علت بازداشت ۲ دانشجوی دانشگاه شریف چیست؟

0

در روزهای گذشته خبر بازداشت دو تن از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف به نام‌های علی یونسی و امیرحسین مرادی در برخی کانال‌ها و سایت‌های خبری منتشر شد.

اولین بار کانال “شورای صنفی دانشجویان کشور” در اوایل اردیبهشت ماه خبر دستگیری دو تن از دانشجویان المپیادی و نخبه دانشگاه صنعتی شریف را منتشر کرد و مدعی شد این دو دانشجو بدون ارائه “هیچ حکمی و با ضرب و شتم” بازداشت شدند.

دستگیری این دو نفر دستاویز برخی رسانه‌های فارسی زبان خارج کشور قرار گرفت و تلاش کردند در گزارش‌های خود  و در گفت‌وگو با برخی به اصطلاح فعالان حقوق بشر اینگونه القاء کنند که بازداشت این دو نفر به واسطه توانایی علمی‌شان ممکن است به دلیل امتناع از همکاری با پروژه‌های علمی مرتبط با نهادهای نظامی و امنیتی باشد.

آنها برای باور پذیری این ادعا حتی به تحلیل و بررسی قانون سربازی نخبگان در ایران پرداختند و بازداشت این دانشجویان را بی دلیل خواندند.

منافقین علی یونسی دانشگاه شریف سایت بررسی شایعات دانشگاه صنعتی شریف بازداشت دانشجویان امیرحسین مرادی کیست اخبار دروغ ضد ایرانی اخبار دانشجو

واقعیت ماجرا چه بود؟

طبق گفته مسئولان و فعالان دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف  این دو دانشجو در هیچ یک از تشکلهای صنفی، سیاسی و نشریه های دانشگاه فعالیت نداشتند لذا بازداشت آنها به دلیل فعالیت‌های دانشگاهی دور از ذهن به نظر می‌رسید و برای پاسخ به این مسئله باید به دنبال فعالیتهای  این دانشجویان در بیرون از فضای دانشگاه بود.

** توضیحات سخنگوی قوه قضائیه 

غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه روز (۱۶ اردیبهشت) در نشست خبری خود درباره ابعاد جدیدی از اتهامات و دلایل بازداشت این دانشجویان را اعلام کرد.

وی بدون اینکه نامی از دانشجویان برده باشد در پاسخ به سوالی درباره بازداشت دو تن از دانشجویانی که به تازگی دستگیر و خبر آن نیز منتشر شده است گفته است: “این افراد متاسفانه به گروه‌های ضد انقلاب به ویژه گروهک تروریستی منافقین وصل شده بودند و ارتباطاتی با آنها برقرار کرده بودند و تحت تعلیمات این گروهک به دنبال انجام اقدامات خرابکارانه در کشور بودند و یکسری اقدامات ایذایی نیز انجام داده بودند. در بازرسی از منازل آنها اقلام انفجاری کشف شد و ما به این موضوعات کار داریم. این توطئه دشمن بود که می‌خواستند در این شرایط کرونایی یک بلوایی ایجاد کننده که با هوشیاری سربازان گمنام امام زمان این توطئه خنثی شد.”

هر چند از همین لحظه باید منتظر موج سواری رسانه‌های بیگانه درباره اتهامات این دانشجویان بود اما از رسانه‌هایی که وارونه جلوه دادن واقعیت‌های ایران از وظایف اساسی و ذاتی آنهاست غیر از این نیز انتظاری نمی‌رود.

خبرگزاری فارس نوشته «علی یونسی همان فردی است که خانواده او سابقه ارتباط با گروهک تروریستی منافقین را دارند؛ برادر او یعنی «رضا یونسی» که در حال حاضر مقیم سوئد است، دانشجوی اخراجی دانشگاه امیرکبیر است که فعالیت خود را در سال‌های ابتدایی دهه هشتاد در خبرنامه امیرکبیر آغاز و سپس به واسطه «زیبا» خاله‌‌اش که از اعضای شورای مرکزی گروهک منافقین در پاریس بود،‌ ارتباط‌گیری با این گروهک را شروع کرد و بعنوان یک سمپات منافقین به فعالیت در محیط دانشجویی پرداخت؛ او در عین حال هسته‌ای ۱۵ نفره‌ از دانشجویان و دوستان نزدیکش را تشکیل می‌دهد و با تقسیم کار انجام شده در راستای اهداف گروهک منافقین اقدام می‌کند.»

رضا یونسی برادر علی یونسی که در سوئد زندگی می‌کند اتهامات وارد شده را «داستان‌سازی و کتمان حقایق» توصیف کرده و مدعی شده مسئولان ققضایی ایران را متهم کرد به دنبال اتهام سازی علیه برادرش هستند زیرا علی فقط به فکر تحصیلاتش بوده است.

بعضی دانشجویان سابق پلی تکنیک به رویداد۲۴ می‌گویند به خاطر حضور رضا یونسی در برخی فعالیت‌های رسانه‌ای، تعدادی از دانشجویان این دانشگاه متهم به ارتباط با مجاهدین خلق شدند، اما همگی از این اتهام تبرئه شدند. سندی درباره بازداشت (احتمالی) رضا یونسی نیز در دسترس نیست. از طرفی بعضی کاربران توییتر به این نکته اشاره کردند که خواهر و برادر علی یونسی تمام توییت‌هایی که قبل از بازداشت او نوشته بودند را پاک کرده‌اند تا کسی متوجه گذشته آن‌ها نشود.

آیدا یونسی خواهر علی یونسی نیز در توییت‌های مستمری که از روز بازداشت برادرش تا کنون منتشر کرده، گفته «ماموران هنگام بازرسی خانه گفته‌اند مورد مشکوکی پیدا نشده و بازپرس پرونده هم بارها به خانواده گفته بوده که علی مشکل چندانی ندارد.»

فارس نوشته «یوسف یونسی پدر خانواده یونسی سابقه دستگیری در سال ۱۳۶۳ را به دلیل اقدامات تروریستی و عضویت در سازمان منافقین دارد که در آن زمان به ۱۲ سال زندان محکوم می‌شود، اما پس از تحمل ۳ سال حبس، عفو و از زندان آزاد می‌شود.»

فارس نوشته «مجید» دایی رضا و علی یونسی نیز که عضو گروهک منافقین بود، در سال ۱۳۶۰ کشته شد. عامل اصلی و سرحلقه اتصال این خانواده به گروهک تروریستی منافقین، «زیبا» خاله رضا و علی یونسی است که همسر او هم در عملیات مرصاد [فروغ جاویدان] کشته شد. زیبا که سابقه عضویت در شورای مرکزی گروهک منافقین را داشت، در سال ۱۳۸۷ و بر اثر ابتلا به سرطان در پاریس مُرد.

منبع : الف

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ