دختر نابغه ۱۹ ساله ایرانی ، جوان ترین پروفسور زن آمریکاست ! + تصاویر
عالیه صبور و یا آلیا صبور (به انگلیسی: Alia Sabur)، متولد ۲۲ فوریه ۱۹۸۹ در نیویورک دانشمند علوم مواد آمریکایی و در حال حاضر جوانترین استاد دانشگاه در جهان است.
مادر وی ژولین صبور است که تا سال ۱۹۹۵ به عنوان خبرنگار کار میکرد در سال ۱۹۸۰ با محمد صبور که پاکستانی الاصل است ازدواج کرد. و عالیه در ۲۲ فوریه ۱۹۸۹ به دنیا آمد.نبوغ عالیه از دوران کودکی آشکار شد. او همزمان با به پایان رساندن سال چهارم دبستان، دیپلم دبیرستان خود را نیز دریافت کرد و در ۱۰ سالگی به دانشگاه استونی بروک نیویورک راه یافت. او توانست در سن ۱۴ سالگی با بالاترین نمره سوما کوم لائوده در رشته ریاضیات کاربردی فارغالتحصیل شده و وارد دانشگاه درکسل بشود. عالیه توانست در این دانشگاه فوق لیسانس خود را در رشته متالورژی گرفته و جایگاهی موقت در دانشگاه کونکاک کره جنوبی گرفت. قرارداد آن یک ساله بود که او بدون تمدید آن به خانه اش برگشت.
نام او در تاریخ ۱۹ فوریه ۲۰۰۸ در لیست رکوردهای جهانی گینس نوشته شد و رکورد کولین مکلورین (رکورددار پیشین) را شکست.
او در رابطه با ملیت خود اعلام کرده است که ملیت پدر و مادر او، امری شخصی است و نیازی به نشان دان آنها نمیبیند.
آلیا صبور شهروند آمریکایی، ایرانی الاصلی که در دانشگاه نیویورک به تدریس مشغول است؛ به عنوان یک نابغه نام خود را در ردیف جوان ترین اساتید دانشگاه جهان ثبت کرد.
آلیا صبور (Alia Sabur) اولین شهروند آمریکایی و ایرانی الاصل است که رتبه اولین و جوانترین پروفسور زن را در تاریخ آمریکا به خود اختصاص داده است.
رکوردار قبلی جوانترین پروفسور دانشگاه های جهان متعلق به یک فیزیکدان اسکاتلندی بنام “کولین مک لورین” که شاگرد اسحاق نیوتن بود و در سال ۱۷۱۷ میلادی (۲۹۱ سال پیش) در سن ۱۹ سال و ۷ ماهگی این رتبه علمی را کسب کرده بود.
“آلیا صبور”در هشت ماهگی خواندن را آغاز کرد و از کلاس چهارم ابتدایی به کالج رفت تا در سطح کارشناسی ریاضیات کاربردی بخواند. وی در سن ۱۰ سالگی در دانشگاه استونی بروک ثبت نام کرد و در ۱۱ سالگی با گرایش به موسیقی به عنوان عضو ارکستر سمفونی “راک لند” به اجرای قره نی پرداخت.
آلیا چهارده ساله بود که مدرک لیسانس خود را از دانشگاه نیویورک اخذ کرد و دانشجوی دوره کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه درکسل، نیویورک شد.
وی در ۱۸ سالگی مدرک دکترای خود را از دپارتمان تکنولوژی پیشرفته فوزیون در دانشگاه کانکوک سئول دریافت کرد و جوان ترین فردی بود که وارد دوره فلوشیپ پس از دکتری شد، او نشانگرهای سلولی خاصی را بر اساس تکنولوژی نانولوله ها ابداع کرد که در تحقیقات پزشکی کاربرد زیادی دارد. او فقط ۳ روز مانده بود ۱۹ساله شود که برای تدریس در دانشگاه کنکوک، سئول، کره جنوبی پذیرفته شد.
وی تا ماه قبل در دانشگاه دروس فیزیک دانشگاه کنکوک تدریس میکرد و در حال حاضر، ریاضی و فیزیک را در دانشگاه جنوبی ایالت نیواورلند تدریس میکند. او یکی از دلایل ترک دانشگاه سئول را مشکل تکلم به زبان کره ای بیان کرده است.
از پدری پاکستانی پس چطور شد ایرانی
آقا ما و پاکستان نداریم
به قول شاعر همه جای جهان سرای من است
واقعا گند خبر رو در اوردید متولد ۱۹۸۹ و ۱۹ سال ….. عزیزم میشه ۲۶ سال
خبر مال زمانیه که ۱۹ سالش بوده عزیز من
انقدر باهوشه چطور نتونست کره ای یادبگیره
ازش متنقرم
ایرانی جماعت دیگه شورشو درآورده اینهمه دروغ و خودبزرگ بینی کاذب علتش چیه ؟ آخه این خانم پاکستانی الاصله یا ایرانی الاصل؟ چرا میخواین همه مفاخر دنیا رو یه مارک ایرانی بهشون بچسبونین! خجالت نکشین یبارکی بگین انیشتین هم آلمانی آمریکایی یهودی ایرانی الاصله!!!!
ایشون از پدر و مادر پاکستانی هستن.ابن هنه دروغ پردازی و توهمات بیخود برای چی هستش؟
خودتونم فهمیدین چی نوشتین بلخره ایرانیه یا پاکستانی