

در واقع در خوشمزه و هوس انگیز بودن کالباس جای سوال و هیچ شکی نیست. اما، همواره نگرانی‌ها حول خطر‌های ناشی از مصرف فست فود‌ها و به ویژه سوسیس و کالباس بوده و خواهد بود. بنابراین، تنها راه رهایی از این نگرانی‌ها تهیه سوسیس و کالباس خانگی است که در این مطلب به طور ویژه به آن پرداختیم.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ