خانه / آشپزی / طرز تهیه کیک شیفون ساده و شکلاتی +تزیین و آموزش تصویری

طرز تهیه کیک شیفون ساده و شکلاتی +تزیین و آموزش تصویری

کیک ساده ولی خیلی نرم که برای روکش خامه شدن بسیار مناسب است. منسجم تر از کیک اسفنجی است.

کیک شب یلدا برای عروس کیک روز مرد طرز تهیه کیک شیفون طرز تهیه کیک شکلاتی طرز تهیه کیک ساده اسفنجی طرز تهیه کیک تزیین کیک آموزش کیک

ابزارهای مورد نیاز:همزن برقی – قالب – فر

مواد لازم کیک شیفون:
آرد سفید: ۲ پیمانه
تخم مرغ: ۶ عدد
بکینگ پودر: ۲ قاشق چای خوری
نمک: ۱ پنس
وانیل: ۱ پنس
شکر: ۱و ۱/۴ پیمانه
پودر تار تار: ۱/۴ قاشق چای خوری
شیر: ۴/۳ پیمانه
روغن مایع: ۴/۳ پیمانه

 

مواد لازم برای یک عدد قالب گرد به قطر ۲۵ سانتی متر و ارتفاع ۷ سانتی متر مناسب برای ۲۰ نفر، قالب کوچکتر باشد ، حتماً سرریز می شود .

کیک شب یلدا برای عروس کیک روز مرد طرز تهیه کیک شیفون طرز تهیه کیک شکلاتی طرز تهیه کیک ساده اسفنجی طرز تهیه کیک تزیین کیک آموزش کیک

کف قالب کاغذ روغنی انداخته شده ، سپس با مقدار کمی روغن چرب کنید ( زاویه ی قالب را با دقت چرب کنید تا بعداً برای تزیین دچار مشکل نشوید؛ دیواره را کمتر چرب کنید تا کیک خوب بالا بیاید ) .

آرد، بیکینگ پودر و نمک سه بار الک شوند . زرده و سفیده را جدا کنید. سفیده تخم مرغ را با پودر تارتار با همزن برقی ، هم بزنید تا سفید و پفکی شده سپس نصف شکر را کم کم با آن مخلوط کنید. کاسه داخل یخچال گذاشته شود .زرده تخم مرغ را با وانیل و باقیمانده ی شکر همزده شود تا کرم رنگ و کشدار شود . سپس کمی شیر و کمی آرد را به این مخلوط اضافه کنید تا آرد و شیر تمام شود. روغن مایع سریع به خورد خمیر داده شود . همزن را خاموش کرده و سفیده تخم مرغ را با لیسک با خمیر مخلوط کنید . مایه را در قالب ریخته و چند ضربه  به آن زده تا حبابهای هوا خارج شوند . قالب را درون فر از پیش گرم شده با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد قراردهید. کیک زیاد پف می کند و رویش سرخ می شود ، ولی چون پف کیک زیاد است داخلش با یک ساعت نمی پزد .

بعد از یک ساعت و ده دقیقه، پخت کیک را خیلی سریع با خلال چوبی بلند یا ابزار مخصوص امتحان کرده ، درب فر را ببندید . وقتی تصمیم گرفتید فر را خاموش کنید ، بگذارید کیک ۵ دقیقه ی دیگر درون آن بماند و سپس آنرا خارج نمائید . پس از سرد شدن کیک می توانید کیک را با خامه فرم گرفته و میوه، تزیین نمایید.

نکته ۱:

قالب کمربندی آلومینیومی سایز وسط برای این کیک بسیار مناسب است .

نکته ۲:

بعد از سرد شدن کیک را با آب پرتقال یا آناناس تر کرده و آیسینگ دلخواه را روی آن بمالید. ارتفاع کیک، بعد از خارج شدن از فر حدود ده سانت است . یعنی کیک خنک شده ی الآن درون فر ارتفاعی نزدیک به ۱۲ سانت داشته، کیک های شیفون را هر چه قدر هم خبره باشید ، بعد از سرد شدن نشست پیدا می کنند و این کاملاً طبیعی است؛ مگر تکنیک استفاده از قالب های مخصوص و آویزان کردن کیک را به کار ببرید که به نظر من احتیاجی به این کار نیست . کیکی که این ارتفاع را داشته باشد ، با این که رویش طلایی است ، ولی درونش هنوز کامل نپخته و مدت زمان پخت باید رعایت شود ( صحبت در مورد فرهای معمولی است ) .

نکته ۳:

در زمان پخت دیواره ی کیک از قالب بالاتر می رود ، ولی چون سفت شده ، پهن نمی شود . وقتی کیک بالا آمده و وسطش چین و چروک است ( حدود نیم ساعت بعد از گذاشتن کیک درون فر )، حرارت فر را خیلی کم بالا می بریم و این امر به پف کیک خیلی کمک می کند .
نکته ۴:
اگر پودر تارتار استفاده نکنید ، هیچ اتفاقی نمی افتد . بهتر است وقتی سفیده را زدید ، آنرا تا موقع اضافه کردن به خمیر در یخچال نگهداری کنید ، به خصوص اگر محیط کار گرم است . کرم یا پودر تارتار را برای این استفاده می کنیم که باعث پایداری حالت پفکی سفیده می شود .
کیک شب یلدا برای عروس کیک روز مرد طرز تهیه کیک شیفون طرز تهیه کیک شکلاتی طرز تهیه کیک ساده اسفنجی طرز تهیه کیک تزیین کیک آموزش کیک
مرحله ۱

کف قالب کاغذ روغنی انداخته شده ، سپس با مقدار کمی روغن چرب کنید ( زاویه ی قالب را با دقت چرب کنید تا بعداً برای تزیین دچار مشکل نشوید؛ دیواره را کمتر چرب کنید تا کیک خوب بالا بیاید ) . آرد، بیکینگ پودر و نمک سه بار الک شوند . زرده و سفیده جدا کنید. سفیده تخم مرغ را به همراه نوک قاشق چای خوری کرم یا پودر تارتار با همزن برقی ، هم بزنید تا سفید و پفکی شده سپس نصف شکر را کم کم با آن مخلوط کنید. کاسه داخل یخچال گذاشته شود .

کیک شب یلدا برای عروس کیک روز مرد طرز تهیه کیک شیفون طرز تهیه کیک شکلاتی طرز تهیه کیک ساده اسفنجی طرز تهیه کیک تزیین کیک آموزش کیک

مرحله ۲

زرده تخم مرغ را با وانیل و باقیمانده ی شکر همزده شود تا کرم رنگ و کشدار شود .

کیک شب یلدا برای عروس کیک روز مرد طرز تهیه کیک شیفون طرز تهیه کیک شکلاتی طرز تهیه کیک ساده اسفنجی طرز تهیه کیک تزیین کیک آموزش کیک

مرحله ۳

سپس کمی شیر و کمی آرد را به این مخلوط اضافه کنید تا آرد و شیر تمام شود.روغن مایع سریع به خورد خمیر داده شود . همزن را خاموش کرده.

کیک شب یلدا برای عروس کیک روز مرد طرز تهیه کیک شیفون طرز تهیه کیک شکلاتی طرز تهیه کیک ساده اسفنجی طرز تهیه کیک تزیین کیک آموزش کیک

مرحله ۴

تخم مرغ را با لیسک با خمیر مخلوط کنید . مایه را در قالب ریخته و چند ضربه  به آن زده تا حبابهای هوا خارج شوند . قالب را درون فر از پیش گرم شده با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد قراردهید. کیک زیاد پف می کند و رویش سرخ می شود ، ولی چون پف کیک زیاد است داخلش با یک ساعت نمی پزد . بعد از یک ساعت و ده دقیقه، پخت کیک را خیلی سریع با خلال چوبی بلند یا ابزار مخصوص امتحان کرده ، درب فر را ببندید . وقتی تصمیم گرفتید فر را خاموش کنید ، بگذارید کیک ۵ دقیقه ی دیگر درون آن بماند و سپس آنرا خارج نمائید .

کیک شب یلدا برای عروس کیک روز مرد طرز تهیه کیک شیفون طرز تهیه کیک شکلاتی طرز تهیه کیک ساده اسفنجی طرز تهیه کیک تزیین کیک آموزش کیک

مرحله ۵

پس از سرد شدن کیک کاغذ روغنی را جدا کنید .

نکته ۱:

کیک شیفون یه نوع خیلی سبک از کیک هست که بعضا از کیک اسفنجی هم نرم تر و انعطاف پذیر تره! پس برای تزیین با خامه برای مناسبتها و رول کردن بسیار مناسبه و اگه فقط یه بار درستش کنین مطمئن

کیک شب یلدا برای عروس کیک روز مرد طرز تهیه کیک شیفون طرز تهیه کیک شکلاتی طرز تهیه کیک ساده اسفنجی طرز تهیه کیک تزیین کیک آموزش کیک

طرز تهیه کیک شیفون شکلاتی (سبکترین کیک برای تزئین و رولت)

مواد لازم :

بیکینگ پودر : ۱ قاشق چایخوری
کرم تارتار : یک چهارم قاشق چایخوری
سفیده تخم مرغ : ۴ عدد
نمک : یک چهارم قاشق چایخوری
وانیل : یک هشتم قاشق چایخوری
روغن مایع : یک چهارم پیمانه
زرده تخم مرغ  :۳ عدد
شکر : ۱ پیمانه
آب جوش : ۹۰ میلی لیتر
پودر کاکائو : یک سوم پیمانه
آرد :۱ پیمانه

کیک شیفون یه نوع خیلی سبک از کیک هست که بعضا از کیک اسفنجی هم نرم تر و انعطاف پذیر تره! پس برای تزیین با خامه برای مناسبتها و رول کردن بسیار مناسبه و اگه فقط یه بار درستش کنین مطمئن باشین دیگه هیچ وقت از قنادی کیک نمیخرین.
حالا طرز تهیه:
اول آرد و بیکینگ پودر رو با هم مخلوط کرده و سه بار الک میکنیم، پودر کاکائو رو توی آب جوش خوب حل می کنیم و کنار میذاریم تا خنک شه، فر رو روی ۱۷۵ درجه سانتی گراد روشن می کنیم و میذاریم خوب گرم شه.
از مقدار گفته شده ی شکر، یک هشتمش رو کنار میذاریم. حالا توی یه ظرف جادار، بقیه شکر، زرده های تخم مرغ، وانیل و روغن مایع، نمک و محلول کاکائوی سرد شده رو با دور تند همزن به مدت ۳ تا ۴ دقیقه می زنیم تا مواد حجم پیدا کنه و رنگش روشن بشه کمی.
مخلوط آرد و بیکینگ پودر رو به مایه اضافه می کنیم.


توی یه ظرف دیگه سفیده های تخم مرغ رو با همزن که پره هاش کاملا تمیز و خشک هست می زنیم تا کف کنه. بعد کرم تارتار رو اضافه می کنیم و بازم می زنیم تا سفید بشه. حالا اون شکری که کنار گذاشته بودیم رو هم اضافه می کنیم و به هم زدن ادامه می دیم تا مواد کاملا سفید و حجیم بشه و وقتی ظرف رو برمیگردونیم از ظرف نریزه.


کمی از این سفیده زده شده رو به مخلوط زرده و کاکائو اضافه می کنیم و با همزن می زنیم تا مواد کمی شل بشه. حالا بقیه سفیده ها رو با لیسک آروم مخلوط مواد می کنیم، به صورت دورانی و در یک جهت تا پف سفیده نخوابه و در عین حال، سفیده ها هم گلوله توش نمونه.


قالب میان تهی ۲۳ سانت (یا قالب گرد ساده ۲۰ سانت دیواره بلند) رو چرب می کنیم (فقط و فقط کف قالب رو) و مواد رو داخلش می ریزیم و به فر گرم شده منتقل می کنیم و ۴۰ تا ۴۵ دقیقه زمان می دیم که کیک بپزه. (اگه دیواره هاش رو هم چرب کنیم بعد از پخت پفش به شدت میخوابه). اگر هم توی کیک خلال دندون زدید و دیدید وسطش هنوز خام هست، سریع روی قالب رو بدون اینکه به سطح کیک آسیب بزنید، با یه تیکه فویل بپوشونید و پنج تا ده دقیقه دیگه بذارین توی فر تا مغزش هم کامل بپزه.
بعد از اتمام پخت، اجازه بدین کیک ۵ دقیقه در قالب بمونه و بعد برعکس روی توری بذارین تا خارج و خنک بشه.
بعد از خنک شدن کیک رو با دقت از عرض نصف کنید و وسطش خامه قنادی با هر چیز دیگه ای که دوست دارین بریزین (من از توت فرنگی، موز و گردو استفاده کردم و خیلی خیلی خوب شد)

کیک شب یلدا برای عروس کیک روز مرد طرز تهیه کیک شیفون طرز تهیه کیک شکلاتی طرز تهیه کیک ساده اسفنجی طرز تهیه کیک تزیین کیک آموزش کیک
و بعد لایه دوم کیک رو روش قرار بدین و روی اون رو هر جوری که دوست دارین تزیین کنین.

چند نمونه تزیین کیک:

کیک شب یلدا برای عروس کیک روز مرد طرز تهیه کیک شیفون طرز تهیه کیک شکلاتی طرز تهیه کیک ساده اسفنجی طرز تهیه کیک تزیین کیک آموزش کیک کیک شب یلدا برای عروس کیک روز مرد طرز تهیه کیک شیفون طرز تهیه کیک شکلاتی طرز تهیه کیک ساده اسفنجی طرز تهیه کیک تزیین کیک آموزش کیک

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شدبخش های مورد نیاز علامت گذاری شده است *

*