روش خشک کردن آلو قرمز با پوست
روش خشک کردن آلو قرمز با پوست
فهرست مطالب
طرز خشک کردن الو قرمز ، طرز خشک کردن آلو سیاه با پوست ، خشک کردن الو شابلون ، طرز تهیه آلو خورشتی
میوه آلو نه تنها دارای رنگهای متنوعی (قرمز، زرد، سیاه و ارغوانی) است، بلکه از نظر شکل ظاهری و اندازه نیز تنوع زیادی دارد. این میوه بومی قاره آسیا است و نوع زرد آن پرآبتر از سایر نمونههای دیگر آن است. این میوه سرشار از آنتی اکسیدان بوده و به همین دلیل در درمان بسیاری از بیماریها مفید است.
این میوه تابستانی پر آب به دلیل خواص فراوانی که دارد، برای مصارف غیر فصلی و ماندگاری بیشتر، آن را خشک میکنند. اگر آلو را در خانه خشک کنید، علاوه بر اینکه از سلامت آن اطمینان پیدا میکنید بلکه در هزینهها نیز صرفه جویی خواهید کرد، ولی خشک کردن این میوه مانند سایر میوهها به آسانی انجام نمیشود و نیاز به تکنیکهای خاصی دارد.
توجه داشته باشید؛ تیزاب خاصیت قلیایی دارد و هیچ گونه آسیب و صدمهای به بدن وارد نمیکند، این را نیز بدانید که با قرار دادن آلوها در معرض نور خورشید محلول تیزاب در اثر حرارت بخار شده از بین میرود و در انتهاهیچ اثری از آن روی آلوها باقی نمیماند.
ولین مشکل در خشک کردن آلوی قرمز پوست ضخیم آن است، زیرا پس از خشک شدن ضخامت پوست آن بیشتر شده و به راحتی از آلو جدا نمیشود. به همین دلیل اولین قدم در تهیهی آلو خشک جدا کردن پوست آن از میوه است.
پس اولین اقدام برای خشک کردن آلوی قرمز این است که بدون اینکه به بافت آن آسیب برسانید پوست میوه را جدا کنید. برای این کار باید در مرحله اول آلوهای تازه را داخل آب جوش بریزید و بعد از اینکهی کمی در آب جوش قرار دادید و بافت آلوها نرم و لطیف شد، آنها را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا حرارت آن کم شود در این حالت پوست آلوها کمی جمع میشوند و به راحتی از میوه جدا شده و آسیبی به بافت میوه نخواهد زد.
خشک کردن آلو
آلو را پس از خشک شدن، در خورشت استفاده میکنند، انواع آلو را میتوان در خانه با تکنیکهای مختلف خشک کرده و در تهیه انواع خورشت از آن استفاده میکنند.
البته آلوی قرمز و سیاه برای خشک کردن نیازی به پوست کندن ندارند و این میوهها را بعد از شتستن میتوانید زیر نور آفتاب به راحتی خشک کنید تا آماده مصرف شوند.
روش های مختلف خشک کردن آلو
آلوها معمولاً به صورت تازه مصرف میشوند، ولی آلوهای خشک شده از قدیم در امور آشپزی و پخت انواع خورشها مورد استفاده قرار میگرفت. برخی مواقع نیز با تهیه آلو به صورت کمپوت و یا مربا میتوان از خواص این میوه بی نظیر در تهیه انواع کیک و دسر بهره برد.
آلوی قرمز به روشهای متنوعی خشک میشود. روشهای خشک کردن میوههایی مانند آلو که برای انواع غذا مورد استفاده قرار میگیرد، متفاوت است و با توجه به نوع استفاده از انواع آن برای غذاهایی مانند خورشت میتوان از روشهای مختلفی استفاده کرد.
خشک کردن آلو قرمز به روش آفتابی
یکی از روشهایی که میتوانید آلو را خشک کنید این است که بعد از شستشوی کامل آنها، آلوها را روی یک سطح صاف و یا سینی بزرگ قرار داده و در معرض تابش نور خورشید قرار دهید، ولی مراقب باشید که گردوخاک روی آنها نشیند.
البته این روش معایبی نیز دارد از جمله اینکه رنگ آلوها کدر و قهوهای تیره میشود و ممکن از شیره آن نیز از بین برود، زیرا در اثر تابش شدید نور خورشید درصد رطوبت آن بسیار کم میشود.
میوه آلو نه تنها دارای رنگهای متنوعی (قرمز، زرد، سیاه و ارغوانی) است، بلکه از نظر شکل ظاهری و اندازه نیز تنوع زیادی دارد. این میوه بومی قاره آسیا است و نوع زرد آن پرآبتر از سایر نمونههای دیگر آن است.
خشک کردن آلو قرمز با دستگاه خشک کن
عالیترین و بهترین روش برای خشک کردن آلو از طریق دستگاههای خشک کن میوه است، این نمونه از دستگاه میوه خشک کن در سایزهای مختلفی موجود است که البته از دیگر قابلیتهای این دستگاه؛ اینکه مجهز به تنظیم درجه دما میباشد و بسته به نوع و میزان دما میتوان آلوها را خشک کرد.
خشک کردن آلو قرمز به روش دودی
برای خشک کردن آلو به روش دودی بهتر است، آلوهای که خیلی رسیده هستند را پوست بگیرید. سپس بر روی قفسههای چوپی قرار دهید.
این روش خشک کردن البته روشی صنعتی است و در کارخانههای تولید میوه خشک از این روش استفاده میشود به این صورت که برای خشک کردن آلو یک محفظهای وجود دارد که برای چیدن سبدهای آلو از آن استفاده میشود، برای خشک کردن میوه مقداری از گوگرد را آتش میزنند.
سپس دود آن را به مدت نیم ساعت در کنار آلوها قرار میدهند در مرحلهی بعدی آلوها را از محفظه بیرون آورده و در معرض نور خورشید قرار میدهند تا کاملاً خشک شود. با این تکنیک آلوهای خشک شده، رنگ بهتری داشته و شیره دارتر هستند. آلوهایی که با روش گوگرد خشک میشوند بسیار پرطرفدار هستند.
خشک کردن آلو قرمز به روش تیزابی
روش تیزابی یکی دیگر از روشهای خشک کردن آلو است، در این روش میتوانید مقداری آب و پودر کربنات پتاسیم خوراکی را همراه با روغن سبزه ترکیب کرده، این مواد محلولی از تیزاب به وجود میآید. سپس آلوها را در این محلول ریخته و خشک میکنیم.
البته در این روش پوست آلوها در اثر ماندن در محلول تیزاب نازک میشود و باعث و میشود منافذ بسیار کوچکی در پوست آلوها به وجود آید این عمل باعث خشک شدن آلوها میشود، بعد از اینکه آلوها را از این مواد خارج کردن برای خشک کردن نهایی آنها را در معرض نور خورشید قرار میدهیم تا کاملا خشک شوند.
نکته مهم: البته توجه داشته باشید؛ تیزاب خاصیت قلیایی دارد و هیچ گونه آسیب و صدمهای به بدن وارد نمیکند، این را نیز بدانید که با قرار دادن آلوها در معرض نور خورشید محلول تیزاب در اثر حرارت بخار شده از بین میرود و در انتهاهیچ اثری از آن روی آلوها باقی نمیماند.
کلام آخر
شما میتوانید طرز تهیه مربای آلو و فواید آب آلو سیاه و طریقه خشک کردن آلبالو را در ساتین بخوانید.
منبع : باشگاه خبرنگاران