طرز تهیه فسنجان با گوشت مرغ مجلسی و خوشمزه

0

طرز تهیه فسنجون ، طرز تهیه فسنجون با مرغ برای ۴ نفر ، طرز تهیه فسنجون شمالی ، طرز تهیه فسنجون مرغ ، طرز تهیه فسنجون مجلسی ، طرز تهیه فسنجون با مرغ سریع ، مقدار گردو برای هر نفر در فسنجان ، تاریخچه فسنجان ، ادویه فسنجان ، طرز تهیه فسنجون جا افتاده ، روغن انداختن فسنجون ، رب انار فسنجون کی بریزیم

خورشت فسنجون یا فسنجان یکی از اصیل‌ترین و خوشمزه‌ترین خورشت‌های ایرانی است. خواستگاه و اصالت خورشت فسنجون از استان گیلان است. اما به دلیل طعم بی‌نظیر و خوشمزه آن در اکثر شهرهای ایران پخته می‌شود. این غذا معمولا با گوشت یا مرغ درست می‌شود. گفته می‌شود که خورشت فسنجون یکی از قدیمی‌ترین غذاهای سنتی ایرانی است که قدمت آن به دوره ساسانیان بر می‌گردد. در مناطق شمالی در تهیه فسنجون از گوشت اردک و گاهی گوشت قلقلی استفاده می‌کنند. این خورشت خوشمزه را برای شام شب یلدا و مراسم دیگر نیز سرو می‌کنند.

ناهار و شام خوشمزه چی بپزم مقدار گردو برای هر نفر در فسنجان طرز تهیه فسنجون مرغ طرز تهیه فسنجون مجلسی طرز تهیه فسنجون شمالی طرز تهیه فسنجون جا افتاده طرز تهیه فسنجون با مرغ سریع طرز تهیه فسنجون با مرغ برای ۴ نفر طرز تهیه فسنجون شام شب یلدا چی درست کنم تاریخچه فسنجان ادویه فسنجان

مواد لازم طرز تهیه فسنجان برای ۴ نفر

مغز گردو ۳۰۰ گرم
مرغ ۴ تکه ران یا سینه
رب انار ۴ قاشق غذا خوری
پیاز ۱ عدد بزرگ
شکر ۲ قاشق غذا خوری
زعفران آب کرده ۱ قاشق غذا خوری
روغن مایع به مقدار لازم
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم

دستور تهیه خورشت فسنجون

  • در مرحله اول تهیه خورشت فسنجون، مرغ‌ها را پاک کنید و خوب بشویید و در داخل آبکش قرار دهید، تا آب آن خشک شود. سپس بر روی مرغ‌ها مقداری نمک و فلفل سیاه بپاشید.
  • یک تابه مناسب انتخاب کنید و درون آن مقداری روغن مایع بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. سپس مرغ‌ها را درون روغن قرار دهید و تفت دهید تا سرخ شوند. بعد از اینکه یک طرف مرغ‌ها سرخ شد آن‌ها را برعکس کنید تا طرف دیگر نیز سرخ شود. بعد از اینکه سرخ کردن مرغ‌ها تمام شد آن‌ها را در یک کاسه بگذارید.
  • در گام بعدی پیاز را پوست بگیرید و بشویید و به صورت نگینی خرد کنید.
  •  یک قابلمه را انتخاب کنید و درون آن مقداری روغن بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود. سپس پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا مقداری بافت پیاز نرم شود. سپس مقداری زردچوبه به پیازها اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد یکدست شوند و مجددا آن ها را تفت دهید.
  • سپس به قابلمه، مغز گردوهای خرد شده را اضافه کنید و سپس خوب مواد را با یکدیگر مخلوط کنید و آن ها را با یکدیگر به مدت ۵ دقیقه تفت دهید.
  • در مرحله بعد رب انار را به قابلمه اضافه کنید و به آن نیز ۵ دقیقه فرصت دهید تا سرخ شود.
  •  به قابلمه مرغ‌هایی را که از قبل سرخ کردید را اضافه کنید و خوب آن را هم بزنید تا با مواد یکدست شود. سپس کمی آن را تفت دهید و در نهایت چند پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید و حرارت اجاق گاز را کم کنید و اجازه دهید تا خورشت فسنجون به آرامی پخته شود.
  • حداقل به خورشت فسنجون ۳ ساعت وقت دهید تا کاملا جا بیفتد و روغن بیندازید و در نهایت در نیم ساعت پایانی پخت خورشت، ۲ قاشق غذا خوری شکر را به همراه ۱ قاشق غذا خوری زعفران دم کرده را به خورشت اضافه کنید.

ناهار و شام خوشمزه چی بپزم مقدار گردو برای هر نفر در فسنجان طرز تهیه فسنجون مرغ طرز تهیه فسنجون مجلسی طرز تهیه فسنجون شمالی طرز تهیه فسنجون جا افتاده طرز تهیه فسنجون با مرغ سریع طرز تهیه فسنجون با مرغ برای ۴ نفر طرز تهیه فسنجون شام شب یلدا چی درست کنم تاریخچه فسنجان ادویه فسنجان

نکات طلایی در تهیه خورشت فسنجون

  • اگر شما طرفدار خورشت فسنجون ترش به مانند روش گیلانی و مازندرانی باشید، دیگر نیازی به افزودن شکر زیاد به خورشت نیست ولی بهتر است مقدار کمی شکر را جهت رنگ و لعاب بیشتر اضافه کنید.
  •  خورشت فسنجون را می توان با گوشت گوسفند، گوشت گوساله، گوشت مرغ، گوشت مرغابی، گوشت بوقلمون، گوشت شتر و … درست کرد. اما با در نظر گرفتن طب سنتی که می‌گوید گردو دارای طبع گرمی است، بهتر است از گوشت گوساله که دارای طبع سرد است، استفاده کنید تا طبع خورشت فسنجون را متعادل کند.
  •  اگر می‌خواهید در خورشت فسنجون از گوشت قرمز استفاده کنید، بهتر است گوشت را به شکل قلقلی در بیاورید تا ظاهر خورشت شما زیباتر به نظر برسد.
  •  برای اینکه چربی درون گردوها آزاد شود، بهتر است آن‌ها را درون آب سرد بریزید تا به آن‌ها شوک وارد شود و روغن درون آن‌ها به آب منتقل شود. سپس از آب حاصله برای تهیه خورشت فسنجون استفاده کنید.
  •  در تهیه خورشت فسنجون نیاز به استفاده زیاد از روغن نیست، چون خود گردو به مقدار لازم چربی ایجاد می‌کند.
  •  می‌توانید برای طعم بهتر خورشت فسنجون از ۱ قاشق غذاخوری دارچین و ۱ عدد برگ بو به مرغ‌ها در هنگام تفت دادن اضافه کنید.
  •  در هنگام آماده شدن خورشت هنگامی که آب خورشت هنوز رقیق است ولی مرغ شما کاملاً پخته شده است، بهتر است مرغ را از قابلمه خارج کنید و بگذارید تا آب خورشت به تنهایی تبخیر شود. سپس دوباره مرغ را به قابلمه اضافه کنید.
  •  یک روش برای اینکه خورشت فسنجون شما بیشتر روغن بندازد این است که به درون آن چند قالب یخ کوچک بریزید تا به گردوها شوک وارد شود و روغن از آن‌ها خارج شود.
  • اگر خورش به روغن نیفتاد یک قاشق رب گوجه‌فرنگی را با یک قاشق روغن مایع تفت دهید و به خورش اضافه کنید. البته با همان اضافه کردن یخ، گردو به روغن می‌افتد.
  •  برای اینکه کمی رنگ به خورشت فسنجون بدهید می‌توانید در انتهای آماده شدن آن یک قاشق رب گوجه فرنگی را به خورشت اضافه کنید.
  • خورش فسنجان مجلسی و خوشمزه با مقداری زعفران دم کرده غلیظ که در اواخر پخت به آن اضافه می‌کنید خوش عطرتر می‌شود. یادتان باشد خورش فسنجان جا افتاده و خوشمزه کم آب و غلیظ است.
  • طرز تهیه فسنجان با گوشت ماهیچه هم به همین ترتیب مرسوم است.
  • اگر فسنجان شیرین شد چه کنیم؟ یک یا دو قاشق آبلیموی تازه به فسنجان اضافه کنید. اگر هم خیلی ترش شد کمی شکر اضافه کنید.
  •  خورشت فسنجون یک غذای زمان‌بر است. بنابراین در تهیه و پخت آن حوصله و صبر به خرج دهید.

چطور تلخی خورش فسنجان را بگیریم؟

  • برای اینکه خورش فسنجان تلخ نشود باید از گردوی با کیفیت استفاده کنید. گردوهای سیاه و نه چندان تازه طعم تلخی به خورش فسنجان می دهند. توجه داشته باشید که پوست گردوها کاملا جدا شود و وارد خورش نشود. باید از گردوی پوست سفید برای تهیه خورشت فسنجون مجلسی استفاده کنید. اگر پوست گردوی شما سیاه بود حتما پوست سیاه آن را جدا کنید. ابتدا کمی گردو را تفت بدهید تا پوسته نازک آن به راحتی جدا شود.
  • مراقب باشید پیاز داغ و زردچوبه نسوزند چون در این صورت فسنجان تلخ می شود.
  • از رب انار با کیفیت برای درست کردن خورشت فسنجان استفاده کنید.
  • اگر خورش فسنجان به هر دلیلی تلخ شد چن تکه سیب زمینی، کدو یا هویج به آن اضافه کنید. بعد از اینکه چند جوش خوردند آن ها را از خورشت بیرون بیاورید. چند تکه سیب زمینی شیرین هم کار شما را راه می اندازد و به همین ترتیب تلخی فسنجان را می گیرد.
  • اگر زردچوبه زیاد تفت بخورد طعم تلخی می گیرد. کیفیت زردچوبه هم مهم است. در هر صورت اگر تلخی فسنجان به خاطر زردچوبه بود ۱ استکان آب جوش به خورش اضافه کنید.
  • اضافه کردن یک یا دو قاشق آبلیمو یا آبغور طبیعی هم تلخی خورش فسنجان را می گیرد.

طرز تهیه خورشت فسنجون که به آن پرداختیم برای چهار نفر مناسب است. در صورت کم یا زیاد شدن افراد نسبت مواد اولیه را تغییر دهید.

منبع : مجله اکالا

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ