درست کردن فالوده در منزل
درست کردن فالوده در منزل
طرز تهیه فالوده کرمانی ، طرز تهیه فالوده کرمانی برای ۴ نفر ، طرز تهیه فالوده کرمانی با چرخ گوشت ، رشته فالوده ، طرز تهیه فالوده با نشاسته ، شربت فالوده ، طرز تهیه فالوده ساده ، طرز تهیه فالوده شیرازی با آبکش
اگر به دنبال دسری خنک و خوش طعم هستید که طعم جدیدی نیز داشته باشد، فالوده کرمانی را امتحان کنید. وقتی صحبت از فالوده میشود، اولین چیزی که به ذهن ما میآید فالوده شیرازی است، اما در کرمان نوعی دیگری از فالوده نیز تهیه میشود. اگر چه هر دو این دسرها از نشاسته تهیه شدهاند، اما تفاوت در نحوه آماده سازی آنها طعمهای متفاوتی را خلق میکند. اگر تمایل دارید تا طعم دیگری از فالوده را امتحان کنید، مطالعه طرز تهیه فالوده کرمانی خالی از لطف نیست. حتی اگر به کرمان سفر کردهاید و طعم این خوراکی خوشمزه را چشیدهاید، میتوانید به آسانی خودتان در منزل آن را تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه فالوده کرمانی
برای تهیه این فالوده برای دو نفر، به سه الی چهار ساعت زمان و مواد اولیهای که در ادامه ذکر شده است، نیاز دارید. طرز تهیه فالوده کرمانی چندان سخت نیست و به مواد اولیه در دسترسی نیز احتیاج دارد، اما مستلزم صرف زمان نسبتا زیادی است.
مواد لازم | |
نشاسته | یک فنجان |
آب | ۵ فنجان |
گلاب | یک قاشق مرباخوری |
شربت شکر | به میزان لازم |
چند نکته:
- حتما از نشاسته گل استفاده کنید.
- گلاب برای طعم دادن به فالوده استفاده میشود، بنابراین میتوانید آن را با طعم دهندههای دیگری نیز جایگزین کنید.
طرز تهیه فالوده کرمانی
- ابتدا باید شربت شکر درست کنید، برای اینکار شکر را در مقداری آب حل کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کمی به غلظت برسد. پس از آنکه شربت از حرارت افتاد، آن را در یخچال قرار دهید تا کاملا خنک شود.
- نشاسته را در پنج فنجان آب حل کنید. تمام نشاسته باید در آب حل شود. سپس آن را به ظرف دیگری انتقال دهید، اما مقداری از مایه را ته ظرف اول باقی بمانید. به این ترتیب اگر نشاسته حاوی شن باشد با فالوده مخلوط نخواهد شد.
- اکنون نشاسته را روی حرارت قرار دهید و دائما بهم بزنید تا غلیظ شود. غلظت نشاسته باید از فرنی بیشتر باشد.
- سپس گلاب را به آن اضافه کنید.
- نشاسته را در یک آبکش بریزید و آویزان کنید.
- ظرف شربت که در یخچال گذاشته بودید را زیر آبکش قرار دهید. نشاسته همچون دانههای مروارید در شربت قرار میگیرد و سرد میشود.
اکنون فالوده کرمانی آماده است، آن را در ظرف بریزید و مقداری عرقیات گیاهی از جمله بیدمشک، نعناع و غیره به آن اضافه کنید. در صورت تمایل می توانید مقداری یخ نیز به فالوده اضافه کنید و سپس سرو نمایید.
چند نکته:
- اگر نشاسته غلیظ نباشد، هنگامی مخلوط شدن با شربت سرد وامیرود.
- گاهی در دستورهای آشپزی ذکر میشود که نشاسته را در یک سینی قرار دهید و زمانی که سفت شد، آن را برش زده و با شربت مخلوط کنید. اگرچه این روش سادهتر است، اما در شیوه سنتی تهیه فالوده، باید نشاسته همچون دانههای مروارید در شربت بچکد.
- میزان شیرینی شربت فالوده کرمانی به ذائقه شما بستگی دارد. از اینرو مقداری دقیقی برای آن وجود ندارد.
کشور ما منبع غنی از انواع غذاها و دسرهای سنتی را دارد. چه بهتر که بتوانیم این غذا و دسرها را بر سر سفرهها بیاوریم و جایگزین غذاها و دسرهای دیگر ملل کنیم و از طعمهای بی نظیر آن بهرهمند شویم. فالوده کرمانی یکی از دسرهای سنتی ایرانی است که از دیرباز در کرمان تهیه میشده و در گرمای تابستان عطش مردمان این منطقه را رفع میکرده است. تنوع دسرهای ایرانی میتواند هر سلیقهای را راضی کند، از معروفترین این دسرها میتوان به فالوده شیرازی، فالوده یزدی، خورش ماست اصفهانی، مسقطی انار و … اشاره کرد. با تهیه این دسرهای سنتی، رنگ و بوی سفرههای خود را هر چه بیشتر ایرانی کنید.