طرز تهیه کوزالاک مانتی ترکیه ای با خمیر یوفکا
کوزالاک مانتیسی یا کوزالاک مانتی یک غذای ترکی است که طرز تهیه آسان و طعم همهپسندی دارد. این غذای سریع با گوشت چرخکرده و خمیر یوفکا تهیه میشود.
کوزالاک در زبان ترکی به معنی « مخروطیشکل» است. این غذا از خمیر یوفکا سرخ شده مخروطی و مایه گوشتی درست میشود. نحوه سرو هم به این صورت است که یکی از یوفکاها را با دست برداشته، در سس گوشت میزنید و نوش جان میکنید. همین نحوه سرو باعث شده کوزالاک مانتی را بتوان یک پیش غذای مجلسی و شیک برای مهمانیها یا به نوعی فینگر فود هم دانست. بد نیست بدانید مانتی یا منتی هم در واقع یکی از مشهورترین غذاهای آسیایی و مدیترانهای است. در روسیه، قفقاز و ایغور مانتی را با نام پیلمنی، در افغانستان و تاجیکستان به نام منتو، در قزاقستان خینکالی، در کره مندو، در ژاپن و چین به دامپلینگ و در ارمنستان و ترکیه آن را به نام مانتی میشناسند.
همان طور که گفتیم برای تهیه این غذای ترکی مثل طرز تهیه بورک ترکی به خمیر یوفکا نیاز دارید. برای درست کردن مخروطها باید خمیر را به شکل مثلث درآورید. شما می توانید خمیر یوفکا مثلثی شکل را از فروشگاه ها تهیه کنید. همچنین میتوانید خودتان خمیر یوفکا دایرهای را به شکل مثلث درآورید. طعم بخش خمیری غذا که در هر صورت تقریبا یکسان خواهد بود. راز خوشمزگی کوزالاک مانتی در یک مایه گوشتی لذیذ است. مایه گوشتی این غذا تقریبا همان مایه ماکارونی ایرانی بوده و هرچه ادویه و چاشنی بهتری برای آن استفاده کنید، غذای شما خوشمزهتر خواهد شد.
مواد لازم
فهرست مطالب
خمیر یوفکا دایره ای : ۳ ورقه
گوشت چرخ کرده : ۳۰۰ گرم
پیاز سفید متوسط : ۱ عدد
روغن سرخ کردنی : ۱/۴ لیوان دستهدار فرانسوی
رب گوجه فرنگی : ۱ قاشق غذاخوری
نمک : ۱ قاشق چایخوری
زردچوبه : ۱ قاشق چایخوری
آویشن : ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه : ۱ قاشق چایخوری
پودر سیر : ۱ قاشق چایخوری
ماست : ۱ و ۱/۲ لیوان دستهدار فرانسوی
کره : ۳ قاشق غذاخوری
پرک فلفل قرمز (یا پاپریکا) : ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه
مرحله اول؛ رول کردن خمیر کوزالاک مانتی
در این مرحله باید مخروطهای یوفکا را آماده کنید. اگر از خمیر یوفکای شما دایرهای است، به آرامی آن را روی سطح کار پهن کنید. حالا با یک چاقوی تیز یا کاتر خمیر، قطرهای خمیر را برش بزنید. برشها باید مانند برشهای پیتزا باشد. با توجه به ابعاد خمیرتان هر دایره را باید به ۸ تا ۱۲ دایره تقسیم کنید.
حالا نوبت رول کردن خمیر یوفکاست. یک کاسه کوچک آب کنار دستتان قرار دهید. یک نی (یا چاپستیک) را روی قاعده مثلث بگذارید و به سمت نوک مثلث لوله کنید. نوک خمیر را با انگشت کمی آب بزنید و کمی روی رول فشار دهید تا بچسبد. وقتی همه رولها آماده شدند، باید آنها را سرخ کنید.
رولها باید در روغن غوطهور شوند. روغن را در تابهای کوچک و گود بریزید. وقتی روغن داغ شد خمیرها را در آن بریزد و هم بزنید تا همه سمت آنها به صورت یکسان سرخ شود. وقتی خمیرها طلایی شدند آنها را با کفگیر از روغن درآورید و روی دستمال کاغذی بجینید. به این ترتیب روغن اضافه آنها گرفته میشود.
مرحله دوم؛ آماده کردن مایه گوشتی کوزالاک مانتیسی
ابتدا پیاز را خرد کرده و در کمی روغن تفت بدهید تا سبک شود. سپس گوشت چرخ شده را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا گلولههای آن باز شود. وقتی رنگ گوشت عوض شد زردچوبه، آویشن، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید. در این مرحله میتوانید ادویههای دلخواه خود مانند کاری یا زیره را نیز به کار ببرید.
وسط تابه فضایی خالی ایجاد کنید و رب را در آن بریزید. رب را در روغن کمی تفت بدهید تا رنگ باز کند، سپس هم بزنید تا تمام مواد مخلوط شوند. پس از چند دقیقه که گوشت کاملا پخت آن را از روی حرارت بردارید.
مرحله سوم؛ نحوه سرو کوزالاک مانتی
یوفکای آماده را دور تا دور یک ظرف، در چند لایه چیده و فضای کوچکی را وسط آنها خالی بگذارید. مایه گوشتی را روی یوفکای سرخ شده و میان ظرف بریزید. ماست را با پودر سیر مخلو کنید و روی گوشت بریزید.
حالا فوت کوزه گری این غذای ترکی را به شما خواهیم گفت. کره را در تابهای کوچک آب کنید و به محض گرم شدن پرک فلفل را به آن اضافه کنید. تنها چند ثانیه هم بزنید و از روی حرارت بردارید تا کره نسوزد. مخلوط کره و فلفل را روی ماست بریزید. کوزالاک مانتی خوشمزه و خوش عطر شما آماده است.
منبع : مجله افق کوروش